Kan man køre en elbil gennem en bilvask?

Kan man køre en elbil gennem en bilvask?

Siden vi var små børn, har vi lært, at elektricitet og vand ikke passer godt sammen, hvilket giver anledning til spørgsmålet: Kan man køre en elbil gennem en bilvask? Jo, det kan man. Der er absolut ingen grund til ikke at tage din elbil gennem en bilvask, da elbiler er designet til at blive gennemblødt og regnet ned på ligesom alle andre biler.

Elbiler har deres elektriske systemer forseglet, hvilket forhindrer vand i at komme i kontakt med batteriet og andre vigtige ledninger. Faktum er, at elbiler er endnu bedre end biler med forbrændingsmotor, når det gælder vand, fordi de ikke har så mange åndehuller som normale biler.

Det betyder, at en elbil vil kunne modstå oversvømmelser meget bedre end en bil med forbrændingsmotor. Elon Musk har endda selv sagt, at Tesla Model S er så godt forseglet, at den faktisk kan flyde på vand. Uanset hvad, så skal du IKKE forsøge at gøre det selv.

Der er dog nogle finurligheder om bilvask, som du skal kende, da nogle af dem kan beskadige din bil.

Hvilken type bilvask skal jeg bruge?

  • Selvbetjent bilvask
  • Din lokale bilvasker
  • Mobil detailing
  • Automatisk Drive-In bilvask

Selvbetjent bilvask

En af de mest populære måder at vaske din bil på er at tage den gennem en god gammel selvbetjent bilvask, hvilket normalt er den mest tidseffektive og overkommelige løsning. Disse vaskeanlæg på servicestationer har alle de rigtige redskaber til arbejdet, hvilket betyder, at du ikke behøver at bekymre dig om noget som helst. Disse stationer er kun lige så gode som dine færdigheder i bilvask.

Sørg for at gennemgå alle de forskellige programmer, hvis du ønsker, at din bil skal være så ren som den kan blive. Disse bilvaskerier er hurtige og nemme, har som regel åbent døgnet rundt og er ikke dyre. Men de kan også ofte være overfyldte, begrænsede i mulighederne, bruger ikke produkter af den højeste kvalitet og kan nogle gange let ridse din bil.

  Hvilken bil er mest komfortabel til lang kørsel?

Lokal bilvasker

At tage din bil til din lokale vaskefyr er så gammeldags som det kan blive. Disse fyre har eksisteret i årtier og er som regel virkelig dygtige, når det kommer til at vaske biler. De har også alt det udstyr, du har brug for, og de vil normalt tage sig god tid til at vaske din bil, indtil de får den til at skinne. Hvis de gør et godt stykke arbejde, vil du sandsynligvis komme tilbage igen, hvilket er en win-win-situation.

Som sådan har disse fyre en tendens til at være meget omhyggelige med ikke at ridse din bil. De kan dog være rigtig dyre til tider, og hvis de er gode, vil de sandsynligvis have travlt hele tiden.

Mobile Car Detailing

I dagens tid behøver du ikke engang at tage til en bilvask, da en bilvask kan komme til dig. En mobil detailer er en person/gruppe af personer, der er villige til at komme til dig og vaske din bil i din indkørsel, hvilket betyder, at du ikke engang behøver at løfte en finger. Disse firmaer har tendens til at bruge de bedste produkter og er de mest dygtige til deres arbejde.

Det er yderst praktisk og tidsbesparende at få nogen til at komme til dig. Disse tjenester er dog også langt de dyreste og koster nogle gange et par gange mere end det, du normalt ville skulle betale til din lokale bilvasker.

  Hvilke nye SUV'er har ventilerede sæder?

Automatisk Drive-In bilvask

Hvis tid er af stor betydning, vil det altid være den nemmeste og hurtigste måde at vaske din bil på at køre gennem en automatisk tunnelvaskeanlæg på. Det eneste, du skal gøre, er at ankomme til stedet, vente på din tur, gå ind i vaskeanlægget, betale, og så er du fri til at gå. Hvis alt går efter planen, bør dette ikke tage mere end 10 minutter eller deromkring.

Disse tjenester har dog en tendens til at være virkelig grundlæggende uden nogen som helst opmærksomhed på detaljerne. Mennesker er ikke involveret i processen med at vaske din bil, hvilket ofte kan være en fejl. Produkter af lav kvalitet, potentielle ridser og skrammer er alle almindelige med disse typer bilvask.

FAQ-afsnit

Kan jeg vaske en elbil, mens den er ved at blive opladet?

Tro det eller ej, men de fleste elbiler derude er designet til at blive vasket, mens de oplades, fordi de fleste stikkontakter til opladning af elbiler er vandtætte. Det er dog altid en god idé at tjekke din ejermanual for eventuelle oplysninger om din specifikke bil. Hvis du ikke behøver at vaske din bil, mens den oplades, er det bedre at trække stikket ud af stikkontakten.

Vær dog forsigtig, hvis du bruger en højtryksrenser, da disse ofte kan være meget kraftige, så meget at de kan gå igennem tætninger og endda beskadige nogle af dine elektriske komponenter. Som sådan må du ikke sigte din højtryksrenser i nærheden af opladningsporten.

  Hvad er ulemperne ved en hybridbil?

Hvordan klarer elbiler sig i regnvejr?

I modsætning til hvad mange tror, klarer elbiler sig faktisk bedre i regnvejr end deres modstykker med forbrændingsmotor. Det skyldes, at elbiler har alle deres elektriske komponenter, der er fuldstændig forseglet fra omgivelserne, og hvis de beskadiges af fugt, betyder det normalt, at lag på lag af beskyttende materiale bliver punkteret.

Som sådan kan du beskadige disse komponenter, hvis du kører galt, men normal kørsel og selv mindre ulykker bør ikke beskadige nogen af disse komponenter eller gøre dem sårbare. Hvis du beslutter dig for at køre din elbil i en oversvømmelse, er din elbil designet til at lukke al strømmen ned, hvis det er nødvendigt for at forhindre kortslutning. Uanset hvad, så modstår elbiler vand og oversvømmelser bedre end biler med forbrændingsmotor, fordi de har brug for mere luft.

Ruster elbiler?

Efter at vi har fastslået, at en elbils drivlinje bedre kan modstå vandpåvirkning, skal vi nu tale om resten af bilen. Da elbiler og biler med forbrændingsmotor typisk er fremstillet af galvaniseret stål og belagt aluminium, er de helt sikre mod korrosion i mindst et årti eller to.

Der er som sådan ingen nævneværdig forskel på elbiler og biler med forbrændingsmotor, når det gælder rust.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z