Ruster Mercedes?

Ruster Mercedes?

En af grundene til, at Mercedes-Benz er meget populær i hele verden, er bilernes luksuriøse og fantastiske udseende. Dette luksuriøse mærke har dog også en del af sine problemer.

Ligesom andre biler ruster Mercedes nemlig også. Mercedes har måske nok nogle af de mest smukke, luksuriøse og komfortable biler, men rust er et problem, som de fleste Mercedes-ejere står over for. Bemærk, at nogle Mercedes-modeller har alvorlige rustproblemer i forhold til andre.

Hvilke Mercedes-modeller har rustproblemer?

Mercedes-modeller bygget mellem 1995 og 2004

De fleste Mercedes-Benz-modeller, der blev bygget i slutningen af 1990’erne og begyndelsen af 2000’erne, havde rustproblemer. Dette skyldtes hovedsageligt den type maling, som de brugte. Virksomheden skiftede til vandbaseret maling, som ikke var særlig holdbar. Den havde også tyndere lag, hvilket betød, at den hurtigt blev slidt op og udsatte bilerne for elementerne.
Nogle af de Mercedes-modeller, der havde rustproblemer mellem 1995 og 2004, var Mercedes-Benz W202 C-Klasse, W210, W208, W220 S-Klasse, C208 CLK-Klasse, W210 E-klasse, C215 CL-Klasse, W203 C-klasse og W211 E-klasse.
De fleste Mercedes-modeller fra efter 2006 har ikke haft rustproblemer.

Modeller tilbagekaldt på grund af rustne bolte

Flere Mercedes-modeller bygget mellem 2011 og 2016 er blevet tilbagekaldt på grund af rustproblemer. De tilbagekaldte biler klarede sig ikke godt i de kolde områder i det østlige Canada. Årsagen til tilbagekaldelsen var på grund af dumpning af store saltdepoter på motorveje i vintermånederne.
Det salt, der blev dumpet på motorvejene, forårsagede rust på de bolte, der forbandt den elektriske servostyringsmotor med styretøjshuset. Ved overdreven korrosion kunne enheden afmonteres og føre til tab af servostyring. Dette viste sig at være farligt, og over 21 500 Mercedes-biler blev tilbagekaldt.
De fleste af modellerne var fra C-klasse, E-klasse, CLS-klasse, S-klasse, GLC-klasse, GLE-klasse og ML-klasse. Uanset hvad rådede Mercedes forhandlerne til at udskifte monteringsboltene og anvende en korrosionsbeskyttende belægning på gearhuset og boltene. En anden mulighed var at udskifte styretøjet.
Efter hvor mange kilometer begynder Mercedes at ruste?
Mercedes-Benz er ikke kun dyrt at købe, men også at vedligeholde. Selv om mange luksusbiler har rustproblemer, begynder Mercedes ofte at udvikle disse problemer ret tidligt. De fleste modeller begynder at få rustproblemer efter 120.000 miles eller 10 år.
Hvis du ejer en 10 år gammel eller ældre Mercedes-bil, bør du inspicere den grundigt, før det går galt. Det er nemmere at reparere små rustpletter end at vente på, at de spreder sig. Rust kan også æde sig ind i nogle vitale dele, hvilket fører til dyre reparationer.

  Hvilken Mercedes-Benz SUV har massagesæder?

Hvilke Mercedes-dele ruster?

Selv om en Mercedes-Benz er indbegrebet af en luksusbil, kan bilen efter flere års brug udvikle forskellige problemer som f.eks. rust. Hvis du har ejet din bil i mere end 10 år, bør du begynde at inspicere visse områder, før rusten forværres.
Med Mercedes-Benz er det nemt at kontrollere for rust, da det er mere almindeligt i visse dele af bilen. Disse omfatter bl.a:

  • Dørenes underside
  • Bag nummerpladen
  • Under hjulkasserne
  • På kofangere
  • under sæderne
  • Inde i bagagerummet
  • bag sidebeklædningen
    Hvis du ikke finder rust på disse områder, er det usandsynligt, at det er andre steder. Rust varierer også fra den ene bilmodel til den anden. S-klassen kan f.eks. udvikle rust på alle fire døre, hvilket skyldes en fejl i fremstillingsprocessen.

