Er en brugt Volvo S40 pålidelig?

At købe en brugt Volvo S40 kan være en risiko på grund af dens pålidelighedsscore, der ligger under gennemsnittet. Volvo S40-serien havde nogle lave pålidelighedsscorer med andre problemer som højt brændstofgennemsnit eller problemer med olietrykssensoren. Men hvis vi taler om vedligeholdelse eller reparation af køretøjet, så er bilen faktisk ikke så dårlig og kan være et godt valg.

Volvo S40

S40 var en serie af Volvo-biler, der omfattede både sedan- og stationcar-modeller. S40 var i produktion fra 1995 til 2012, hvor den blev udgået til fordel for den nye Volvo V40. Der var to generationer af S40’er.
Kombimodellen fra den første generation blev kaldt “V40”, men kombi-modellen i den anden generation blev kaldt “V50”.
Bilen kom i to drivlinjer: forhjulstræk eller firehjulstræk. Sedanmodellerne havde 1,6 til 1,8 liters lige motorer med en 1,9 turbomotor, og kombimodellen havde 2,0 T-motorer. Anden generation havde mange modeller, hvor den kraftigste S40 SE T5 havde en 2,5 L turbomotor.

Pålidelighed

En bils pålidelighed er altid en vigtig målestok, hvis du planlægger at købe en brugt bil. Pålidelighed kan fortælle dig om vedligeholdelsesomkostningerne, større reparationer og de tidligere ejeres anmeldelser af bilen. Bilens omdømme er alt, når det handler om at købe en brugt bil.
S40’s pålidelighed er bestemt ikke den største, og den har en score på 52,35, hvilket er under gennemsnittet. Den konkurrerer med biler som Hyundai Elantra, Audi A4, Acura TSX og Subaru Impreza. Hvis du har planer om at købe en af disse, så er Volvo S40 ikke et dårligt valg. Bortset fra Hyundai Elantra eller Acura TSX har S40 en bedre pålidelighedsscore end andre.

  Hvorfor holdte Volvo op med at lave cabrioleter?

Sikkerhed

Da S40 er en Volvo, har den en af de bedste vurderinger, når det gælder sikkerhedsfunktioner. Bilen er lavet ligesom andre Volvo’er, som er lavet med henblik på sikkerhed i tilfælde af et sammenstød eller en kollision. IIHS gav den strålende vurderinger i alle afdelinger. Forerens skadesforanstaltninger er usædvanligt gode. Sikkerheden ved sidekollisioner er også virkelig høj, og alt i alt er det en solidt sikker bil.
Andre sikkerhedsfunktioner omfatter alle de aktive og passive sikkerhedsfunktioner som elektronisk stabilitetskontrol, der hjælper med at stabilisere bilen i tilfælde af tab af balance eller destabilisering. Bilen har airbags og sidegardiner. Alt i alt kan sikkerhedsfunktionerne i S40 sammenlignes med enhver moderne bil fra i dag.

Vedligeholdelse

Vedligeholdelse af en bil er ikke en let opgave. Det er nemt at købe en brugt luksusbil som Volvo S40 på grund af de høje afskrivningssatser for luksusbiler, men det er ikke nemt at vedligeholde dem. Vedligeholdelsesomkostningerne for S40 er ikke over gennemsnittet, men de er stadig højere end hos konkurrenterne.
Den anden faktor til at måle vedligeholdelsen af en bil er at se, hvor ofte en bil kræver vedligeholdelse. Dette omfatter, om en bil kræver nogen dyre større reparationer inden for en 3-årig periode. S40 har en meget høj chance for at have brug for en større reparation med en score på 1,53. Denne score er langt under gennemsnittet og lavere end dens konkurrenter.

  2022 BMW X5 VS Volvo XC90 - Hvilken er bedst?

People’s anmeldelser

På trods af de høje vedligeholdelsesomkostninger og den lave score for pålidelighed er S40’s komfort og luksus stadig vellidt af mange mennesker, og den gennemsnitlige ejerbedømmelse af denne bil er 4,4 ud af 5. Dette er en meget god bedømmelse, når man tager bilens høje reparationsregninger i betragtning. Det betyder, at folk stadig er tilfredse med S40.

Køb af en brugt S40

Hvis vi ser på den tid, hvor denne bil blev lanceret, var den virkelig berømt. Den vandt priser i Canada og i Sydafrika. Folk køber stadig S40’ere på grund af deres praktiske sikkerhedsfunktioner og normale vedligeholdelsesrater. Luksus ved at køre i en Volvo er også noget, der er svært at slå.

Spørgsmål, du skal kigge efter, før du køber

Hvis du stadig planlægger at købe en brugt Volvo S40, så er der nogle ting, du bør undgå, og spørgsmål, du bør holde øje med, herunder:

  • Hvis den er defekt, vil du få problemer med manglende effekt og lav acceleration.
  • Overhimmel – overhimmerne inde i bilen oplever problemer med at falde ned fra bilens loft.
  • Olielækage – der kan være problemer med olielækage fra turboladerens returrørsforsegling.
    S40 har blandede vurderinger i alle afdelinger. Pålideligheds- og vedligeholdelsesresultaterne er temmelig under gennemsnittet. Sikkerhedsfunktionerne er dog stadig nogle af de bedste. Folkets anmeldelser er heller ikke så dårlige, hvilket betyder, at folk kan lide bilens praktiske egenskaber. Derfor er det op til køberne, hvilke funktioner de ønsker at fokusere på.
  Er Volvo XC40 en god familiebil?

FAQ

Hvilken bil erstattede Volvo S40?

Volvo V40 erstattede S40 i 2012. V40 er en 5-dørs hatchback. Bilens form er anderledes end den gamle S40, men de deler mange af de samme funktioner som forhjulstræk og turbomotorer. V40 forbedrede mange ting som f.eks. bilens brændstoføkonomi og bilens generelle pålidelighed.

Hvilke ting skal man kigge efter, før man køber en brugt bil?

Hvis du har planer om at købe en brugt bil, skal du være meget aktiv og tålmodig i købsprocessen. Du bør kigge på mange ting som f.eks:

  • Rust eller lakering
  • Bilens ulykkeshistorik
  • Kig under kølerhjelmen, og prøv også, hvis det er muligt, at tage motordækslet ud og kigge dybt
  • Dækets tilstand
  • Kilometerstand

Er det værd at købe en brugt Volvo?

Volvo’er afskriver normalt mere end andre luksusbiler. Volvo-biler har også fremragende sikkerhedsfunktioner samt kørekomfort. Vedligeholdelsesregningerne kan dog være et problem, men hvis du er forsigtig nok, kan du undgå store regninger. Så du kan købe disse luksusbiler til halvdelen af prisen og nyde svensk luksus.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z