Alt om 2023 VW stationcar-modeller

2023 VW stationcar-modeller

Volkswagen er et af de mærker, der tilbyder noget for enhver smag. Hvis du vil have en relativt billig, men alligevel perfekt anvendelig og veludstyret pendler, er VW Jetta den rette at få. Hvis du vil have noget stort, der er både sikkert og komfortabelt for en stor familie, skal du bare gå videre og købe VW Atlas.

Hvis du tilføjer alle coupéer, sedans, hatchbacks, SUV’er, crossovers og endda racerbiler, har VW et ret omfattende katalog, som kun vil vokse med tiden. Hvis du vil have en VW stationcar, kan du købe den kommende VW Passat-vogn, VW Arteon Shooting Brake og VW Golf Variant på visse markeder.

Passat er flagskibet stationcar, og VW vil sandsynligvis gøre den virkelig konkurrencedygtig, da de helt har droppet Passat sedanen i 2023-udvalget. Arteon Shooting Brake er positioneret som den mere stilfulde “coupé-agtige” Volkswagen Wagon, der er designet til yngre mennesker, der ønsker både praktisk anvendelighed og stil i en enkelt pakke.

Endelig kommer vi til VW Golf Variant, som ganske enkelt er en VW Mk8 Golf, men med en vogn/estat bagpå. Uanset hvad, så vil vi i denne artikel fortælle dig alt om 2023 VW stationcar-modellerne, hvad du kan forvente, og hvordan de sammenligner sig med hinanden.

2023 VW Passat Wagon

For omkring et år siden udsendte VW en erklæring, hvor de besluttede at indstille Passat-sedanerne efter næsten et halvt århundrede. Passat-navnemærket kommer dog ikke til at dø, fordi VW vil komme med en Passat stationcar, der passer fint som VW’s flagskibsfamilie stationcar.

  Alt om Volkswagen ID. Buzz elbil

Det giver ret god mening, da Arteon er den bedste sedan, og fordi Passat-vognmodellerne faktisk er mere populære i nogle dele af verden end sedanen. Vi kan forvente, at den nye Passat kommer i slutningen af 2023, og den kommer til at have en meget mere futuristisk udvendig styling med en mere sportslig kølergrill og tyndere lygter hele vejen rundt.

Interiøret er allerede delvist lækket, og det viser den nye Passat med det velkendte rat, men med en stor central lodret touchscreen i midten, der kommer til at styre alt. Alt i alt er Passat-vognen den største, mest rummelige, sandsynligvis mest komfortable og mest anvendelige VW-stationcar derude. Prisen er endnu ikke kendt, men vil sandsynligvis ligge omkring 25.000 – 30.000 dollars.

2023 VW Arteon Shooting Brake

Volkswagen Arteon er en nybegynder i VW-familien, da den først blev afsløret for 5 år siden. Kort tid efter at sedan/coupe-versionen kom frem, viste VW også VW Arteon Shooting Brake frem, som en mere praktisk vognudgave af en bil, der er en 4-dørs coupéudgave af en sedan.

Ja, du læste rigtigt, men det ser ud til, at Arteon Shooting Brake har vundet mange hjerter i Europa takket være sine smukke linjer. Arteon Shooting Brake koster et par tusinde ekstra over startprisen på 40.000 dollars for den almindelige Arteon, hvilket gør den til den dyreste vogn fra VW på nuværende tidspunkt.

Der er stort set ingen andre ændringer mellem den almindelige Arteon og Shooting Brake-versionen, hvilket ikke er nogen dårlig ting, da Arteon er en virkelig veloplagt bil. Alt i alt er den ikke lige så rummelig som Passat, den er ikke lige så praktisk, og den er dyrere, men den er mere dynamisk, ser bedre ud og er langt mere interessant og speciel.

  Volkswagen Phaeton vs Volkswagen Phaeton D2

2023 VW Golf Variant

For et stort antal VW-kunder er VW Golf den perfekte bil, og derfor er og har den altid været fyrtårnet i VWs katalog. Men fordi stationcars er populære i Europa, begyndte VW at tilbyde Variant-versionen (vogn) af Golf til Mk3 Golf i 1993. Variant-modellen af Golf er nøjagtig den samme som Golf-modellen, men er længere og har en klassisk vognbagdel.

Volkswagen Variant er ca. 2.000 dollars dyrere end den almindelige hatchback, men den taber alligevel meget hurtigere værdi på brugtmarkedet. Hvis du kan lide VW Golf, men ønsker mere plads til personer og last, er Golf Variant et godt valg.

Som sådan er Golf Variant den billigste vogn, som VW laver, hvilket betyder, at den ikke kan konkurrere med hverken Passat-vognen eller Arteon Shooting Brake. Alligevel er det alligevel den mest solgte VW-vogn.

FAQ-afsnit

Hvilken VW stationcar er den bedste?

Volkswagen Passat stationcar er ikke ude endnu, så vi kan ikke bedømme den ordentligt, men hvis alle rygterne holder stik, bliver den nye Passat stationcar den bedste VW stationcar nogensinde. Det er sikkert at antage, at VW ikke ønsker at sætte Passat-mærket i fare, især ikke nu, hvor sedanen ikke er mere. På grund af dette og mange andre grunde skal Passat stationcar være rigtig god.

Du kan dog virkelig ikke gå galt i byen med hverken Arteon Shooting Brake eller Golf Variant, da alle tre stationcars er fantastiske. Arteon SB er den, du skal købe, hvis du vil have en vogn, der også kan passe ind på en parkeringsplads i en virksomhed, mens VW Golf er, ja, det er en Golf, en af de bedste biler gennem tiderne.

  Hyundai i10 vs VW Up - Hvilken er bedst?

Har Volkswagen tænkt sig at tilbyde en elektrisk stationcar?

For ikke så længe siden afslørede VW den kommende ID. Aero, men det ser også ud til, at ID. Aero B har fået grønt flag. Aero B bliver en stationcar-version af Aero-sedanen, men ikke kun det, for VW siger også, at de med tiden vil komme med ID.7, som i bund og grund bliver en elektrisk stationcar-version af Passat.

Hvorfor kan folk lide stationcars?

En stationcar giver et budskab om, at du ikke kun har købt din bil for at se den. Uanset hvad, så ser nogle moderne stationcars bedre ud end deres sedan-modstykker. Efter min mening er VW Arteon Shooting Brake en meget mere speciel og flottere udgave af Arteon, fordi den er meget sjældnere og mere cool. Stationcars gør sedaner meget mere praktiske, hvilket er grunden til, at så mange mennesker kan lide dem.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z