BMW 216D Active Tourer problemer

BMW 216D

BMW 216d 2-serie Active Tourer er en subkompakt MPV med to rækker af BMW. Denne kompakte bil er stilfuld, pålidelig, effektiv, luksuriøs og yder exceptionelt godt. Den kommer dog også med flere problemer, som interesserede købere bør kende til. Men hvad er BMW 216d active tourer problemerne?

Almindelige problemer med BMW 216d active tourer er olielækager, elektriske problemer, fejl i timingkædespænderen og fejl i brændstofpumpen. Derudover har andre brugere rapporteret, at de har haft problemer med transmissionen, problemer med affjedringen og defekte døre.

Hvad er de almindelige problemer med BMW 216D Active Tourer?

Olielækager

På trods af at BMW 216d har flere problemer, er olielækage det mest almindelige problem. En olielækage i BMW 216d kan skyldes svigtende, beskadigede eller slidte motordele som f.eks. beskadigede pakninger eller beskadigede bolte. Olielækager kan forårsage flere problemer såsom øget brændstofforbrug, nedsat motorydelse og potentiel skade på motordele.

Der er flere dele, der kan forårsage olielækager i BMW 216d, men det første sted at kigge bør være ventildæksletætningen. Uanset hvad er det vigtigt at diagnosticere bilen, før man løser et problem.

Fejl i tandkædespænderen

Timingkædespænderens arbejde er at kontrollere spændingen af timingkæden omkring krumtapaksens tandhjul og knastaksels tandhjulet på knastakslen. Efter nogen tids brug kan det dog ske, at timingkædespænderen svigter. Dette kan føre til nedsat motorydelse og motorskade.

Nogle af tegnene på en svigtende timingkædespænder er en bankende lyd eller en raslende lyd fra motoren. For at løse dette problem skal du udskifte den dårlige timingkædespænder og de underliggende problemer.

Transmissionsproblemer

Ud over at registrere flere motorproblemer har brugerne af BMW 216d også registreret flere transmissionsproblemer. De mest berørte modeller blev fremstillet mellem 2018 og 2021. Nogle af de indberettede transmissionsproblemer er bilens ryk ved skift, fastklemning i gear og forsinket indgreb i gearet.

  Serviceeftersyn BMW m440 til bedste pris

For at løse dette problem skal du få din bil diagnosticeret af en professionel BMW-mekaniker eller fra BMW-servicecenteret. Transmissionsproblemer skyldes normalt en defekt sensor, transmissionsvæske eller vakuum.

Elektriske problemer

Elektriske problemer er også blevet rapporteret af BMW 216d-brugere. De fleste elektriske problemer er blevet forårsaget af batteridræning, hvilket medfører, at bilen ikke kan starte og skal startes med starthjælp. I andre tilfælde er de elektriske problemer blevet forårsaget af et dårligt fungerende iDrive-system, som styrer bilens infotainment- og navigationssystemer.

For at løse de elektriske problemer i BMW 216d skal du få bilen diagnosticeret og problemets rod identificeret af en professionel mekaniker.

Brændstofpumpefejl

Brændstofpumpesvigt og andre brændstofrelaterede problemer er almindelige i den ældre BMW 216d. Hvis du ejer en BMW 216d fremstillet mellem 2014 og 2017, er der stor sandsynlighed for, at du vil opleve dette problem. Brændstofpumpesvigt kan få bilen til at gå i stå eller endda miste strømmen.

Hvis brændstofpumpen svigter, eller hvis din bil har fået et problem med brændstofindsprøjtning, er det afgørende at udskifte de svigtende, beskadigede eller slidte dele.

Problemer med affjedring

Udover svigt i brændstofpumpen har nogle brugere af BMW 216d fra 2014 til 2017 også klaget over problemer med affjedringen. De fleste brugere klagede over støj, der kom fra affjedringen, hvilket blev mistænkt for at være forårsaget af slidte eller beskadigede affjedringsdele.

For at løse affjedringsproblemer bør brugeren få undersøgt affjedringsdele som kugleled, bøsninger og styretøjsarme. Hvis nogen af delene er beskadiget eller slidt, skal de udskiftes.

  Bilforsikring til BMW x5: Find billig forsikring

Defekt dør

Dette er et af de problemer, der fik BMW til at tilbagekalde BMW 216d 2-serie Active Tourer. Dette problem findes i 2022 BMW 216d-modellen. Producenten har bemærket, at døren kan åbne utilsigtet i tilfælde af en sidekollision. Som følge heraf øgede dette faren for skader på bilens passagerer i tilfælde af en anden kollision eller efterfølgende væltning.

Den gode nyhed er, at de berørte biler blev tilbagekaldt, og at problemet blev løst. Men hvis du køber en brugt BMW 216d, er det vigtigt at kontrollere, om ejeren har løst problemet.

FAQ

Er BMW 216d en pålidelig bil?

BMW 216d-modellen er blandt de mest pålidelige BMW-modeller. Det skyldes, at de fleste pålidelighedsbureauer har givet den en pålidelighedsscore over gennemsnittet. F.eks. har J.D. Power givet BMW 216d en score på 83 ud af 100, mens andre pålidelighedsbureauer har givet den en score på 85 ud af 100.

Hvor længe holder BMW 2-serien?

BMW er måske en af de mindst pålidelige bilmodeller på markedet, men med den rette pleje og vedligeholdelse kan BMW 216d holde længe. De fleste brugere af BMW 216d har registreret mellem 150.000 og 200.000 miles. Bemærk, at dette er med et nationalt gennemsnit på 13.500 miles hvert år. Derfor bør ejeren forvente at køre denne bil i mindst 10 år.

Er det dyrt at vedligeholde BMW 216d?

Som de fleste BMW’er er BMW 2-serien meget dyr at vedligeholde. I løbet af ca. 10 år skal brugeren af med omkring 13.780 dollars, hvilket er mere end gennemsnittet i branchen. Bemærk, at i de første 5 år skal brugeren aflevere omkring 3.612 dollars i reparation og vedligeholdelse.

  Lån penge til BMW e60 - Billån & finansiering

Hvorfor er brugte BMW 216d billige?

Brugte BMW 216d er billige, fordi de koster meget at reparere. Desuden er markedet overmættet med brugte BMW-biler. Desuden er de billige på grund af deres lave restværdi, og de konkurrerer også med prisincitamenter for nye BMW’er.

Er BMW 216d active tourer brændstoføkonomisk?

BMW 216d active tourer er en af de mest brændstoføkonomiske BMW-modeller på markedet. Denne bil bruger 4,3 liter brændstof pr. 100 km. Desuden har den et kombineret forbrug af brændstof i by/på landevej på ca. 23,3 km pr. liter. Med en sådan effektivitet vil brugerne af denne bil ikke bruge meget på brændstof sammenlignet med de fleste af dens rivaler.

Konklusion

BMW 216d er en af de fineste subkompakte BMW-modeller på markedet. Den er effektiv, pålidelig, luksuriøs, sikker og komfortabel. Men som de fleste BMW’er kommer denne bil også med flere problemer som diskuteret ovenfor. Ikke desto mindre, hvis ejeren tager sig godt af bilen, kan den holde i meget lang tid.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z