Alt om 2023 Volvo V90

2023 volvo v90

Når det drejer sig om cool, men underspillede vogne, er Volvo sammen med Audi de to mærker, der gør vogne cool og under radaren. Det er en virkelig lille niche af markedet, men folk, der elsker denne type biler, ville ikke bytte dem for noget andet. Derfor er Volvo V90 Volvo V90 den bedste Volvo-vogn baseret på den lige så imponerende S90-sedan.

I denne artikel vil vi fortælle dig alt om 2023 Volvo V90, hvad der gør den speciel, og om du bør købe en. Til at starte med byder modelåret 2023 på nogle få ændringer her og der, men ikke noget stort. Vi får nu to nye udstyrsniveauer at vælge imellem, V90 Plus eller V90 Ultimate. Vi får også et nyt infotainmentsystem, der bakkes op af Google.

Alle motorer er nu udstyret med mild-hybridteknologi, og vi får også et par nye udvendige farver og fælge at vælge imellem. Motoren er en 2,0 liters enhed, men den er mere end rigeligt kraftig til bilens størrelse og brug. Designet er cool med en minimalistisk tilgang både indvendigt og udvendigt. Jeg regner med, at V90 er en af de meget få vogne, der ser bedre ud end de sedaner, som de er baseret på.

Pålideligheden vil formentlig forblive den samme som i sedanen, hvilket er forventeligt, da disse ikke er alt for forskellige fra hinanden. Praktiskheden er fremragende, da V90 tilbyder masser af plads i bagagerummet og mere end nok plads til alle i bilen, da den er baseret på en ret lang mellemstor luksus-sedan i mellemstørrelse.

  Hvilken indkomstklasse køber Volvo vs. Audi?

2023 Volvo V90 – drivlinjen

Som nævnt i introen har V90 en 2,0L 4-cylindret motor, men motoren er bakket op af en lille 48-volts mild hybridassistance, der skubber 295hk, 310lb-ft drejningsmoment og kan klare 0-60 mph på kun 6,4 sekunder, hvilket er mere end nok til det, som denne bil plejer at blive brugt til.

På nuværende tidspunkt er dette den eneste motor til 2023 V90, men Volvo vil sandsynligvis tilbyde PHEV- og potentielt endda fuldt elektriske modeller senere hen. Denne motor er koblet til en velkendt 8-trins automatgearkasse, der skifter gear problemfrit og altid ved, hvilket gear den skal være i. Det er en rigtig god gearkasse, som fik en lille opdatering af 2023-modelåret for at blive lidt mere økonomisk.

MPG-værdierne er 22MPG i byen og 29MPG på motorvejen, hvilket også er et rigtig godt tal for bilens størrelse. Vi ville elske at se en 6-cylindret præstationsvogn, der kunne konkurrere med Audi S6/RS6 eller endda en PHEV, men en PHEV V90 vil sandsynligvis komme på et tidspunkt i den nærmeste fremtid.

2023 Volvo V90 – Design og kørsel

Hvad angår det udvendige design, ser V90 forfriskende minimalistisk og underspillet, men alligevel attraktiv ud. Du kan også få den i Cross Country-versionen, som kommer med en lidt højere kørehøjde for at få bedre frihøjde i dårligt terræn. Interiøret er mere eller mindre det samme som i den tidligere model, bortset fra nye polstringsmuligheder og et nyt Google-understøttet infotainmentsystem med stemmestyring.

  Er Volvo-hybridbiler gode?

Køreoplevelsen er den samme, nedkølet og perfekt til cruising, V90 er ikke designet til at være adræt, hurtig eller responsiv, hvilket betyder, at den ikke kan konkurrere med tyskerne i den henseende. Det er en komfortabel familievogn før alt andet.

2023 Volvo V90 – Pålidelighed og almindelige problemer

Volvo V90 er bedre end sine tyske rivaler i pålidelighedssegmentet, men det gør den ikke problemfri. Selv om 2023-modellen stadig er for frisk til at kunne sige noget om den, vil den sandsynligvis lide af lignende problemer som 2022-modellen.

Disse omfatter problemer med ECM, de hydrauliske bremser, brændstofsystemet, forskellige vibrationer under kørsel, forskellige elektriske problemer og potentielle problemer med affjedringen. Nogle af disse er ret dyre og stressende, mens de fleste skyldes manglende korrekt vedligeholdelse.

2023 Volvo V90 – Værdi og funktionalitet

Værdimæssigt starter V90 ved 59.545 kroner for indgangsmodellen Plus-trim-modellen, mens topmodellen Ultimate koster 65.145 kroner. Cross Country-modellen starter på omkring 60.000 dollars for indgangsmodellen Plus, men Ultimate-modellen koster en smule mindre end V90 Ultimate.

Praktiskheden med V90 er uovertruffen, da den tilbyder masser af opbevaringsplads, masser af siddepladser og mere end nok udsyn hele vejen rundt om bilen. Det er en fantastisk familiebil med lettilgængelige IsoFix-monteringspunkter og mange sikkerhedsfunktioner overalt.

FAQ-afsnit

Skal jeg købe 2023 Volvo V90?

Hvis du er et familiemenneske, og du ønsker en bil, der kan transportere op til fem personer, en hund og en masse bagage på den mest komfortable, sikre og nemme måde, er V90 et rigtig godt valg. Selvfølgelig, hvis du ikke er fan af vogne, kan du også gå efter en SUV, en XC90 ville være mit valg i rækken, men først efter V90.

  Kan du sove i en Volvo XC90?

Når det kommer til motorvejskørsel, driftsomkostninger og generel komfort, er V90 langt bedre end XC90. Men hvis du kan lide den hævede kørestilling, der følger med SUV’er, er XC90 det bedre valg for dig.

Hvilke biler konkurrerer med Volvo V90?

Den største konkurrent til Volvo V90 er Audi A6 Avant, men V90 konkurrerer også med BMW 5-serie Touring og Mercedes Benz E-Klasse Variant. Disse fire vogne er de bedste, når det gælder mellemstore luksusvogne, og de er alle fantastiske i alt, hvad de kan.

Er Volvo V90 en god familiebil?

Med en imponerende “Top Safety Pick+”-karakter er V90 en af de sikreste vogne på markedet, hvilket gør den perfekt til familiebrug. Ud over sikkerhed er den også rimelig økonomisk og virkelig støjsvag og godt isoleret, hvilket hjælper dine børn med at falde i søvn, så du kan slappe af.

Der er masser af bagageplads, der er USB-opladningsporte til alle og mange opbevaringsrum i hele bilens interiør.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z