Alt om 2023 Volvo XC60

2023 Volvo XC60

Volvo XC60 blev første gang afsløret tilbage i 2008 og er nu i sin anden generation. Til modelåret 2023 introducerer Volvo et par nye ændringer for at gøre 2023-modellen mere effektiv og mere konkurrencedygtig i segmentet for kompakte luksus-SUV’er, som er fyldt med fantastiske muligheder overalt. Så hvis du vil vide alt om 2023 Volvo XC60, skal du sørge for at blive hængende her!

Ændringerne for 2023-modelåret er få, men er bemærkelsesværdige. Til at starte med får XC60 en ny trimniveau-nomenklatur, hvilket betyder, at du nu kan købe en XC60 Core, XC60 Pro eller den topspecificerede XC60 Ultimate. Andre ændringer omfatter mild-hybridteknologi til alle motorer, et nyt infotainmentsystem og en ny veganervenlig premium-interiørpolstring.

Motorerne er overvejende de samme, men mildhybridteknologien er med til at gøre alle XC60-modellerne lidt mere responsive og mere CO2-effektive. Designet og køreoplevelsen er uændret, hvilket ikke er nogen dårlig ting, for XC60 kører rigtig godt. Pålideligheden er gennemsnitlig, og 2023-modellen vil sandsynligvis lide af lignende problemer som 2022-modellen.

Værdimæssigt kommer 2023 XC60 med et lille prisbump, men det er forventeligt. Praktiskheden er virkelig god med nok pladser til op til fem voksne af moderat størrelse eller fire høje voksne. Bagagerummet er virkelig godt, og det generelle udsyn er fremragende.

2023 Volvo XC60 – drivlinjen

B5 2,0L 4-cylindret motor på indgangsniveau med mild-hybridteknologi har 247 hk, B6 2,0L 4-cylindret motor har 295 hk, mens topmodellen T8-modellen har 455 hk fra sin elmotor og den førnævnte 2,0L 4-cylindret motor. B5-modellen på begynderniveau leveres med en FWD-opsætning, men du kan betale ekstra for AWD, som er standard på alle andre modeller.

  Hvilken Volvo har 3 rækker?

Alle motorer er koblet til den velkendte 8-trins automatgearkasse, som passer rigtig godt til XC60, da den skifter gear problemfrit og problemfrit. Du kan forvente at få omkring 22/28MPG med B5-motoren, 21/27 med den kraftigere B6-motor og 63MPGe kombineret for T8-modellen.

Generelt set er motorerne i XC60 alle kraftige nok og burde være mere end tilstrækkelige i forhold til bilens størrelse og vægt. Nogle ville foretrække at se en 6-cylindret præstationsorienteret Volvo i den, men det er for længst slut, da Volvo nu kun bruger 4-cylindrede motorer.

2023 Volvo XC60 – Design og kørsel

Hvad angår det udvendige design, forbliver 2023 XC60 uændret, hvilket betyder, at den ser flot ud fra alle vinkler. Den byder på en minimalistisk tilgang, og den passer perfekt ind mellem den større XC90 og den mindre XC40 SUV. Interiøret er udstyret med et nyt Google-understøttet infotainmentsystem og nyt premium vegan-venligt betræk.

2023 XC60 byder ikke på nogen ændringer i køreafdelingen. Derfor kan du forvente, at XC60 er føjelig, nem at køre, komfortabel og afslappende. Det er ikke en SUV, der forsøger at være dynamisk eller terrængående, og den er primært designet til at cruise op og ned ad motorvejen.

2023 Volvo XC60 – Pålidelighed og almindelige problemer

2023 XC60 er stadig alt for frisk til, at vi kan sige, hvordan den klarer sig med hensyn til pålidelighed. Vi kan sige, at den sandsynligvis vil forblive den samme som 2022-modellen, hvilket betyder, at den er god, men den lider af visse problemer, der er værd at tale om.

  Hvilken Volvo har et soltag?

Folk rapporterer om problemer med vand, der trænger ind i bilen omkring forruden, problemer med bremserne, et højt olieforbrug, problemer med TPMS-systemet og mærkelige vibrationer ved kørsel på motorvejene.

2023 Volvo XC60 – Værdi og funktionalitet

2023 XC60 starter ved 44.545 kr. for B5 Core-modellen i indgangsniveau, 48.795 kr. for Plus-modellen og 54.595 kr. for Ultimate-modellen. Hybridmodellen starter ved 58.295 kroner, mens topmodellerne af XC60 hybridmodellen koster op til 68.000 kroner. B5-motoren lægger et par tusinde dollars oven i den almindelige B5-pris, men det inkluderer også AWD og et par andre funktioner.

Praktiskheden er den samme som i 2022-modellen, hvilket betyder, at XC60 er en rigtig praktisk bil i det hele taget. Med nok siddepladser til 4-5 passagerer er XC60 en virkelig rummelig bil. Bagagerummet er mere end tilstrækkeligt, mens det er så nemt som muligt at komme ind og ud af XC60.

FAQ-afsnit

Skal jeg købe Volvo XC60 fra 2023?

Hvis du er på markedet for en kompakt luksus-SUV, bør 2023 Volvo XC60 helt sikkert være på din radar. Det er en minimalistisk, men alligevel kvalitetsfremstillet luksus-SUV, der går sin vej på den mest uoverskuelige måde, der er mulig. Den forsøger ikke at være prangende og opmærksomhedskrævende, men den formår at tilbyde alt det, du ønsker af en luksus-SUV.

Når det er sagt, hvis du vil have noget lidt mere spændende og udadvendt, vil du sandsynligvis foretrække nogle af XC60’s tyske rivaler, da de har en tendens til at lave SUV’er, der er meget mere opmærksomhedskrævende og nok mere interessante.

  Har Volvo'er en god gensalgsværdi?

Hvilke biler rivaliserer med Volvo XC60 2023?

Segmentet for kompakte luksus-SUV’er er fyldt med fantastiske muligheder, der starter med den nye Mercedes GLC, som sandsynligvis er den mest avancerede og luksuriøse SUV i sin klasse. Audi Q5 er ved at være lidt oppe i årene, men er stadig en fantastisk SUV. BMW X3 er den mest dynamiske bil af dem alle, men ikke lige så dynamisk som Porsche Macan eller Alfa Romeo Stelvio.

Uden at kede dig med flere muligheder i dette segment kan vi sige, at det er disse, som de fleste er interesserede i at købe. Det vil være en god idé at teste alle disse, hvis du er interesseret i at købe en kompakt luksus-SUV, da de alle har noget særligt ved dem.

Er Volvo XC60 fra 2023 sikker?

Volvo er klar over, at de fleste mennesker i dette segment køber disse SUV’er som familietransportmidler, og at sikkerhed er den højeste prioritet for de fleste mennesker. Volvo, et mærke, der bogstaveligt talt opfandt sikkerhedsseler, har sørget for, at deres XC60 er en af, hvis ikke den sikreste bil i dette segment.

Den har fået IIHS’s “Top Safety Pick+”-vurdering, hvilket er den højeste vurdering, en bil kan få af IIHS.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z