Skoda Kamiq VS VW T-Cross VS Seat Arona

Skoda Kamiq

Volkswagen Group tilbyder nogle af de bedste biler på markedet. Derfor er det aldrig nemt at vælge mellem nogle af deres fremragende subkompakte SUV’er som Skoda Kamiq, VW T-Cross og Seat Arona. Men hvilken subkompakt SUV fra VW skiller sig ud?

VW T-Cross er den mest elegante af de tre SUV’er, men er det den subkompakte SUV, der præsterer bedst? På den anden side er Skoda Kamiq den mest rummelige, men hvor meget koster den? Og endelig er Seat Arona den mindste SUV i serien, men giver den mest værdi for pengene?

Eksteriør

Selvom disse tre subkompakte SUV’er er fra Volkswagen Group og baseret på den samme platform (Volkswagen Group MQB A0), er de meget forskellige i deres udseende. Den SUV, der har det bedste ydre, er VW T-Cross, efterfulgt af Skoda Kamiq og til sidst Seat Arona.

VW T-Cross’ design er mere moderne og spektakulært med et galvaniseret karrosseri, karrosserifarvede kofangere, reflekser i alle døre og en kølergrill med kromlister og en tågeforlygte med kromindfatning. Kamiq er ikke langt fra med en flot kromindfatning på kølergrillen, karrosserifarvede kofangere og LED-lys.

Når det gælder størrelsen, er Skoda Kamiq den længste og bredeste af de tre. Den har en akselafstand på 104,4 tommer, en længde på 167,0 tommer, en bredde på 70,6 tommer og en højde på 61,1 tommer. Den efterfølges af VW T-Cross med en akselafstand på 104,3 tommer, en længde på 166,1 tommer, en bredde på 69,3 tommer og en højde på 62,6 tommer.

Seat Arona er den mindste i gruppen med en akselafstand på 101,0 tommer, en længde på 162,9 tommer, en bredde på 70,1 tommer og en højde på 61,1 tommer.

  Volkswagen Beetle - Problemer & Fejl

Indvendig plads og bagagerum

Da Skoda Kamiq er den længste og bredeste, har den også mest plads i kabinen. Det betyder dog ikke, at de to andre SUV’er ikke er komfortable. Ikke desto mindre tilbyder Kamiq stadig mest komfort, da den giver mere benplads. Den efterfølges af VW T-Cross, mens Seat Arona er den mindst komfortable i rækken.

Desværre tror mange måske, at VW T-Cross har et lidt mere avanceret interiør end Arona og Kamiq på grund af prisen, men det er det modsatte. Selv om alle disse subkompakte SUV’er er billigt fremstillet, har Kamiq det bedste interiør. Den har mere støttende sæder og blødt plastik på nogle områder, som ikke er til stede i VW T-Cross.

Ligesom Kamiq har Seat Arona også noget blødt plastik, der får interiøret til at se spektakulært ud. Ikke desto mindre har alle bilerne et læderindpakket rat. Til gengæld har VW T-Cross LED-forlygter og omfattende sikkerhedsassistancefunktioner, som er ekstraudstyr i Arona og Kamiq.

Når det gælder bagagerummet, er det Skoda Kamiq, der tilbyder mest plads. Den har i alt 400 liter, og det kan udvides til 1.395 med bagsæderne foldet ned. Mens Seat Arona har 400 liter, og det kan gå op til 823 liter med bagsæderne foldet. Og VW T-Cross har i alt 385 liter, som kan øges til 1.281 liter med bagsæderne lagt ned.

Ydeevne

Som forventet kommer alle disse subkompakte SUV’er med den samme basismotor, en 1,0-liters 95 TSI rækkesekser 3-benzinmotor. Men i modsætning til Skoda Kamiq og Seat Arona, der kun har to benzinmotorer, kommer Volkswagen T-Cross med fem benzinmotorer.

Tværtimod tilbyder de også en lignende dieselmotor, som er en 1,6-liters TDI inline-4-motor. Med hensyn til ydeevne vinder Kamiq stadig, da den accelererer lidt hurtigere, og den er lettere at håndtere end de andre. Men når det kommer til vejstøj, har VW T-Cross mindre vind- og vejstøj.

  Hyundai i10 vs VW Up - Hvilken er bedst?

Skoda Kamiq er den hurtigste i gruppen med en topfart på 134 km/t, og den kan accelerere fra 0 til 100 km/t på kun 7,9 sekunder. Seat Arona har en topfart på 130 km/t, og den kan accelerere fra 0 til 100 km/t på 7,9 sekunder. Og VW T-Cross har en tophastighed på 124 km/t og kan accelerere fra 0 til 100 km/t på kun 6,1 sekunder.

Brændstofeffektivitet

Alle disse kompakte SUV’er er meget effektive sammenlignet med deres større søskende. Når det er sagt, er den mest effektive SUV Skoda Kamiq med en effektivitet på mellem 47 og 53 mpg, efterfulgt af Seat Arona med en vurdering på 46 til 53 mpg og VW T-Cross med 44 til 50 mpg.

Sikkerhed

Da alle disse biler hører under Volkswagen-koncernen, kan du forvente at få en sikker og pålidelig bil. Alle bilerne har fået en 5-stjernet EURO NCAP-klassificering, hvilket er fantastisk. Desuden kommer de med en 3-års garanti, hvilket er forventeligt.

Pris

Selvom Skoda Kamiq har de bedste funktioner og mest plads, er den ikke den dyreste bil. Den dyreste bil er VW T-Cross med en basispris på $30.173, efterfulgt af Skoda Kamiq med $29.286, og Seat Arona er den billigste med en basispris på $27.891.

Skoda Kamiq svagheder og problemer.

FAQ

Hvad er den mest pålidelige bil – VW T-Cross, Skoda Kamiq eller Seat Arona?

Bilens pålidelighed afhænger af, hvordan ejeren tager sig af den. Men hvis alle biler er velholdte, vil Skoda Kamiq være den mest pålidelige, da den registrerer færrest problemer. Desuden er dens reservedele lidt billigere end konkurrenternes.

  Er Volkswagen Sharan en god bil?

Hvilken er den hurtigste bil – VW T-Cross, Skoda Kamiq eller Seat Arona?

Det afhænger af, hvilken hastighed du er på udkig efter. Hvis det er tophastighed, så er Skoda Kamiq den hurtigste af de tre med en tophastighed på op til 134 mph. Hvis du derimod kigger på accelerationen fra 0 til 100 km/t, topper VW T-Cross de andre med 6,1 sekunder.

Hvilken bil kom før de andre – Skoda Kamiq, VW T-Cross eller Seat Arona?

Disse tre biler er måske nok baseret på den samme platform og deler mange funktioner, men de blev ikke lavet på samme tid. Seat Arona er den ældste af de tre, da den blev introduceret i 2017, efterfulgt af VW T-Cross i 2018 og Skoda Kamiq i 2019.

Opsummering

Uanset om du vælger VW T-Cross, Skoda Kamiq eller Seat Arona, får du en pålidelig og praktisk bil. Ikke desto mindre er Skoda Kamiq den bedste samlede bil, mens Seat Arona er den bedste til bykørsel. VW T-Cross er bedst egnet til dem, der ønsker fremragende præstationer og en teknologisk avanceret subkompakt SUV.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z