Alt om 2023 Volvo EX90

2023 Volvo EX90

Volvo har for nylig lanceret den splinternye 2023 Volvo EX90, en fuldt elektrisk mellemklasse-SUV baseret på XC90. Det er den største, mest luksuriøse og mest kraftfulde SUV, Volvo nogensinde har lavet, hvilket betyder, at Volvo sigter mod at slutte sig til rækken af nogle af de mest avancerede og mest luksuriøse elektriske SUV’er, der er til salg. I denne artikel vil vi fortælle dig alt om 2023 Volvo EX90, og hvorfor du bør anskaffe dig en.

EX90 er også den mest avancerede elbil, Volvo nogensinde har lavet, hvilket er tydeligt i det øjeblik, du ser den nye EX90. Drivlinjen har to kraftige elmotorer, alle modeller leveres med AWD, og du bør have mere end nok rækkevidde til alle dine daglige pendlerture uden rækkeviddeangst.

Det udvendige design er slående, men alligevel minimalistisk, hvilket er præcis, hvad man forventer af en Volvo. Interiøret er helt nyt, og det ligner en blanding af det nye Range Rover-interiør og det nye Ford Mustang Mach-E-interiør, som begge er fremragende.

Pålideligheden er et mysterium med denne bil, da den først blev afsløret for et par dage siden. Prisen kommer til at ligge i luksus-SUV-klassen, mens de praktiske egenskaber er fremragende med op til syv sæder og et stort bagagerum med masser af forskellige praktiske lastrumsløsninger.

2023 Volvo EX90 – drivlinjen

EX90 leveres som standard med to elmotorer, hvilket betyder, at alle EX90-modeller er AWD, da den ene motor driver baghjulene, mens den anden driver forhjulene. Disse to motorer yder 408 hk og et drejningsmoment på 567 lb-ft, hvilket er meget mere drejningsmoment end nogen XC90-model nogensinde har haft. Topmodellen Twin Motor Performance yder 496 hk og et drejningsmoment på 671 lb-ft.

  BMW F31 - Almindelige problemer & fejl

Det er nok til, at EX90 kan nå 100 km/t fra stilstand på kun 4,7 sekunder for den kraftigste model og 5,7 sekunder for den mindre kraftige model. Volvo siger, at EX90 vil være i stand til at levere en rækkevidde på 300 miles på en fuld opladning takket være dens 111 kWh batteri, som er et af de største batterier i alle elbiler i dag.

Volvo siger også, at dette batteri kan genoplades fra 0 til 80% på kun 30 minutter, hvilket mildest talt er imponerende. Opladning ved væggen derhjemme vil sandsynligvis tage mere end 8 timer, men det giver mening for dem, der vil lade deres EX90’er stå til opladning natten over.

2023 Volvo EX90 – Design og kørsel

Når det kommer til design, er EX90 klar til fremtiden, da den er kasseformet, men alligevel moderne, hvilket ser ud til at være en god kombination for en mellemstor SUV i disse dage. Volvo er kendt for at få deres biler til at se minimalistiske ud, og det er præcis, hvad de har gjort med den nye EX90. For- og baglygterne er fuld LED og ser virkelig cool og autentiske ud.

Interiøret er en helt anden historie, da Volvo forsøger at lave afslappende, lounge-lignende Ikea-inspireret interiør, hvilket også er præcis, hvad de har gjort med den nye EX90. En stor portrætskærm dominerer midterkonsollen og rummer de fleste af bilens funktioner. Føreren får også et lille førerdisplay med alle de nødvendige oplysninger om kørslen.

Køreoplevelsen er ikke så forskellig fra XC90, da EX90 også føles lang, bred og virkelig tung. Det er ikke en dynamisk SUV, da den er designet til cruising snarere end noget andet. Alt i alt er det en afslappende og komfortabel SUV, som man kan forvente af en Volvo.

  Alt om 2023 Ford Super Duty

2023 Volvo EX90 – Teknologi

Den midterste skærm måler op til 14,5 tommer i diameter, hvilket gør den til den største skærm, der nogensinde er monteret i en Volvo. Denne skærm huser en ny Google-støttet infotainmentskærm, som er meget bedre end det tidligere system. Førerens skærm tilbyder ting som Google Maps i kabinen, Google Play Store, Wireless CarPlay og en 5G-internetforbindelse.

Et Bowers and Wilkins-lydsystem er ekstraudstyr med 25 højttalere med Dolby Atmos, hvoraf nogle endda er placeret i sædernes nakkestøtter. EX90 leveres også som standard med nødbremse og cyklist-/fodgængerregistrering, vognbaneassistent med advarsel om vognbaneskift og adaptiv fartpilot med vognbanecentrering.

2023 Volvo EX90 – værdi og praktisk anvendelighed

Startprisen for en Volvo EX90 2023 er anslået til 80.000 dollars for indgangsniveauet Core trim. Plus-modellen er estimeret til at starte ved 90.000 dollars, mens topmodellen Ultimate er estimeret til at starte ved 100.000 dollars. Du kan også forvente at betale en smule mere for Twin Performance-modellen med næsten 500 hk.

Praktiske egenskaber er fremragende, da EX90 tilbyder enorme opbevaringsrum, masser af plads i kabinen til op til syv personer, mange USB-porte, mange indvendige opbevaringsrum, godt udsyn, lettilgængelige IsoFix-monteringspunkter til børn og store og lodrette vinduer med ret tynde A- og B-stolper.

FAQ-sektion

Skal jeg købe en Volvo EX90 2023?

Volvo EX90 2023 er på vej til at blive en rigtig god SUV takket være dens enorme batteri, flotte design, masser af plads og Volvos kendte sikkerhed. Dette segment er fyldt med fantastiske muligheder, men EX90 føles på en eller anden måde som en normal SUV, hvor den burde være det, og som en ny og spændende SUV, hvor det giver mening.

  Mercedes Benz CLK klasse Pålidelighed

Volvo har ikke forsøgt at genopfinde den dybe tallerken med EX90, men har i stedet lavet en elektrisk SUV, som bør appellere til både elbilister og almindelige bilister. Hvis det er noget, du kan lide, bør du derfor overveje EX90.

Hvilke biler konkurrerer med Volvo EX90?

EX90 er ikke den eneste SUV i dette segment, hvilket betyder, at den konkurrerer med biler som BMW iX, Mercedes EQS SUV, Tesla Model X og den nyligt lancerede Audi e-Tron SUV. Det er nogle af de bedste, dyreste og mest avancerede elbiler, der findes.

BMW er den mest kraftfulde, Model X er den mest populære, EQS er den mest luksuriøse, mens Audi ser ud til at være lidt af det hele. Volvo er efter min mening langt den flotteste og føles mere autentisk i forhold til sit brand end alle de andre.

Hvordan er garantien på Volvo EX90?

Med et 111 kWh-batteri vil du have en god garantidækning, da et nyt 111 kWh-batteri koster en formue. Derfor tilbyder Volvo en begrænset garantidækning på 4 år eller 50.000 miles, alt efter hvad der kommer først. Drivlinjen er dækket på samme måde, mens batterikomponenterne er dækket i op til 8 år eller 100.000 miles.

Du kan også inkludere en gratis Volvo-plan for planlagt vedligeholdelse i 3 år efter købet eller 36.000 miles, alt efter hvad der kommer først.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z