Hvilken er bedre Audi Q5 eller Audi SQ5?

Er Audi SQ5 en god bil?

Audi Q5 er en lille familie SUV, der konkurrerer med BMW X3 og Mercedes Benz GLC. Disse SUV’er er nogle af de mest populære biler i dagens tid, da SUV- og crossover-æraen bliver ved med at tage fart. SQ5 er topmodellen af Q5, der får den kraftigste motor og en lang række andre opgraderinger.

At sammenligne Audi Q5 med SQ5 svarer til at sammenligne en iPhone 13 med iPhone 13 Pro Max, hvilket betyder, at Q5 er standardmodellen, mens SQ5 er “Pro Max”, da den giver den mest eksklusive oplevelse. Derfor er disse baseret på det samme chassis, og de fleste komponenter deles mellem dem.

SQ5 får dog en større motor, en forstærket transmission, større bremser, lavere kørehøjde, stivere affjedring, mere udstyr fra standard og et flottere interiør og udvendigt design. Almindelige tilskuere vil måske ikke kunne se forskel på de to, men forskellen bag rattet er umiddelbart mærkbar.

I denne artikel vil vi sammenligne disse to modeller og fortælle dig, hvorfor du bør vælge den ene frem for den anden. Du vil hurtigt indse, om du er typen, der virkelig ønsker alle de opgraderinger, der er tilgængelige med Q5, eller om du er en person, der er ligeglad med de indviklede detaljer og ønsker at spare et par penge i processen.

Audi Q5

Den helt basale Audi Q5 har en startpris på 44.100 dollars. Dette er standard Q5 uden noget på den, hvilket betyder, at næsten ingen vil købe den. Premium Plus Q5 starter ved 49.100 dollars, mens den øverste Q5 Prestige udstyret med alt, hvad du har brug for, starter ved 54.800 dollars. Du kan altid tilføje nogle ekstra optioner oven i denne pris, men Q5-modeller til 60.000 $+ er ikke så almindelige.

  Er Audi Q8 en god bil?

Standard Q5 fås med et væld af forskellige motorer, som omfatter en 2,0L 4-cylindret motor på indgangsniveau med ca. 250 hk, en 2,0L dieselmodel med ca. 190 hk og en 3,0L 6-cylindret TDI-model med op til 300 hk. Q5 fås også med et par hybridmotorer, f.eks. 50 TFSIe Quattro med en 2,0-liters benzinmotor og en elmotor med en kombineret effekt på 300 hk.

Ikke alle Q5-modeller får Quattro AWD fra fabrikken, hvilket betyder, at du skal betale for det på indgangsmodellerne. Bilens ydre afhænger i høj grad af de ekstraudstyr, du vælger, hvilket betyder, at ikke-Prestige-modeller uden S-Line-pakke ikke rigtig er de mest spændende SUV’er derude. Q5 kører simpelt uden noget særligt specielt ved den.

Audi SQ5

Audi SQ5 fra 2022 starter ved 56.995 kroner, hvilket er et sted i nærheden af Audi Q5 Prestige. SQ5 Premium Plus-pakken koster dig dog 61.195 kroner, mens SQ5 Prestige-pakken, som er den højeste, koster dig 66.395 kroner, men du får i princippet alt, hvad der er at få med SQ5 Prestige-pakken.

SQ5 får en 3.0L kompressoropladet V6-motor med 350 hk og 369 lb-punkts drejningsmoment. Den er også standard med Audis Quattro AWD-system, uanset hvilket udstyrsniveau du vælger. SQ5 får en lang række opgraderinger i forhold til den almindelige Q5 i stort set alle afdelinger. De mest mærkbare forskelle er affjedringssystemet og den måde, som bilen ser ud både indvendigt og udvendigt.

SQ5 får specielle komponenter som kulfiberbeklædning og sportssæder, som ikke fås med den almindelige Q5. SQ5 er en Audi Q5 skruet til 11, hvilket betyder, at den samlede oplevelse simpelthen er bedre i alle henseender. SQ5 er egentlig ikke så specifikationsafhængig, da alle SQ5-modeller ser godt ud.

  Almindelige problemer med Audi A1

Konklusion – SQ5 er bedre, men for hvem?

Det er ret klart, at SQ5 er den bedre bil er den tilbyder dig mere af alt og samtidig bevarer den sin værdi meget bedre. SQ5 er mere spændende, hurtigere, har bedre køreegenskaber, er mere luksuriøs og vigtigst af alt, den har karakter. Q5 er en fantastisk bil, men den rører ikke rigtig ved nogen fjer, hvilket betyder, at mange mennesker anser den for at være lidt for klinisk.

Hvis du som sådan er en person, der sætter pris på de kvaliteter, der følger med SQ5, er det ret klart, at du altid vil foretrække SQ5, selv når det kræver, at du bruger nogle ekstra penge. Hvis du derimod bare vil have en komfortabel SUV, der allerede får masser af udstyr, er du bedre stillet med den almindelige Q5.

Audi SQ5-modellerne er mere populære hos den yngre befolkning, som ønsker at vise sig frem og føle sig mere speciel, mere gennemført, hvilket er helt fint. På den anden side bliver en almindelig Q5 typisk købt af dem, der ikke har brug for eller ønsker at bevise noget, men blot ønsker en sikker, luksuriøs og komfortabel SUV.

FAQ-afsnit

Fås Audi Q5/SQ5 som coupé?

Efter Audi frigav den postfaceliftede 2. generation af Q5, introducerede de også Sportback-versionen (SUV Coupé) sammen med den. Det betyder, at du kan betale et par tusinde kroner ekstra, hvis du ønsker at opgradere til Sportback-modellen.

  Er Audi A8 en god bil?

Forskellen mellem den almindelige Q5/SQ5 og deres respektive Sportback-versioner er kun design. Det er også værd at nævne, at Sportback-modellerne lider en smule, når det gælder praktisk anvendelighed på grund af en skrå taglinje, der æder af bagagerummet.

Er Audi Q5 en god familiebil?

Audi Q5 er en god familiebil, fordi den tilbyder alle de kvaliteter, du forventer af en god familiebil. Til at begynde med er den rummelig nok til op til fem personer, og den har et stort bagagerum. For det andet er det en virkelig sikker bil med en stjerne 5-stjernet crash safety rating.

Det er også en virkelig komfortabel og støjsvag bil at rejse i, der får masser af familievenlige funktioner som f.eks. USB-opladningsporte, masser af indvendige opbevaringspladser, IsoFix-monteringspunkter, der er nemme at nå, infotainment på bagsædet og klimaanlæg med flere zoner.

Er Audi Q5 en terrængående SUV?

Audi Q5 kan køre offroad, men det er ikke rigtig noget, som Audi Q5 er kendt for at gøre. De fleste mennesker, der køber denne type SUV’er, tager dem ikke med på terrænkørsel, da det ikke er det, de er designet til at gøre. Ganske vist er bilen udstyret med justerbar kørehøjde, hill descent control, AWD og dedikerede køretilstande, men til denne pris kan du få en langt bedre offroad-bil.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z