Overraskende fakta om VW Passat

2023 VW Passat

VW Passat er en af de mest succesfulde familiebiler nogensinde, da den blev introduceret helt tilbage i begyndelsen af 1970’erne, men dens fremtid er lige så usikker som nogensinde før. Ifølge VW vil den nye Passat-sedan ikke komme på markedet i 2024, da dens plads nu vil blive indtaget af den sammenligneligt mere stilfulde VW Arteon.

VW Passat stationcar vil fortsat blive produceret, men VW har besluttet, at SUV’er, EV’er og crossovers er langt vigtigere for virksomheden end at holde liv i Passat sedanen. Uanset hvad, har der i dens 5 årtier lange historie været mange overraskende fakta om VW Passat, og vi vil fortælle dig de mest overraskende af dem.

Det er den mest succesfulde mellemklassebil i historien

Med mere end 30 millioner solgte VW Passat’er er Passat den mest succesfulde mellemklassebil nogensinde, og en af de mest succesfulde biler generelt. Grunden til, at Passat har en så fantastisk historie, er, at den virkelig er en af de bedste sedaner, du kan tænke dig. Til at starte med koster den ikke så meget som dens mere premium Audi A6, BMW 5-serie eller Mercedes E-klasse konkurrenter.

For det andet tilbyder den mere plads og mere generel funktionalitet end nogen af disse, samtidig med at den også er meget mere overkommelig at leve med. Den får al den teknologi, du kan ønske dig, og den er enormt sikker, komfortabel og nem at køre. Den er virkelig en komplet pakke på alle måder, det er lidt trist, at den er på vej væk, men Passat kan gøre et comeback på et tidspunkt.

Standardudstyret er godt i hele serien

En anden ret overraskende ting ved VW Passat er, at den kommer med overraskende meget standardudstyr på det NA-marked, så meget at den slår sin mere premium tyske trio i mange henseender. Til at begynde med kommer alle Passat-modeller med LED-forlygter, to-zone klimaanlæg med ventilationsåbninger på bagsæderne, advarsel om kollisioner fremadrettet og frontassistent på alle modeller.

  Volvo vs. Volkswagen: Pålidelighed

Dette er ikke noget, du kan få med sin dyrere og mere premium Audi A6. Desuden er det større infotainmentsystem i den nye VW Passat standard i alle VW Passat-modeller, hvilket yderligere gør den utrolig konkurrencedygtig i forhold til prisen.

Dieselmotoren 2.0L BiTDI er et vidunder

Denne er kun for vores europæiske læsere, da 2,0L BiTDI-motoren ikke fås i NA. Dette er en af, hvis ikke den mest imponerende 2,0L 4-cylindrede dieselmotor med 4 cylindre, der nogensinde er udkommet, da den yder 240 hk og næsten 400 lb-ft drejningsmoment. Det er et enormt tal for en lille 2,0L dieselmotor, og denne motor er kraftigere end nogen af de 4-cylindrede dieselmotorer, du finder i nogen BMW, Audi eller Mercedes fra denne æra.

Dette gør Passat i stand til at nå 60 mph fra stilstand på lidt over 6 sekunder, mens den også giver en lige så imponerende 50MPG UK. Det betyder, at en 240 hk, AWD, dobbeltkobling 2.0L BiTDI Passat med en fuld 66L 14,5-gallon-tank kan holde til mere end 710 miles, før den skal tankes op.

Rattet er forskudt

En anden kendsgerning, som du sikkert aldrig har hørt om, er, at NA VW Passat har et næsten 1 tomme forskudt rat til højre, hvilket skyldes, at B8 Passat er stærkt baseret på B7, som er en forholdsvis smallere bil. Selv om en 1 tomme ikke gør en massiv forskel, er det mærkbart, når du først er opmærksom på det.

  Volkswagen Caddy - Almindelige problemer & fejl

Medmindre du ikke kender til dette, er du aldrig tilbøjelig til at være glad for det. Så hvis du ejer en Passat, vil du sandsynligvis ikke kunne glemme det fra nu af.

Passat R36

Tilbage i slutningen af 2000’erne kom Volkswagen med Passat R36, som var en særlig performance-udgave af Passat med var også sidste gang R36 Passat kom til. Den er udstyret med en 3,6L V6-motor med 300 hk, et VW 4MOTION AWD-system og er i stand til at nå 100 km/t fra stilstand på kun 5 sekunder.

For at sætte det hele lidt i perspektiv, skulle BMW M5 fra 2008 bruge et sekund mindre for at nå 60 mph fra stilstand, hvilket ikke er en alt for stor tidsforskel, når man tænker på, at BMW’en har mere end 500 hk og en massiv V10-motor med naturlig indsugning. Den V10-drevne Audi A6 fra 2008 med en Lamborghini-motor skulle bruge næsten et halvt sekund mere for at nå 60 mph sammenlignet med R36.

FAQ-afsnit

Hvad er godt ved Volkswagen Passat?

Der er mange gode ting ved VW Passat, så mange, at det er svært at proppe så mange fordele ind i en enkelt artikel. Til at begynde med er Passat en af de bedst prissatte mellemklasse-sedaner derude, da den bygger bro over den tiltrængte kløft mellem normale økonomisedaner og mere luksuriøse tyske sedaner, samtidig med at den læner sig mere op ad den luksuriøse ende af markedet.

For det andet er VW Passat kendt for at være billig at køre, meget økonomisk og enormt rummelig, hvilket gør den til en perfekt familiebil. Det er virkelig svært at købe en bedre familiesedan end Passat, hvis du ikke har et ubegrænset budget. Endelig har VW Passats design altid været på bølgelængde med tiden, og dens infotainmentsystem er på mange måder mere avanceret end det, du finder i en A6 fra før 2019.

  BMW VS Volkswagen pålidelighed - hvad er bedre?

Hvad er dårligt ved Volkswagen Passat?

Mange mener, at VW Passat er så klinisk, så god, at den bliver kedelig, og det er jeg tilbøjelig til at være enig i. Passat er mere et værktøj, end den er et imponerende stykke maskineri, der spiller på dine hjertesorger. Den gør alting så godt, at man ikke behøver at tænke over noget som helst. På den anden side har f.eks. BMW 5-serien mange fejl, men mange af disse fejl giver karakter.

Passat får heller ikke længere nogen specielle motorer, de er alle stille, sofistikerede og effektive, men også ret livløse og kedelige. Endelig giver VW Passat bare fornuftige midlife male vibes, som om det er en bil, der ikke hvordan til at bære noget andet end en ternet skjorte. Den er så intetsigende, at kun de mest veludstyrede R-Line-modeller kan tiltrække sig lidt opmærksomhed fra VW-entusiaster.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z