Er Ford Fusion en god bil?

Ford Fusion

Ford Fusion er en mellemstor familie sedan, der er designet til at konkurrere med biler som Chevy Malibu, Honda Accord, Nissan Altima og Hyundai Elantra. Ford er dog en smule mere stilfuld end alle de andre sedans, der er nævnt i dette afsnit, hvilket helt sikkert gør Fusion meget mere interessant. Så er Ford Fusion en god bil?

Ford Fusion er faktisk en rigtig god bil i betragtning af, hvad du får for pengene. De motorer, der tilbydes, er anstændigt pålidelige, anstændigt kraftfulde og anstændigt effektive. Bilens udvendige design er virkelig flot, nogle vil måske endda sige lidt for meget inspireret af et fremtrædende britisk luksusbilmærke. Interiøret er pænt, men ikke noget at prale af.

Når det kommer til køreoplevelsen, kører Fusion som enhver anden bil i sit segment. Den er jævn, let, stille og ret raffineret. Pålideligheden ser ud til at være okay, men der er nogle problemer, der er værd at tale om. Ford indstillede Fusion, men det ser ud til, at Fusion får et comeback til modelåret 2023.

Værdimæssigt er det en rigtig god bil på brugtmarkedet lige nu, mens den praktiske anvendelighed også er på højde med alle andre biler fra dette segment.

Ford Fusion – Kraftværket

Ford Fusion-motorprogrammet for 2020 (sidste modelår) starter med en 2,5L 4-cylindret rækkemotor på 2,5 liter med ca. 175 hk og 175 lb-punkts drejningsmoment. Denne motor er forbundet med en 6-trins automatgearkasse, der sender al kraften til forhjulene. Du kan betale mere for at opgradere til den mindre, men mere effektive 1,5L turboladede 4-cylindrede rækkemotor med turbolader med 181 hk og 185 lb-punkts drejningsmoment.

  Er Ford Fiesta Ecoboost en god bil?

Den bedste motor er den 4-cylindrede 2.0L turboladede 4-cylinder med 245 hk og et drejningsmoment på 275 lb-ft. Denne motorkonfiguration får også et AWD-system, mens den 4-cylindrede 4-cylinder med 181 hk i mellemklassen får et FWD-system. Fusion-modellerne på begynderniveau giver ca. 23/34MPG, mid-spec versionen giver 21/31MPG, mens topmodellen med 245 hk-motor giver 21/31MPG med et RWD-system eller 20/28 med et AWD-system.

Du kan også få en hybridversion, der drives af en 2,0L 4-cylindret motor kombineret med en hybrid elektrisk drivlinje med 188 hk og et drejningsmoment på 129 lb-ft. MPG-tallene er omkring 42 for den konventionelle hybrid, mens plug-in gør 103MPGe.

Ford Fusion – Design og chassis

Når det kommer til design, klarer Fusion bestemt det, for det udvendige design af Fusion har altid været flot, især de nyeste modeller. Nogle siger, at Fusion, og Ford generelt, låner meget af sin designinspiration fra Aston Martin. Det indvendige design er ergonomisk, men ikke så specielt, når det gælder design og materialekvalitet.

Både affjedringen og chassiset er afstemt efter komfort og brugervenlighed, hvilket gør, at Fusion føles rigtig godt sorteret til alle slags kørselsscenarier. Det er ikke en sportsvogn, og den forsøger heller ikke at være en. Det er en familiesedan, der prioriterer komfort, brugervenlighed og gør alting på den måde, som det skal gøres.

Ford Fusion – Pålidelighed og almindelige problemer

Når det kommer til pålidelighed, kan vi roligt sige, at Fusion er et pålideligt køretøj, men at den også lider under nogle særlige problemer. Til at starte med er automatgearet ikke det mest pålidelige i branchen, og det kan koste penge at reparere. Affjedringssystemet slides ret hurtigt, hvilket kræver, at du skal investere i nye støddæmpere, fjedre og muligvis endda svingstangen.

  Er Ford Edge en god bil?

Motoren er anstændig, men det er gashåndtaget ikke. Vi skal også huske på, at servostyringssystemet er kendt for at fejle, og det samme kan de opsvulmede lug-møtrikker på grund af en topkappe i aluminium.

Ford Fusion – Værdi og funktionalitet

2020 Fusion startede ved ca. 23.170 dollars for en barebone-version, men topmodellerne kostede langt over 30.000 dollars. Nu kan den fås til en betydelig rabat på 2. håndmarkedet, og mange mennesker køber 2. hånd Fusions, fordi de er virkelig gode biler at overveje.

Praktisk set er Fusion lige så god som enhver anden mid-size familie sedan i denne serie. Den tilbyder plads til op til fire, måske endda fem voksne. Bagagerummet er fint, selv om åbningen er lidt restriktiv. Sigtbarheden er god, dørene åbner fint og bredt, så det er nemt at få plads til en barnestol i Fusion.

FAQ-afsnit

Skal jeg købe Ford Fusion?

Hvis du er på markedet efter en mellemstor familie sedan, der kan klare familiens transportbehov uden at gøre et stort nummer ud af det, er Fusion et godt valg at træffe. Det er en flot, men ubeskrivelig bil, der endda kan levere i nogle tilfælde af luksusbiler. Den ser pæn ud udvendigt, men er lidt kedelig indvendigt.

Det er en velafrundet familiesedan, og det kommer ikke som nogen overraskelse, at mange amerikanere køber dem. Selv om SUV’er og crossovers styrer hitlisterne lige nu på både ny- og brugtmarkedet, formår mellemstore sedaner at modstå brugsvognsdominansen bedre end hatchbacks og andre mindre biler.

  Ford Focus Electric Pålidelighed

Har Ford stoppet med at lave Fusion?

Ford stoppede faktisk med at tilbyde Fusion for ikke så længe siden, men det ser ud til, at Fusion er på vej tilbage stærkere end nogensinde. Ford siger, at den nye Fusion kommer til at repræsentere en helt ny tilgang til design af en mid-size sedan, og at Fusion bliver en af de mest markante biler i sit segment.

Den vil komme i nytteformer, herunder en hævet stationcar, der kan konkurrere med Audi Quattro All-road lineup. Futurisme, sikkerhed, design og teknologi er de søjler, som den nye Fusion vil blive bygget på.

Er Ford Fusion bedre end konkurrenterne?

Dette segment er spækket med masser af muligheder, og det er virkelig svært at vælge vinderen. Vi kan sige, at siden Fusion teknisk set blev udgået, er det lykkedes andre biler fra dette segment såsom Accord eller Toyota Camry at slå Fusion. Vi bliver nødt til at vente og se, hvordan den kommende Fusion kommer til at stå sig i forhold til disse.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z