Hyundai ix20 – Almindelige problemer & fejl

Hyundai ix20

Hyundai ix20 er en lidt mere praktisk udgave af den almindelige Hyundai i20, hvilket betyder, at den har en smule mere plads, en længere akselafstand og en lidt højere kørestilling. Det gør bilen lidt mere anvendelig til familiebrug end i20, som er den mindste og mest trange Hyundai hatchback derude.

i20x blev første gang afsløret tilbage i 2010 og var i kontinuerlig produktion i en større del af 10 år, inden den blev udgået. Pålidelighedsmæssigt er i20x okay, men der er mange Hyundai-modeller, der ser ud til at klare sig meget bedre. Uanset hvad, så vil vi i denne artikel liste alle de almindelige problemer med Hyundai i20x op.

Til at starte med lider i20x af nøgle-relaterede problemer, da nøglen er kendt for at gå i stykker utrolig ofte. Styresystemet oplever også visse problemer, som for det meste er relateret til trim og nogle gange endda servostyringen. Nogle modeller oplever vandindtrængning, hvilket bestemt er et problem, fordi vand kan forårsage massive skader på dit interiør.

Andre problemer omfatter problemer med bilens elektriske systemer og problemer med den manuelle gearkasse. Alt i alt er ix20 ret pålidelig, men den er ikke så god som de fleste Hyundai-modeller fra denne æra. Uanset hvad, hvis du passer ordentligt på den, bør den kunne tjene dig i lang tid.

Hyundai ix20 – Problemer med nøglehåndtaget

Det ser ud til, at mange ejere klager over, at nøglehåndtaget med ix20 er alt for skrøbeligt, og at det kan gå utrolig let i stykker. Problemet her er, at stiften, der holder nøglen fastgjort til fob’en, er virkelig dårligt lavet, og den har en tendens til at gå i stykker ved minimal belastning. Desværre er der ingen reparationer, der kan reparere din nøgle helt, hvilket betyder, at du bliver nødt til at udskifte den.

  Hyundai Ioniq hybrid Pålidelighed

Udskiftning af nøglen vil koste dig omkring 100 $, men du skal også tage den med til en forhandler, så de kan programmere den til din bil. Desuden er det også en god idé, at du altid har flere nøgler til rådighed, så du stadig kan bruge din bil, hvis dette rent faktisk sker.

Hyundai ix20 – Problemer med styretøj

Hyundai ix20 bruger det samme styresystem som den almindelige i20, hvilket betyder, at disse kan løses på samme måde. Problemet her er, at tandhjulene i styresøjlen kan blive utilstrækkeligt smurt, hvilket betyder, at du skal smøre dine styresystemets tandhjul relativt ofte.

Et andet problem med styresystemet er, når den elektriske servostyringsmotor svigter på grund af overophedning. Hyundai har konstrueret dette system således, at servostyringsmotoren slukker sig selv, når den når høje temperaturer. Dette er tænkt som en sikkerhedsfunktion, men det kan også helt slå din servostyring fra.

Hyundai ix20 – Vandindtrængning

Dette er sandsynligvis det værste problem, der kan opstå med Hyundai ix20, og det er mest forbundet med tidligere ix20-modeller. Problemet her er, at pakningerne omkring forruden og dørene har en tendens til at blive hurtigt ødelagt og dermed lade vand trænge ind i kabinen. I første omgang vil dine ruder være dækket af kondensvand, men senere vil vandet trænge ind.

Hvis der kommer fugt ind i bilen, kan det medføre mange problemer, f.eks. elektriske problemer, ubehagelige lugte, korrosion af undervognen og endda visse sundhedsproblemer. Sørg derfor for at være meget opmærksom på dette problem, især hvis du ejer en ældre ix20-model.

  Er Hyundai i30 en god bil?

Hyundai ix20 – Elektriske problemer

Elektriske problemer er relativt almindelige på mange Hyundai-modeller i disse dage, og ix20 er ikke anderledes. Disse problemer omfatter problemer med de elektriske vinduer, mere specifikt de elektriske vinduesmotorer. Den eneste måde at løse dette problem effektivt på er blot at udskifte elrude-motorerne og håbe, at det ikke sker igen.

Andre elektriske problemer omfatter potentielle problemer med elektriske låse eller potentielle problemer med visse A/C-komponenter som f.eks. kondensatoren. Du bør også kontrollere, om bilen er i stand til at oprette forbindelse til en telefon, da forbindelsespakken også er et kendt fejlpunkt.

Hyundai ix20 – Problemer med manuel gearkasse

For at afslutte denne liste bør vi nævne, at ix20 også lider af visse problemer med manuel transmission. De fleste af disse er relateret til koblingen, som ofte kan have et aggressivt bidende punkt, eller den vil slet ikke koble ordentligt.
Hele transmissionen er nogle gange kendt for at være rystet og virkelig svær at skifte jævnt. Sørg for at kontrollere transmissionsolien og lad være med at køre bilen aggressivt, hvis du ønsker at bevare en sund kobling.

FAQ-afsnit

Skal jeg købe en Hyundai ix20?

Hvis du er interesseret i at købe en kompakt, prisbillig og effektiv bybil, der også kan klare familieopgaver, er ix20 helt sikkert et godt valg. Den øgede praktiske anvendelighed i forhold til den almindelige i20 er bestemt en god tilføjelse, da ix20 kan bruges og bliver brugt som taxi i visse europæiske lande. Hvis man kombinerer det med lave driftsomkostninger og effektive motorer, giver det god mening.

  Hyundai Genesis Coupe Pålidelighed

Men hvis du er vant til at køre noget større eller mere luksuriøst, er der gode chancer for, at ix20 ikke er nok for dig.

Hvor længe kan en Hyundai ix20 holde?

Det er virkelig svært at måle præcist, hvor længe en bil kan holde, da der simpelthen er for mange variabler, der spiller ind. Først og fremmest kan den måde, du vedligeholder bilen på, enten gøre eller ødelægge den, hvilket betyder, at ix20 kan holde i årtier, og at den kan holde et par år, afhængigt af hvordan du passer på den.

Dine kørevaner, kørselsmiljøer og klima spiller også en stor rolle for bilens levetid. Hvis du gør alt, hvad du kan for at få bilen til at holde, bør den dog sagtens kunne holde 200k miles eller endda mere.

Hvor komfortabel er Hyundai ix20?

Hyundai ix20 er ikke nogen luksusbil, hvilket betyder, at du ikke skal forvente, at den er noget særligt. Desuden er den også ret lille og får ikke alt for meget lyddæmpning, som sådan kan vi sige, at ix20 er tilpas komfortabel, men ikke noget særligt.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z