Bedste år for Audi A3

Er Audi A3 en god bil?

Audi A3 er en kompakt familiebil med hatchback/sedan, der har til formål at tilbyde alt det, du forventer af en moderne Audi-model, men uden at være alt for stor eller dyr. A3 har eksisteret i et godt stykke tid, og man kan roligt sige, at A3 er en af Audis mest succesfulde modeller, især på det europæiske marked, der får både hatchback og sedan.

Den bedste Audi A3-årgang synes at være 2017-modellen, da den balancerer værdi og pålidelighed rigtig godt. 2017-modellen introducerede også en midtvejsopdatering af Audi A3, hvilket betyder, at denne A3-generation slår bro mellem den allernyeste A3 og den, der kom før den.

Audi A3 2020 repræsenterer den allernyeste generation af A3, som arver en hel del dele fra den foregående generation A3 og kombinerer det med et helt nydesignet interiør og eksteriør. 2020-modellen er det bedste modelår for den nyeste A3 på grund af prisen og den generelle kundetilfredshed.

Du bør også overveje at købe 2016 A3-modellen, hvis du vil spare lidt penge, men stadig få en bil, der giver dig en relativt luksuriøs oplevelse. En veludstyret 2016-model er billigere eller lige så dyr som en forholdsvis barebone 2017-model, hvilket betyder, at du får meget værdi for pengene.

2017 Audi A3

Den tidligere generation af Audi A3 er en massiv succes for Audi, men den mid-cycle refresh tidligere generation af A3 synes at være det bedste valg af flokken generelt. Grunden til, at 2017-modellen er så god, er, at den koster mindst af alle mid-cycle refresh tidligere generation A3-modeller, men alligevel tilbyder den alt.

  Audi RS6 Avant Pålidelighed

Første års produktionsmodeller har en tendens til at være lidt mindre pålidelige end biler, der kommer efter, men 2017 A3 er blot en mid-cycle refresh, hvilket betyder, at bilen nedenunder er mere eller mindre den samme som den model, der kom før den. 2017-modellen ser godt ud, især i S-Line-form og med et sæt gode hjul.

Interiøret i 2017-modellen er lige så luksuriøst som da den først kom ud. Du kan få 2017 A3 med materialer af høj kvalitet overalt. Pålideligheden er god, den giver en anstændig værdi, og den ser bedre ud end de fleste A3-modeller derude.

2020 Audi A3

Hvis du vil have den allernyeste generation af Audi A3, bør du overveje at købe 2020-modellen, fordi den tilbyder alt det, som 2022-modellen tilbyder, men den koster betydeligt færre penge. Som sådan er 2020-modellen det mest fordelagtige valg i flokken og er derfor sandsynligvis den bedste A3-model, du kan få. Den er måske ikke lige så pålidelig som 2017-modellen, og derfor indtager den andenpladsen, men det er stadig en rigtig god bil.

Med hensyn til pålidelighed var der nogle problemer og tilbagekaldelser på A3 2020, men de fleste af disse er blevet løst nu. Grunden til, at 2020’eren er så god, er, at den ser fantastisk ud både indvendigt og udvendigt. S-Line-biler har masser af tilstedeværelse på vejen, fordi de ser alt for futuristiske ud og næppe vil gå ubemærket hen.

  2022 Mercedes C300 vs Audi A4

Dette er ikke typisk for Audi, da de er kendt for at designe biler, der ser under radaren, men S-Line Audi A3-modellerne er bestemt anderledes. Interiøret er også utroligt velindrettet med skarpe linjer, store skærme og Audis smukke Virtual Cockpit-målerklynge, der er den bedste i branchen.

2016 Audi A3

Hvis du vil spare lidt penge, men stadig vil have en forholdsvis ny Audi-oplevelse af høj kvalitet, bør du kigge på 2016-modellen. Audi A3 2016 er den tidligere generation af modellen før facelift, som ikke adskiller sig alt for meget fra modellen efter faceliftet. Det udvendige design er stadig rigtig flot, især når den er udstyret med LED-lys, et flot sæt hjul og S-Line-pakken.

Interiøret er mere eller mindre det samme som i 2017-modellen, bortset fra rattet og nogle få andre detaljer. 2016’eren er lige så pålidelig som 2017-modellen, hvilket betyder, at der ikke er nogen bekymringer fra den afdeling. Den tilbyder den samme mængde plads, de samme motorer og den samme transmission.

Selvfølgelig føles den ikke så moderne som 2017-modellen, fordi den ikke fås med Audi’s Virtual Cockpit, men hvis du vil spare nogle få penge, er 2016-modellen den rigtige løsning. Det er sandsynligvis den mest værdiorienterede brugte A3-model, du kan købe generelt.

FAQ-afsnit

Skal jeg købe en Audi A3?

Hvis du kan lide kompakte premiumbiler, vil du elske Audi A3, fordi det er en virkelig velafrundet luksusbil, der tilbyder alle de moderne bekvemmeligheder, du forventer af et premiummærke. A3 har eksisteret i et godt stykke tid, og det er en virkelig populær bil på 2. håndmarkedet, især i Europa.

  Audi vs Honda pålidelighed - hvilken er bedre

Hvis du ikke kan lide små biler, vil du sandsynligvis heller ikke nyde A3’eren. Det er ikke fordi den ikke kan rumme store voksne, det er mere et spørgsmål om komfort og følelse på vejen. Klapklappen er den mere rummelige løsning, men sedanen er en meget flottere bil for de fleste.

Hvilken Audi A3-model er den bedste?

Hvis du vil have den mest effektive Audi A3, skal du vælge enten 1,6L TDI- eller 2,0L TDI-modellen, hvis de er tilgængelige. Hvis ikke, bør du tage den 1,5L benzindrevne A3-model. Hvis du vil have den mest spændende og bedste A3-model, som man kan købe for penge, er Audi RS3 med 5-cylindret turbomotor det rigtige valg.

Findes Audi A3 som cabriolet?

Audi plejede at tilbyde en A3 cabriolet, men cabrioletmodellen blev droppet for modelåret 2020, da populariteten af små cabrioleter (og cabrioleter generelt) har været på en nedadgående spiral i årtier. Vi lever i en æra med SUV’er og crossovers, hvilket betyder, at der simpelthen ikke er nok interesse for cabrioletbiler, i hvert fald ikke på nuværende tidspunkt.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z