BMW E90 elektriske problemer

BMW E90 er en kompakt bil med en turboladet benzinmotor. Det var den første 3-serie med run-flat-dæk og et iDrive-styresystem. Men som de fleste BMW 3-serie modeller kommer denne bil med en masse problemer, hvoraf et af dem er elektriske problemer. Så hvad er de almindelige elektriske problemer i BMW E90?

Almindelige elektriske problemer med BMW E90 er batteriproblemer, defekte ledninger, bilen tager længere tid om at starte, en sprunget sikring, defekt vinduesregulator, forrudevisker der går af, xenonlys problemer og en dårlig generator. De fleste af disse elektriske problemer kan afværges ved korrekt pleje og vedligeholdelse af bilen.

Hvad er de almindelige elektriske problemer med BMW E90?

Batteriproblemer

Det første og mest almindelige elektriske problem i BMW 3-serie og E90 er batteriproblemer. Hvis du har fået et døende eller dødt batteri i din bil, skal du forvente at få en masse elektriske problemer. Ting som at starte bilen vil være problematiske, og rattet vil låse sig. For at løse dette problem skal du udskifte batteriet.

Når du har et dødt eller døende bilbatteri, vil din bil have lav effekt, som ikke kan drive de fleste elektriske apparater om bord. Hvad mere er, kan et defekt batteri med korroderede poler og stik føre til inkonsekvent og upålidelig strøm. For at løse dette problem skal du rense de korroderede poler og stik.

Xenonlys

BMW’s Xenon-lys er kendt for at være lysere og mere holdbare end halogenpærer. Desuden bruger de mindre strøm, hvilket gør dem endnu bedre. Efter at have dækket over 2.500 lygter kan disse pærer dog dø eller begynde at være ineffektive. Og da der findes opgraderede xenonpærer på markedet, kan det blot give flere problemer at udskifte dem med de nyeste pærer.

  Fejlsøgning og diagnosticering BMW e40 pris

En dårlig lysgenerator

BMW E90’s regulator er en vigtig del af bilens elektriske system. Det skyldes, at den genbruger den energi, der oplader bilens batteri, når bilen kører. Hvis generatoren på din BMW E90 er dårlig, vil du bemærke ting som en radio, der ikke fungerer, svagt interiørlys og svigtende elruder.

Defekte ledninger

Et andet almindeligt elektrisk problem, som BMW E90-brugere har klaget over, er defekte ledninger. Hvis batteriet, generatoren og sikringen er i orden, bør du kontrollere ledningerne og kablerne i bilen. Hvis ledningerne er beskadiget eller dårligt udført, vil nogle elektriske komponenter ikke få strøm eller ikke få nok strøm til at køre problemfrit. Få mekanikeren til at ordne dette problem.

Defekt vinduesregulator

Dette er et almindeligt problem i de fleste BMW-modeller. Ikke desto mindre er det mere udbredt i gamle BMW-modeller end i de nyere. Dette problem opstår, fordi kablerne inde i vinduesregulatorsystemet bliver løsnet. Dette system består af remskiver, der løsner sig med tiden, hvilket gør, at regulatoren ikke fungerer. For at løse dette problem skal du have en mekaniker til at forbinde de løsrevne kabler.

Bilen tager længere tid om at starte

Som tidligere nævnt er BMW E90’s større elektriske problemer forbundet med batteriet. Så hvis batteriet pakker nok strøm, eller hvis det er ved at dø, vil det få bilen til at tage længere tid om at starte. Du bliver nødt til at kontrollere batteriets tilstand og udskifte det, hvis det er muligt.

  Nye dæk & hjulskifte BMW 323i pris

En sprunget sikring

Din bils sikring er meget vigtig, da den beskytter andre elektriske dele af din bil. Så hvis din sikring er defekt eller sprunget over, er det et alvorligt problem. Sikringer på BMW E90 sprænger som regel, fordi der trækkes for meget strøm fra kredsløbet. Udskift altid en sprunget sikring for at sikre, at dine elektriske dele ikke er i fare i tilfælde af for meget strøm.

Tændingsproblemer

Tændingsafbryderen er en vigtig komponent i en bil, da den kickstarter den. Hvis den er beskadiget eller defekt, skal den derfor udskiftes, før det påvirker andre dele af din bil.

Vinduesviskeren går af

Et andet elektrisk problem, som BMW E90-brugere har rapporteret om, er at have defekte forrudeviskere, der går af. I andre tilfælde har vinduesviskerne tændt sig selv. Dette er et tegn på, at du har problemer med ledninger, f.eks. løse eller beskadigede ledninger. Desuden kan vinduesviskerkontakten også fejle og forårsage, at dette problem fortsætter.

FAQ

Hvad gør en BMW-koblingsdør?

BMW’s junction doors arbejde er at identificere følgende signaler og gøre dem tilgængelige for andre busbrugere; Elrudekontakt – højre bagdør, Elrudekontakt – forreste passagerdør og Elrudekontakt – bagdør i førersiden.

Er BMW E90 en pålidelig bil?

Ja, BMW E90 er måske ikke en særlig kraftfuld bil, men det er en meget pålidelig bil. Det skyldes, at de fleste pålidelighedsbureauer giver den en pålidelighedsscore over gennemsnittet, og den registrerer færre problemer end de fleste BMW-modeller i sin klasse. Den er også billigere at vedligeholde end de fleste BMW 3-serie-modeller.

  Serviceeftersyn BMW e31 til bedste pris

Hvad er de almindelige elektriske problemer i BMW-modeller?

De fleste BMW-modeller kommer har elektriske problemer. Disse er dog de mest almindelige elektriske problemer, der rapporteres af BMW-brugere; batteriproblemer, tændingsproblemer, dårlig eller defekt generator, sprunget sikring, ledningsfejl og beskadigede kabler. Så hvis du planlægger at købe en ny eller brugt BMW-model, skal du forvente at få et af disse elektriske problemer i løbet af årene.

Hvilke andre problemer har BMW E90 ud over elektriske problemer?

BMW E90 er måske nok en pålidelig sedan, men den kommer også med et væld af problemer, som du skal tage dig af. Udover de elektriske problemer oplever denne bil også olielækager, turbofejl, problemer med tændspoler, kulstofophobning, VANOS-solenoidproblemer, fejl i brændstofindsprøjtningsdyser og meget mere.

På trods af de mange problemer kan BMW E90 køre over 250.000 miles, hvis den er godt vedligeholdt.

Bottom line

Som de fleste BMW’er kommer BMW E90 med flere elektriske problemer, som bør håndteres i god tid for at undgå eskalering af problemet. Ikke desto mindre er den bedste måde at undgå de fleste elektriske problemer på ved at sørge for at montere et pålideligt og kraftfuldt batteri i bilen. Tag også din bil til vedligeholdelse, så problemer som ledningsfejl og sprængte sikringer bliver ordnet i god tid.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z