Hvilken Volvo har et soltag?

Alle Volvo-modeller har soltag eller panoramasoltag. Disse soltage er af højeste kvalitet, og Volvo sikrer, at sikkerheden er deres førsteprioritet. Glasset er et meget hårdt materiale, og Volvo arbejder hårdt på den strukturelle integritet, så det store panoramasoltag ikke hjælper til ved væltninger.

Volvo giver mulighed for at tilføje et soltag til alle deres bilmodeller, og tilbyder endda en mulighed for panoramasoltag i mange biler som XC40 eller XC90. De førsteklasses soltage og panoramasoltag forbedrer køreoplevelsen og giver mere lys ind i bilen.

Volvo soltage

Volvo tilbyder ægte luksussoltag, og der er også panoramasoltag til stede i mange biler. Soltaget kan varme bilen op på en kølig dag og lukke mere sollys ind, når solen skinner. Udsigten fra soltaget er også betagende.

Soltag findes i næsten alle Volvo-modeller undtagen V60, men V60 cross-country har i stedet et stort panoramasoltag. Funktionaliteten af Volvos soltag er også meget enkel, og de kan åbnes ved blot at trykke på en enkelt knap. Der er også en vindafviser. Panoramasoltaget er opdelt i to glas.

Volvo-modeller med soltag

Næsten alle Volvo-biler leveres med et soltag som ekstraudstyr som ekstraudstyr. Nogle biler har kun soltag som ekstraudstyr, mens de fleste Volvo-modeller har et panoramasoltag, som er langt bedre end et lille soltag. Dette er listen over Volvo’er, der kommer med deres type soltag:

 • 2021 Volvo S60 – panoramasoltag
 • 2021 Volvo S90 – soltag
 • 2020 Volvo V60 Cross Country – panoramasoltag
 • 2020 Volvo V90 – panoramasoltag
 • 2021 Volvo XC40 – panoramasoltag
 • 2021 Volvo XC60 – panoramasoltag
 • 2021 Volvo XC90 – panoramasoltag
  Hvilken Volvo SUV er den største?

Sådan åbner du dit Volvo-soltag

Volvos panoramasoltag består af to glasstykker: det ene kan åbnes lodret, og det andet er et fast glasstykke. Den forreste del kan åbnes ved hjælp af en betjening, der er placeret på indersiden af taget. Bilen skal være tændt for at få åbnet den forreste rude.

En vigtig ting at huske på er, at hvis taget er frosset, bør du ikke betjene soltaget.

Soltag Fordele

Der er mange fordele ved Volvos panoramasoltag som f.eks:

 • Bedre luftstrøm – Soltaget giver en bedre temperatur på grund af luftstrømmen. Hvis bilen er varm, kan luften udefra køle bilen naturligt ned.
 • Ikke støjende – Hvis du åbner de almindelige vinduer under kørslen, kan det være alt for støjende, men med panoramasoltaget er der ingen støj.
 • Nødudgang – i tilfælde af en ulykke kan taget fungere som en flugtvej i nødstilfælde.
 • Solskin – du kan mærke varmt solskin på en kold vinterdag for at forbedre din køreoplevelse.
 • Bedre netværk – nogle gange får du en dårlig mobilforbindelse inde i bilen, så ved at åbne taget kan du få en bedre forbindelse uden at det larmer som at åbne vinduerne.

Ulemper ved soltag

Soltage har også nogle ulemper, bl.a:

 • Gør bilen for varm – det er ikke en fordel for dem, der bor i varmt vejr, fordi det kan virkelig varme bilen op.
 • Mere vægt – panoramasoltagets glas er virkelig tungt, hvilket kan give mere vægt til bilen.
 • Mindre isolering – det kan blive et problem, når du kører i regnvejr.
 • Kondensering – glasset kan samle nogle vanddråber gennem kondensering på kolde dage.
 • Problemer med brud – glasset kan gå i stykker, hvis noget falder på det.
  Hvilken model erstattede Volvo XC70?

Soltag 101

Soltage er et stort åbent rum eller vindue på bilens tag. Det åbne rum er dækket af glas og derefter af et bevægeligt panel. Soltaget giver sollys og frisk luft, mens man kører i bilen. De giver et bedre alternativ til cabrioletbiler, som er åbne hele tiden og er farlige på grund af deres strukturelle stivhed.

Nogle gange kaldes soltage også for “månedage”. Månedtag kan dog ikke fjernes fra bilen. De kan vippes eller skydes op for at give føreren mulighed for at være mere i kontakt med omgivelserne omkring sig.

Soltage og månedage lader frisk luft komme ind, hvilket kan være nyttigt under mange forhold. Der er dog også nogle ulemper, som f.eks. funktionsfejl eller mindre strukturel integritet.

Typer af soltage

Der er mange typer soltag, der har været anvendt i bilernes historie. Soltage findes også i forskellige stilarter og former som f.eks:

 • Pop-up-soltag – bagglasset popper simpelthen op i denne type soltag
 • Panoramasoltag – store glas på taget, som kan åbnes ved hjælp af betjeningselementer
 • Indbygget soltag – panelet bevæger sig, og glasset eller metallet kan glide tilbage i det indre rum inde på bilens tag for at åbne hele rummet.
 • Topmonteret soltag – i denne type bevæger det ydre glas sig blot bagud, men forbliver på toppen af bilen.

FAQ

Hvorfor er soltage populære?

Soltage giver sollys og frisk luft mulighed for at komme ind i bilen. Udseendet af bilen udefra bliver også meget bedre af soltaget. Folk kan godt lide at opleve varmt sollys på kolde vinterdage. Soltagene giver også en strålende udsigt over himlen, og endnu bedre i panoramasoltaget.
Soltaget tillader også det naturlige lys i bilen, hvilket er særligt rart på lange ture. Soltage kan også hjælpe i tilfælde af en bilulykke, idet de fungerer som nødudgang.

  Er Volvo plug-in-hybridbiler pålidelige?

Er soltage farlige?

Den største fare ved et soltag er, at det går i stykker. Et soltag kan gå i stykker af mange ting, f.eks. hvis en tung ting falder ned på det, og det kan medføre alvorlige skader. Nogle soltage kan også forårsage dårlig strukturel integritet. Der har været tilfælde, hvor førere og passagerer er blevet skudt ud af soltaget i en ulykke.

Disse tilfælde af udslyngning fra et soltag har forårsaget 230 personers død. Mange virksomheder har påbegyndt deres gennemgang af soltage, f.eks. General Motors. Soltage kan også forårsage solskoldninger, mere vægt og opvarmning af bilen.

Hvor længe holder soltage?

De fleste soltage, der fremstilles i dag, holder længe på grund af deres gode teknik og materialer. Der var tidligere problemer med utætheder i gamle soltag, men i dag bruger bilproducenterne bedre gummipakninger, som holder længe. Derfor kan soltage sagtens holde i omkring 20 år uden større problemer.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z