Almindelige problemer med BMW-skærme

BMW fremstiller nogle af de mest teknologisk avancerede biler på markedet. Dens skærm er en af de bedste med mange nyttige funktioner. Men hvis skærmen udvikler problemer, kan det være meget frustrerende for brugeren. Med det in mente, hvad er nogle af de almindelige BMW-skærmeproblemer?

Almindelige problemer med BMW-skærmen er skader på skærmen, afbrudt strømkabel, sprunget sikring, softwarefejl, skader på ledningsnettet og fejl i BMW iDrive Multi-Function Display satellitnavigationssystemet.

Den gode nyhed er, at de fleste problemer med BMW-skærmen er nemme at løse og ikke forekommer hyppigt. Desuden er de fleste af disse problemer almindelige i gamle BMW-biler sammenlignet med nye biler.

Hvad er de almindelige problemer med displayskærme hos BMW?

Afbrudt strømkabel

En af hovedårsagerne til skærmproblemer på en BMW er et frakoblet strømkabel. Hvis strømkablet er afbrudt under instrumentbrættet, vil displayet ikke fungere korrekt og give brugeren mulighed for at udføre forskellige funktioner. På samme måde kan et løst strømkabel også forårsage skærmproblemer, da det vil give intermitterende afbrydelser af videofunktionen.

Hvis din BMW har en død eller intermitterende skærm, bør du starte med at kontrollere strømkablet. Kablet skal være tilsluttet korrekt eller udskiftes, hvis det er beskadiget.

Skader på skærmen

En anden ting, der kan forårsage problemer med skærmen på en BMW, er skader på skærmen. Og en af de vigtigste ting, der forårsager skader på BMW-skærmen, er varme. Dette sker ofte for folk, der elsker at lade deres biler stå udendørs i solen, eller dem, der bor i varme stater som Texas, Florida eller Arizona.

Overdreven varme inde i bilen får skærmskærmen til at blive slidt og falmet. Det påvirker dog ikke radioens funktionalitet eller andre funktioner. Skærmen falmer hurtigt og gør det svært at se indstillinger eller funktioner på displayet.

  Bilforsikring til BMW f30: Find billig forsikring

Bemærk, at dette er meget almindeligt på gamle BMW-modeller end på nye modeller. Sørg for at beskytte bilens skærm eller parker bilen i en garage for at undgå skader på skærmen.

Skader på ledningsnettet

Ledningsnettet i din BMW er vigtigt, da det giver mulighed for overførsel af styresignaler og elektrisk strøm til elektroniske og elektriske enheder. Så hvis ledningsnettet i din skærm er korroderet eller defekt, vil det påvirke skærmens funktionalitet.

Den eneste måde at finde ud af, om ledningsnettet er dårligt, er ved at tage din bil til en professionel mekaniker. Mekanikeren vil udskifte de korroderede ledninger og reparere de defekte ledninger.

Softwarefejl

BMW’s software bestemmer en stor del af brugeroplevelsen, herunder menulinlayout og funktionssæt via forskellige BMW iDrive-apps. Så hvis din BMW-software har problemer, eller hvis den ikke er opdateret, kan du opleve problemer med displayet.

Tag din bil med til mekaniker til inspektion. Mekanikeren eller BMW-forhandleren vil afgøre, om din bil har brug for en softwareopgradering, eller om din skærm har andre problemer.

Ikke desto mindre er det nemt at løse softwareproblemer. Start med at opdatere softwaren. Men hvis din bil er under garanti, skal du tage den med til forhandleren for at få softwaren opdateret eller rettet.

En sprunget sikring

En sikring er en komponent, der bruges til at begrænse den elektriske strøm, der strømmer gennem ledninger, for at beskytte visse dele. Hvis din BMW-display har haft en kortslutning, kan det derfor være, at den sikring, der forbinder den med andre elektriske komponenter, sprænger for at beskytte den eller andre elektriske dele. Som følge heraf kan det påvirke, hvordan displayet fungerer, eller forhindre det i at fungere helt.

  Serviceeftersyn BMW m850 til bedste pris

Hvis din BMW har en sprunget sikring, bør en professionel mekaniker eller en BMW-forhandler udskifte den med en ny sikring.

BMW iDrive Multi-Function Display satellitnavigationssystem fejl

BMW-brugere med BMW iDrive MFD Multi Function Display Satellitnavigationssystem har rapporteret, at skærmen er gået helt i stykker. I nogle tilfælde er skærmen blevet blank og har efterladt dem i tvivl om, hvad de nu skal gøre.

Da BMW’s tomme skærm er meget almindelig, er der en hurtig løsning. Du kan løse dette ved at slukke bilen og genstarte den. Men hvis den ikke starter, skal du muligvis udskifte hele displayenheden.

FAQ

Hvorfor bliver min BMW-skærm ved med at slukke?

Ifølge de fleste BMW-teknikere slukker din skærm, fordi iDrive-systemet genstarter sig selv. Nogle BMW-brugere har rapporteret, at de har set BMW-logoet blive vist og fryser. Hvis du bemærker et sådant problem, skal du få en professionel tekniker til at kigge på din bil.

Hvordan rengør jeg min BMW iDrive-skærm?

Den bedste måde at rengøre din BMW iDrive-skærm på er ved at bruge en mikrofiberklud. Undgå at bruge et alkoholbaseret rengøringsmiddel på din skærm, da det kan ende med at beskadige den beskyttende belægning på skærmen. Brug i stedet en glasrens eller vinduesrens, da de er mindre slibende.

Hvad er proceduren for at nulstille min BMW iDrive til fabriksindstillingerne?

Hvis du vil nulstille dine personlige data og indstillinger i din BMW med styresystem 7, skal du følge følgende procedure:

  • Besøg bilmenuen
  • Klik på indstillinger
  • Generelle indstillinger
  • Nulstil køretøjsdata
    Men hvis din bil har styresystem 8, skal du følge denne procedure:
  • Besøg Menu
  • Klik på systemindstillinger
  • Nulstil køretøjsdata
  Hvad er BMW's mindste bil?

Hvilket er det bedste BMW iDrive-system?

Selv om det nyeste BMW iDrive-system er iDrive 8.0, er iDrive 7.0 stadig det bedste system, som BMW nogensinde har produceret. Takket være dets fremragende funktioner som BMW live cockpit-instrumenter, gestyring, BMW førerassistancetjenester, intelligent personlig assistent og BMW iDrive infotainment-display, der kan tilpasses.

Konklusion

BMW-biler er sjove at køre på grund af deres enestående ydeevne og high-end teknologi. Men når nogle af deres funktioner som f.eks. displayskærmen udvikler problemer eller ikke fungerer, kan de blive et mareridt. Problemer med skærmen opleves ofte af folk, der bor i varme områder, sammenlignet med dem, der bor i kølige områder.

Ligesom alle andre BMW-dele er det nødvendigt med korrekt vedligeholdelse og pleje for at undgå de fleste BMW-skærmproblemer. Så hvis du tager din bil til en professionel mekaniker til regelmæssig kontrol eller vedligeholdelse, bør du ikke have noget at bekymre dig om.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z