Hvilken bil erstattede Volvo C30?

Volvo C30 blev erstattet af Volvo V40. V40 vil blive erstattet af den elektriske Volvo C40.

Volvo C30 blev udgået i 2013 på grund af utilfredsstillende salg. V40 blev først introduceret i 2012, og den fik et facelift i 2016, som helt erstattede C30. V40 blev også udgået i 2019, og den vil blive erstattet af den helt nye fuldt elektriske bil, Volvo C40.

Volvo V40

Volvo V40 er en kompakt executive car, der også er kendt som en C-segmentbil i Europa. Bilen fik sin debut i 2012 på biludstillingen i Genève. V40 var en 5-dørs hatchback, bygget på den globale C platform. Bilen havde samme rammeløse bagrude som sin forgænger, C30. Desværre nåede bilen ikke ud på det amerikanske marked.

V40 Cross Country-modellen blev også introduceret ved siden af den almindelige V40. I denne model var motoren kraftigere, og den havde mere beskyttende karrosseripaneler med høj frihøjde. Bilen fik også et facelift i 2016. Den havde de samme Thor’s hammer-forlygter, som findes i de andre Volvo-biler.

Sikkerhedsfunktioner

Volvo-biler har altid været en rollemodel for deres sikkerhedsfunktioner. De tilbyder topkvalitet og topmoderne sikkerhedsfunktioner, hvilket også er et stort salgsargument for Volvo. V40 er heller ikke en undtagelse. Bilen er udstyret med IntelliSafe-sikkerhedssystemet før kollision samt mange andre sikkerhedsfunktioner, bl.a:

 • Rollover-bur
 • System til detektering af blinde pletter
 • Airbags med oppusteligt gardin
 • Bremsenheder baseret på lasere
 • Systemer til registrering af fodgængere
 • Antiblokkebremsesystem med EBD

Udvendig

Bilens ydre er ikke som de ældre Volvo’er, der plejede at være ret kasseagtige i udseendet. Volvo V40 havde et strålende karrosseridesign med beskyttende karrosseripaneler. Bagsiden havde også de samme rammeløse bagruder, som var til stede i C30.

  Skal jeg købe en 10 år gammel Volvo?

Den faceliftede model introducerede forlygter i Thors hammer-stil, som er standard i alle nyere Volvo-modeller som XC90 eller S90. Frontgrillene blev også ændret en smule i den nye faceliftede model.

Ydeevne

Bilen kom med to benzinbaserede motorer, som var 1,6 liter EcoBoost I4 og en 2,5-liters I5-motor. Bilen var forhjulstrukket, hvilket gav den en god brændstoføkonomi. Fra 2014 begyndte Volvo også at tilføje sin egen nye Drive E-motor fra sit VEA-program.

Pålidelighed

Volvo-biler anses generelt for at være holdbare og pålidelige biler. De langtidsholdbare motorer og sikkerhedsfunktionerne i Volvo-bilerne gør dem til yderst pålidelige biler. Bilen ligger gennemsnitligt i pålidelighedsundersøgelser, men blev i 2012 kåret som den sikreste bil af Euro NCAP.

Bilens pålidelighed er også ret anstændig. Der er kun ca. 9,5 % rapporter fra bilejerne om større problemer. Garantiaftalerne er også ret gode for denne bil. Standard garantipakken er tre år med 60.000 mil. Alt dette gjorde det til en pålidelig bil.

Ophør

På det seneste har Volvo kun fokuseret på at lave elbiler. Volvo har sin vision for 2030, hvor de vil gå helt elektrisk og stoppe med at lave benzinbaserede biler, ikke engang hybrider. Dette kombineret med et dårligt salg af V40 førte til, at bilen blev indstillet.

Volvo C40: Volvo’s elektriske fremtid

Volvo meddelte, at V40 ville blive erstattet af en anden bil i den nærmeste fremtid, og den bil er den nye Volvo C40. Volvo C40 er den anden tilføjelse til deres elbiler. Det er en subkompakt luksus crossover SUV, som dybest set er en stor elektrisk version af Volvo C30.

  Volvo vs. Lexus: Pålidelighed

Bilen er i produktionsfasen for nu, og den kommer til at ramme markedet i 2022. Den har et kraftigt lithium-ion-batteri, som har en anslået rækkevidde på over 200 miles. Bilen vil være superhurtig og kan køre fra 0 til 60 mph på kun 4,5 sekunder. C40 vil som standard komme med mulighed for firehjulstræk.

C40 vil være den første Volvo nogensinde, der kun vil kunne fås i den fuldt elektriske version. Den har en stor batteripakke på 78 kWh lithium-ion-batteri. Batteriet vil kunne oplades 80 procent på kun 40 minutter ved hjælp af en 150 kW-oplader. Rækkevidden kan øges med nye softwareopdateringer. For at udvide Volvos nye “Care by Volvo”-program vil de gøre C40 kun tilgængelig online.

Volvo’s fremtid

Volvo vil blive en producent af fuldt elektriske køretøjer i den nærmeste fremtid. De har indstillet V40 netop med dette formål for øje. De har også annonceret andre nye modeller netop til deres elektrificeringsprogram. Annonceringen af C40 og XC40 opladning gør det klart, at de vil producere udelukkende elbiler i den nærmeste fremtid.

FAQ

Hvilke andre bilfirmaer er på vej til at blive fuldt elektriske?

Elbiler er fremtiden for bilindustrien. Transportindustrien udleder en massiv mængde kulstofemissioner, og bilfirmaerne skal gå over til at fremstille elbiler. Her er nogle bilproducenter, der planlægger at gå over til elbiler inden længe:

 • Jaguar – De planlægger at lave udelukkende elektriske biler inden 2025.
 • Bentley – planlægger at lave deres første elbil i 2025, og de vil kun sælge elbiler inden 2030.
 • Lotus – planlægger at blive fuldt elektrisk i 2030.
 • Cadillac – de vil kun sælge elbiler inden 2030.
 • Volvo – planlægger at sælge udelukkende elbiler inden 2030.
  Skal man fylde premium benzin i en Volvo XC90?

Vil Volvo konkurrere med Tesla?

Tesla er en producent af elbiler, som er berømt for sine sportsligt udseende biler og høje hastigheder og acceleration. Volvo planlægger at gå over til at blive fuldt elektrisk i 2030, og de har også et performance-mærke, Polestar, som vil konkurrere med Tesla.

Polestar har lavet hybridbiler siden 2017, og de har for nylig lanceret deres første EV, Polestar 2. Polestar 2 konkurrerer med Tesla Model 3. Polestar vil også lave sin første fuldt elektriske SUV. Derfor kommer Tesla til at få hård konkurrence i de kommende år.

Hvad er de mest solgte hatchbacks i USA?

Hatchbacks er berømte for deres brændstofeffektivitet og små størrelser. De er for det meste familiebiler. Nogle af de bedst sælgende hatchbacks i USA er:

 • Mazda Mazda3
 • Hyundai Veloster
 • Chevrolet Bolt
 • MINI Cooper
 • Mitsubishi Mirage

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z