Er Citroën C5 X en god bil?

Er Citroën C5 X en god bil?

Citroën C5 X er en stilfuld firedørs familiebil, der er designet til at genoprette Citroëns tidligere storhed i det illustre D-bilsmarkedssegment. C5 X håber at opnå alt det, som Citroën har sat sig for at gøre med deres allernyeste biler, nemlig at bringe de gode gamle dage med “luksuriøse” franske familiebiler tilbage. Så er Citroen C5 X en god bil?

Citroen C5 X er i hvert fald en spændende ny bil, der lover at bringe Citroen op på et helt nyt niveau og mod en længe glemt luksuskundekreds. Citroen C5 X ser anderledes ud, den ser finurlig ud, den skiller sig ud, og det er ikke noget, man ser for ofte i disse dage. Som sådan er C5 X virkelig en god bil.

Den kommer også med relativt kraftige, effektive og relativt jævne motorer. Køreoplevelsen fokuserer på brugervenlighed og komfort frem for alt andet. Det betyder, at C5 X ikke forsøger at være sporty, da det er noget Citroen håber at opnå med mere fokuserede modeller.

Pålidelighed er stadig et stort spørgsmålstegn, da C5 X er alt for frisk, og det kan endnu ikke vurderes ordentligt. C5 X kommer ikke i nærheden af de etablerede luksustilbud hvad angår prisen, hvilket betyder, at den giver meget værdi for pengene. Den praktiske anvendelighed er rigtig god, men pladsen bagi er lidt trang på grund af en skrå taglinje.

Citroen C5 X – Kraftværket

Citroen C5 X’s motorpalet starter med den 3-cylindrede 1,2L-motor med 130 hk og et drejningsmoment på 169 lb-ft. Denne motor kan klare 0-100 km/t på omkring 11 sekunder og nå en topfart på 122 km/t. Den næste i rækken er den 4-cylindrede 1,6L rækkemotor med 181 hk og et drejningsmoment på 184 lb-ft. Denne motor kan klare 0-60 mph på 8,2 sekunder og nå en topfart på 134 mph.

  Er Citroën DS3 en god bil?

C5 X tilbydes også som hybrid, der udnytter den 4-cylindrede 1,6L-motor, men også tilføjer en elmotor oven på den, hvilket giver en samlet ydelse på 225 hk og et drejningsmoment på 265 lb-ft. Denne motor er også den mest effektive med en lovet 78MPG, mens benzinmodellerne kan klare op til 45-50MPG.

Alle modellerne leveres med en 8-trins automatgearkasse, og de er alle udelukkende drevet af et forhjulstræk. Alt i alt får C5 X en ret effektiv og smidig motorpalet, men en dieselmodel ville være en god tilføjelse, og det samme gælder for AWD.

Citroen C5 X – Design og chassis

Citroen C5 X følger et velkendt Citroen-designsprog, hvor bilen har til formål at være anderledes, finurlig og iøjnefaldende. Det kan vi helhjertet sige, at Citroen er lykkedes med det, da C5 X ikke ligner noget andet på vejen. Interiøret i C5 X er også unikt og meget velindrettet, for bilen får stort set alt, hvad man kan ønske sig.

Køreoplevelsen er udelukkende fokuseret på komfort og brugervenlighed, og C5 X forsøger ikke at være en sportsvogn. Det betyder, at bilen er komfortabel, den klarer huller rigtig godt, og den holder sig rolig over fartbump. Det betyder dog også, at bilen ruller en del i sving, og at den slet ikke er adræt.

Citroen C5 X – Pålidelighed og almindelige problemer

Det er stadig for tidligt at sige, om C5 X virkelig er en pålidelig bil eller ej, fordi den er alt for frisk fra fabrikken. Vi bliver nødt til at vente et anstændigt stykke tid, før vi kan vurdere bilen ordentligt, da der nu simpelthen ikke er mange C5 X-modeller, der strejfer rundt i byens gader.

  Er Citroën C6 en god bil?

Nogle journalister klagede dog over hybridsystemets kalibrering, da det kan være rykkende og rystende. Uanset hvad må vi vente og se, da korrekte vurderinger af pålideligheden først kan begynde, når bilen er mindst et år gammel.

Citroen C5 X – Værdi og praktiske egenskaber

Et af de bedste aspekter ved C5 X er dens prisskilt, da bilen underbyder stort set alle etablerede luksusbiler derude. Indrømmet, C5 X kan ikke rigtig sammenlignes med nogen af disse biler, men du får meget værdi for pengene, da bilen virkelig slår bro mellem gamle Citroëns og opnåelig luksus.

Praktiskheden er også rigtig god, da bilen får fire døre og et bagagerum med hatchback. Takket være en højere kørehøjde er det også virkelig nemt at komme ind og ud af bilen. Opbevaringspladsen er også rummelig, hvilket helt sikkert er noget, som de fleste familier vil sætte pris på.

FAQ sektion

Skal jeg købe en Citroen C5 X?

Hvis du kan lide Citroen C5 X’s udseende, vil du sandsynligvis også elske alt andet ved C5 X, da den ser godt ud, tilbyder masser af alt og har plads nok til en familie. Vi skal dog huske på, at pålideligheden stadig er ukendt og sandsynligvis vil forblive sådan i et stykke tid.

Som sådan bør du vente et år eller to, hvis du ikke er helt solgt på C5 X, så du tilføjer pålidelighedsresultater til ligningen.

  Er Citroën C4 Aircross en god bil?

Er Citroen C5 X en sikker bil?

Ja, Citroen C5 X ser ud til at være en virkelig sikker bil, da den har fået en stjerne 5-stjernet sikkerhedsklassificering fra mange kollisionstestregler. Desuden får C5 X en masse avancerede software-aktive sikkerhedssystemer, som er designet til at holde dig sikker på alle tidspunkter, uanset om du er på farten, eller om du er stationær.

Er Citroen C5 X en luksusbil?

Citroen C5 X er den største og mest luksuriøse bil, som Citroen fremstiller, men er det en ægte luksusbil? Nej, C5 X er ganske vist en virkelig velindrettet bil, men den kan ikke konkurrere med biler som BMW, Audi og Mercedes. Men prisskiltet, der følger med C5 X, er langt fra så betydeligt som hos disse tre andre mærker.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z