Er Audi Q8 en god bil?

Audi Q8

Audi Q8 blev introduceret i 2018 som en mere stilfuld og dynamisk version af Audi Q7. Disse to deler mange dele med hinanden, men Q8 ser ud til at være den, som de fleste mennesker ønsker. Det er også den dyreste og mest kompetente Audi SUV. Så, er Audi Q8 en god bil?

Audi Q8 er en af de bedste, hvis ikke den bedste Audi-bil, som man kan købe for penge lige nu, fordi den kombinerer de allerbedste kvaliteter, som en daglig chauffør kan have. Den kommer med masser af kraftfulde benzin-, diesel- og hybridmotorer, som alle er sofistikerede, relativt effektive og i stand til at opnå tider på under 10 sekunder fra 0 til 60 mph.

Q8 ser også fantastisk ud både indvendigt og udvendigt, da den er pakket med den allernyeste Audi-teknologi og masser af læder, kulfiber, aluminium eller sort pianoplast. Affjedringen og chassiset er helt og holdent indstillet på komfort, men RS- og S-modellerne virker dog meget mere dynamiske. Pålidelighedsmæssigt er Q8 anstændig, men den lider dog af en del problemer, som vi vil nævne i denne artikel.

Q8 er en dyr bil, og den ser ud til at holde sin værdi rigtig godt på 2. håndmarkedet. Praktisk set kan Q8 transportere op til fem personer uden problemer. Bagagerummet er stort, udsynet er godt, og Q8 er også let at komme ind og ud af.

Audi Q8 – drivlinjen

Audi Q8 fås med tre forskellige benzinmotorer, der starter med 55 TFSI 3.0L V6 med 55 TFSI 3.0L V6 med 340 hk. Den næste i rækken er Audi SQ8, som byder på en 4,0L V8 med 507 hk, mens den øverste RS Q8 tilbyder samme motor, men med en effekt på op til 600 hk. Q8 fås også i to hybridversioner, nemlig 55 TFSI e, som tilføjer en elmotor til en kombineret effekt på 381 hk.

***
Tjek også dette: Den perfekte gave til bilejeren!
***
  Hvilken Audi er bedst til høje bilister?

Den kraftigste hybridversion af Q8 er Q8 60 TFSI e, som også bruger V6’eren, men den tilføjede elektriske drivlinje hæver effekten til 462 hk. Q8 fås også med tre dieselmotorer, en 3,0 l V6 med 231 hk med 45 TDI eller 286 hk med 50 TDI. Det europæiske marked får også diesel-SQ8 med en 4,0-liters diesel-V8-motor med 435 hk.

Alle Audi Q8-modeller leveres med Audi’s egenudviklede Tiptronic 8-trins gearkasse og permanent Quattro AWD. Hvis du vil have en effektiv Q8, skal du vælge diesel- eller hybridmodellerne. Hvis du vil have de mest sofistikerede og mest kompetente Q8-modeller, skal du vælge benzinudgaverne.

Audi Q8 – Design og chassis

Det største aktiv, som Q8 kan tilbyde, er nok udseendet, for den ser fantastisk ud både indefra og udefra. Q8 ligner Lamborghini Urus, fordi disse to deler en hel del dele med hinanden. Q8 får også en fuld baglygtebjælke, som gør Q8’s lysprofil umiskendelig både bagfra og forfra.

Affjedringen og chassisafstemningen er til den stivere side, men stadig dæmpet godt nok til, at Q8 kan føles behagelig på daglig basis. Hvis du ønsker en mere dynamisk version af Q8, skal du gå efter den hurtige Audi RS Q8, som nemt kan slå masser af sportsvogne af banen.

Audi Q8 – Pålidelighed og almindelige problemer

Q8 er en rimelig pålidelig bil, men kun hvis du vedligeholder den godt nok. De mest almindelige Q8-problemer er forbundet med affjedringen, styresystemet, transmissionen, øget dækslid, start/stop-systemet og problemer med de forreste støddæmpergafler.

  Er Audi bedre end Jaguar?

Q8 er en dyr bil at købe, men det er også en dyr bil at tune. Udskiftningsdæk koster en formue, og de skal alle være de samme, fordi Q8 er en AWD-bil. Udskiftningsdele er også dyre, og det samme er forsikring og alle andre udgifter i forbindelse med bilen. Men det hører med til området.

Audi Q8 – Værdi og praktisk anvendelighed

Hvis du vil have en af verdens bedste SUV’er, og du er villig til at betale for den, er Q8 den du skal have, da den tilbyder stort set alt, hvad en moderne Audi kan tilbyde. Q8 starter ved omkring 70.000 dollars uden ekstraudstyr, mens den dyreste RS Q8 koster svimlende 120.000 dollars uden ekstraudstyr. Der er masser af ekstraudstyr, og mange Q8-modeller koster op over 150.000 dollars.

Rent praktisk er Q8 ikke lige så god som Q7, men den mangler bestemt ikke i den afdeling. Den kan nemt rumme op til fire personer, mens bagagerummet også er stort. Sigtbarheden kunne være lidt bedre, men er stadig bedre end de fleste biler. Q8 er nem at komme ind og ud af, og den føles robust, sikker og rummelig.

FAQ-afsnit

Hvilken Audi Q8 er den bedste?

Det kommer an på, hvem du spørger. Hvis du ikke kan være besværet med fart, kraft og V8-motorer, bør du vælge 50 TDI-dieselmodellen eller 55 TFSI-modellen. Hvis det giver mening for dig at gå efter en hybrid, skal du vælge 60 TFSI e-modellen. Men hvis du vil have de bedste og mest kompetente Q8-modeller, skal du vælge enten S Q8 eller RS Q8.

  Audi S-Tronic - Alt, hvad du skal vide

Det er ret indlysende, at den bedste Q8-model af dem alle er RS Q8-modellen, fordi den får de bedste funktioner, og fordi motoren med 600 hk er en ekstremt spændende motor at køre.

Er Audi Q8 en sikker bil?

Audi Q8 er en rigtig sikker bil, og sikkerhed er ikke et problem med Q8. Det er en 5-stjernet bil, når det kommer til sikkerhed, fordi den formår at tilfredsstille alle sikkerhedsorganisationer. Det er en robust bil med stor kollisionsbeskyttelse og masser af aktive softwaresikkerhedssystemer.

De fleste af disse sikkerhedssystemer er dog en del af ekstraudstyret, hvilket mindsker det samlede sikkerhedsniveau noget, men selv uden systemer er Q8 mere end sikker.

Er Audi Q8 en offroader?

Audi Q8 er en SUV, der næsten udelukkende er designet til brug på vejene. Den leveres i det mindste med 21-tommers hjul, hvilket betyder, at offroadkørsel er et no-go for Q8. Dette er ikke rigtig en overraskelse, da de fleste, der er interesseret i Q8, alligevel ikke rigtig bekymrer sig om offroading.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z