Jeep Cherokee vil ikke starte – årsager og hvordan man løser det

Jeep Cherokee Problemer

Hvis du er en eventyrlysten person, er Jeep Cherokee en enestående bil at have. Det kan dog være frustrerende at finde ud af, at bilen ikke vil starte, når du forbereder dig på et nyt eventyr. Derfor har vi fremhævet nogle af de ting, der forårsager, at Jeep Cherokee ikke kan starte, og hvordan du løser dem, for at hjælpe dig.

Nogle af de ting, der forårsager, at Jeep Cherokee ikke kan starte, er et dødt batteri, en dårlig generator, et dårligt startrelæ, korrosion på batteripolerne, dårlige tændrør, dårlige brændstofindsprøjtninger, tilstoppede brændstoffiltre, svigtende brændstofpumpe, en dårlig startmagnet og en svigtende tændspole.

Hvorfor starter min Jeep Cherokee ikke? Hvordan løser jeg problemet?

Et dødt batteri

Et dødt batteri bør være det første, du skal kigge på, når din bil ikke kan starte. Hvis din bil ikke har været i brug i et stykke tid, eller hvis vejret er ekstremt koldt, er der stor sandsynlighed for, at bilens batteri kan være svagt, og at det ikke vil starte bilen.

Hvis din bil ikke starter på grund af et svagt eller dødt batteri, kan du prøve at jumpstarte den. Hvis starthjælp ikke virker, skal du anskaffe dig et nyt batteri. Det er vigtigt at anskaffe et kraftigt og holdbart batteri, der holder i et stykke tid.

En dårlig generator

En anden almindelig ting, der er årsag til, at bilen ikke kan starte, er en defekt dynamo. Generatoren er ansvarlig for at oplade bilens batteri under kørsel. Desuden omdanner den også mekanisk energi til elektrisk energi. Så hvis generatoren er dårlig, vil bilen ikke starte, da der ikke leveres energi til batteriet.

For at løse dette problem skal ejeren eller brugeren udskifte den dårlige generator med en god generator.

  Hvilken Jeep er bedst til camping?

Et dårligt startrelæ

Starterrelæet arbejder hånd i hånd med startmagnetten. Startrelæets arbejde består i at tænde for den strøm, der aktiverer startmagnetten. Hvis starterrelæet er dårligt, vil det derfor ikke fuldføre sin funktion, og bilen vil derfor ikke starte.

Tag din bil til en professionel mekaniker for at udskifte det dårlige starterrelæ med et nyt. Dette vil hjælpe med at løse problemet.

Korrosion på batteripolerne

Selv om dette problem ikke er særlig almindeligt, kan det stadig forhindre bilen i at starte. Korroderede batteripoler stopper strømmen og forhindrer dermed, at energi kan overføres fra batteriet til motoren. Du skal blot kontrollere din bils batteripol for at se, om de er korroderede. Dette problem kan løses ved at rense den korroderede del og genindkoble kablerne.

Dårlige brændstofindsprøjtningsdyser

Brændstofinjektorer sørger for, at gassen bevæger sig fra tanken via pumpen og ind i motoren. Hvis brændstofinjektoren er beskadiget eller svigter, vil den derfor ikke fungere efter hensigten. Som følge heraf vil det forhindre bilen i at starte. For at løse dette problem skal du afmontere den dårlige brændstofinjektor og installere en ny.

Dårlige tændrør

Tændrør er en af de første dele, der normalt går i stykker i en bil. Desuden forventes det, at bilbrugere skal skifte deres tændrør hver 40.000 miles. Og da tændrørene sender et elektrisk signal fra tændspolen til motoren for at starte bilen, vil din bil ikke fungere, hvis de er beskadiget eller dårlige.

Hvis du ønsker at løse dette problem, skal du udskifte de dårlige tændrør med gode tændrør.

Dårlig startspole magnetventil

Startmagnetten er den gnist, der starter din bils motor. Den modtager elektriske strømme fra bilens batteri og tændingssystem, som starter en kæde af elektriske reaktioner for at starte motoren. Hvis startmagnetten er dårlig, vil Jeep Cherokee derfor ikke starte, hvis den er defekt. Få udskiftet den dårlige startmagnet.

  Hvilken Jeep er bedst til korte personer?

Brændstofpumpe, der svigter

Brændstofpumpens funktion er at tilføre brændstof til motoren fra brændstoftanken. Denne del svigter dog også eller bliver dårlig efter nogen tids brug. Ud over at bilen ikke kan starte, er andre tegn på en dårlig brændstofpumpe tab af effekt, en sprudlende motor, støj fra brændstoftanken og en død motor. Du kan løse dette problem ved at udskifte den dårlige brændstofpumpe.

Svigtet tændingsspole

Ligesom tændrør skal tændingsspolerne også udskiftes hver 40.000 til 50.000 miles. Tændingsspoler omdanner den elektriske energi fra bilens batteri til højspænding, gemmer den levende og producerer den derefter som en højspændingsstrømimpuls til tændrøret. Hvis tændingsspolen er defekt eller dårlig, vil bilen derfor ikke starte, hvis den er defekt eller dårlig. Du skal blot udskifte den dårlige tændspole med en ny for at løse problemet.

Tilstoppede brændstoffiltre

Sidst men ikke mindst kan tilstoppede brændstoffiltre også være årsag til, at bilen ikke kan starte. Bemærk, at brændstoffiltre ofte tilstoppes af metalfragmenter, der kommer i forskellige former for jernholdigt metal. Hvis brændstoffilterne er tilstoppede, skal du fjerne dem for at afhjælpe problemet. Men hvis brændstoffilteret er beskadiget, skal du udskifte det.

FAQ

Er Jeep Cherokee pålidelig?

Ja, Jeep Cherokee er ret pålidelig sammenlignet med de fleste af sine konkurrenter. Det skyldes, at pålidelighedsbureauer som RepairPal og J.D. Power gav denne bil en pålidelighed lidt over gennemsnittet. RepairPal gav den en score på 4,5 ud af 5,0, mens J.D. Power gav den en score på 82 ud af 100, hvilket er over gennemsnittet.

  Almindelige problemer med Jeep 2.0 turbo

Er det dyrt at vedligeholde en Jeep Cherokee?

Ja, det er ret dyrere at vedligeholde en Jeep Cherokee end lignende biler. I gennemsnit skal ejeren bruge mindst 520 USD om året på at reparere og vedligeholde sin Jeep Cherokee. Dette er mere end gennemsnittet for kompakte SUV’er, som koster omkring 462 USD årligt at reparere og vedligeholde.

Hvilke andre problemer har Jeep Cherokee?

Jeep Cherokee er en ret pålidelig bil sammenlignet med andre Jeep-modeller. Denne bil oplever dog også flere problemer, som ejere og brugere bør være opmærksomme på. Bortset fra problemer med at starte bilen har Jeep Cherokee-ejere også rapporteret, at de har problemer med transmissionen, dårlig benzinforbrug, elektriske problemer, TIPM-problemer og meget mere.

Resumé

Problemer med bilstart er ikke kun almindelige i Jeep Cherokee, men også i andre biler. Ikke desto mindre er det meget nemt at løse sådanne problemer, så længe du kender kilden til problemet. Derfor er det ikke godt at gætte, men få en professionel mekaniker til at inspicere og diagnosticere din bil.

Ikke desto mindre er et dødt batteri eller en dårlig generator de vigtigste årsager til startproblemer i bilen. Hvis du vil undgå sådanne problemer i fremtiden, er det godt at følge den af fabrikanten anbefalede planlagte vedligeholdelsesservice.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z