Problemer med opladning af Kia EV6

Kia EV6

Kia EV6 er en af de bedste elektriske crossover-SUV’er på markedet. Den har også en fremragende rækkevidde på op til 310 miles med en 77,4 kWh batteripakke. Men den har også flere problemer, herunder opladningsproblemer, men hvad er Kia EV6’s opladningsproblemer?

Nogle af de almindelige problemer med opladning af Kia EV6 er, at opladeren trækker for meget strøm, at opladningssystemet bliver overophedet, at bilen ikke oplader, og at der er problemer med niveau 2-opladning. Selvom disse problemer ikke er udbredte, har flere ejere gjort opmærksom på dem, og de fleste af dem er nemme at løse.

Hvad er de almindelige opladningsproblemer med Kia EV6?

Opladeren trækker for meget strøm

Et af de største opladningsproblemer med Kia EV6 er, at opladeren trækker for meget strøm. En af ejerne fra Florida klagede i februar 2023 over, at hans indbyggede laderegulator på EV6 “trak for meget strøm fra min Level 2 EVSE bærbare oplader. Når min oplader er indstillet til maksimalt 24 ampere, trækker bilen 28 til 30 ampere, hvilket får opladeren til at lukke ned og rapportere, at der er registreret en kortslutning. Når min oplader er indstillet til 40 ampere, cirka en time inde i opladningen, trækker bilen 46,6 ampere igen, hvilket får opladeren til at lukke ned og indikere en kortslutning. Som jeg forstår Level 2-opladningsstandarden, fortæller opladeren bilen, hvilken strømstyrke den er indstillet til, og det er ikke meningen, at bilen skal trække mere strøm, end opladeren fortæller den.”

Da opladeren trækker mere strøm, end den burde, når den bruges sammen med Kia EV6, er dette et stort sikkerhedsproblem, der kan forårsage brand. Bemærk, at den samme oplader ikke trækker for meget strøm, når den bruges med andre elbiler. Så dette er noget, ejere af EV6 bør være opmærksomme på.

  Kia Forte Koup Pålidelighed

Overophedning af ladesystemet

Et andet stort problem, som ejere af Kia EV6 har klaget over, er problemer med Level 2-opladning. Ud over at opladeren trækker for meget strøm, har brugerne også sagt, at niveau 2-opladning forårsager en fejl, hvor batteristyringssystemet eller opladningssystemet overophedes.

Desuden har nogle brugere også klaget over, at de ikke kunne oplade deres bil til 40 ampere eller mere med Level 2-opladeren. En anden ejer rapporterede om flere fejl, da han forsøgte at oplade en 220 volt vekselstrøm på både 9 kW og 8 kW.

Hvis din Kia EV6 oplever et af ovenstående opladningsproblemer, bør du kontakte producenten, hvis du er omfattet af garantien, eller få din bil efterset af en professionel mekaniker.

Bilen oplader ikke

Dette er et andet stort problem, som Kia EV6-ejere har klaget over. Nogle af de ting, der får Kia EV6 til ikke at oplade, er løse forbindelser eller problemer med opladningstilslutningen. Andre problemer omfatter fysisk beskadigelse af batteriet, problemer med stikkontakten og et dødt batteri.

Nogle brugere har endda klaget over, at opladeren pludselig stoppede med at oplade på grund af en temperaturstigning eller forkerte opladningsmønstre. Bemærk, at dette problem i nogle tilfælde skyldtes en forældet softwareversion. Derfor løste det problemet at opdatere softwaren.

Da der er forskellige grunde til, at bilen ikke kan oplades, er det vigtigt at få en professionel mekaniker til at inspicere din bil. Nogle problemer kan løses ved at tænde/slukke for bilen. Men i nogle tilfælde kan det endda være nødvendigt at udskifte batteriet eller nulstille batterikontakten.

  Hvad er problemerne med hybridbiler?

Få flere oplysninger om problemer med Kia EV6.

FAQ

Er det en god idé at oplade din EV6 til 100%?

Nej, det er ikke en god idé at lade din elbils batteri op til 100%. Det skyldes, at det vil reducere den samlede levetid for din bils batteri. En fuld opladning er dog godt, da det vil give dig maksimal driftstid. Derfor bør du minimere batterierne ved 100% opladningstilstand.

Hvis du f.eks. oplader batteriet til 100% og aflader til mindre end 50%, reduceres dets levetid, og det samme gælder, hvis du oplader batteriet til 80% og aflader til mindre end 30%.

Ved hvilken procentdel skal jeg oplade min Kia EV6 og hvorfor?

Du bør begrænse opladningen ved hurtigladere til 80% for at bevare batteriets sundhed. Det skyldes, at selv om opladning til 100% er godt og sikkert for din bil, er det på lang sigt ikke godt for dit elbilbatteri. Det skyldes, at lithium-ion-batterier arbejder mest effektivt i intervallet mellem 20 og 80%.

Er det okay at oplade min Kia EV6 dagligt?

Nej, det er ikke en god idé at oplade din bil dagligt. Det skyldes, at der kan ske en naturlig nedbrydning af batteriet baseret på antallet af opladningscyklusser i løbet af dets levetid. Bemærk, at elbilens batteriydelse og holdbarhed kan blive langsommere, hvis opladeren bruges konstant.

Kan jeg lade min Kia EV6 være tilsluttet i en uge?

Ja, du kan lade din Kia EV6 være tilsluttet i en uge. Der sker ingen skade på din bil eller dit batteri. Du skal dog følge instruktionerne i din brugervejledning. Ikke desto mindre bør du også forstå, at moderne elbilbatterier er meget højt udviklede og holdbare, og at det sandsynligvis ikke vil gøre nogen skade at lade dem være tilsluttet eller frakoblet i en uge.

  Kia Telluride - Almindelige problemer & fejl

Hvor lang tid tager det at oplade en Kia EV6?

Alle typer af Kia EV6 kan oplades med maksimalt 11 kW på en AC-ladestation. Det betyder, at det tager omkring 6 timer at oplade en 2WD med standardrækkevidde fra 0 til 100%. På den anden side tager det omkring 8 timer at oplade 2WD med lang rækkevidde, AWD med lang rækkevidde og GT-versionerne.

Bundlinjen

Kia EV6 er en fin og rummelig kompakt crossover-SUV. Men som forventet har den også flere problemer, som ejerne bør være opmærksomme på. Et af de største problemer, som brugerne står over for, er opladningsproblemer. Som nævnt ovenfor er de største opladningsproblemer med Kia EV6, at opladeren trækker for meget strøm, at opladningssystemet bliver overophedet, at der er problemer med niveau 2-opladning, og at bilen ikke oplader.

Hvis din Kia EV6 har et af de opladningsproblemer, vi har nævnt ovenfor, bør du kontakte Kia eller tage din bil til en professionel mekaniker for at få den repareret.

Kia EV6
Bilproblemer, typiske fejl og svagheder.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z