Hvordan beskytter Mercedes-Benz sine biler mod rust?

Mercedes har ændret en masse ting for at gøre deres biler mere pålidelige gennem årene. Siden klagerne over rust mellem bilmodellerne fra 1995 og 2004 er Mercedes-biler nu mere holdbare og ruster ikke så let. Dette skyldes den innovative lakteknologi, der anvendes på nyere Mercedes.
Den innovative lakteknologi, som Mercedes anvender, er kendt som “Permagard”. Dette er et eftermarkedsmiddel til lakbeskyttelse, der er skabt til at holde Mercedes i strålende stand. Den innovative maling anvendes, fordi den hjælper med at danne en plastiklignende barriere mellem den ægte lak og elementer som f.eks. plantesaft, sur regn, fugleklatter og meget andet.
Permagard-belægningen bevarer også Mercedes’ luksuriøse udseende og får den til at se ud som ny. I modsætning til beskyttende polermidler eller voks er denne innovative lak langtidsholdbar, da den hæfter på bilens lak. Så den vil ikke falme hurtigt væk som polish eller voks.

  Kan du køre en Mercedes uden ekstra batteri?

FAQ

Hvilken luksusbil har de mest alvorlige rustproblemer – Audi, BMW eller Mercedes?

Blandt disse tre tyske luksusbilmærker er Audis mindst udsat for rustproblemer, mens Mercedes har flest problemer med rust. Audi A3 og A4 ligger højt i mange sammenligninger af de biler, der har færrest rustproblemer. BMW 3-serien følger tæt efter, og Mercedes-Benz A-klasse og GLS-klasse kommer derefter.

Ruster alle Mercedes?

Selv om mange Mercedes-ejere har rapporteret om rustproblemer på deres biler, er det ikke alle modeller, der ruster. Så før du beslutter dig for en bestemt Benz-model, skal du sikre dig, at den ikke har rustproblemer. A-Klassen og GLS-Klassen har de færreste rustproblemer.

Ruster Mercedes i alle klimaer?

Ja, det gør de. Ikke desto mindre er nogle klimaer hårdere for din bil end andre. Hvis du f.eks. kører i en Mercedes om vinteren, udsættes den for rust, da der bliver kastet meget salt rundt. Desuden vil en Mercedes, der køres i et fugtigt klima, ruste hurtigere end en Mercedes, der køres i et mindre fugtigt klima.

Kan jeg reparere rust på Mercedes?

Selvfølgelig kan du reparere dit rustproblem! Det vil dog være dyrt. Tag din bil til en autoriseret Mercedes-forhandler eller en mekaniker, som du har tillid til, hvis den er uden for garantien. Mekanikeren vil slibe, slibe og male din bil. Det er ret besværligt og dyrt at komme af med rust.

  Hvilken Mercedes har de bedste og mest komfortable sæder?

Hvad får en bil til at ruste?

De fleste af bilens udvendige dele er lavet af stål. Når malingen ridses eller slides op, udsættes stålmetallet nedenunder for elementerne. Metallet begynder at korrodere og til sidst at ruste. Når der ikke bliver taget hånd om det, kan rusten forværres og forårsage huller i bilen.

Afsluttende tanker

Rust er et af de almindelige Mercedes-Benz-problemer. Før du køber en Mercedes-model, skal du sørge for at finde ud af, om den har et rustproblem eller ej. Dette vil hjælpe dig med at holde din bil i orden og undgå dyre reparationer.
Inspicer altid bilens kofanger, nummerplade, under fører- og passagersæderne, inde i bagagerummet, under hjulkassen, bunden af dørene og bag sidevægsafdækningerne. Mercedes-biler er dog blevet meget bedre, og de nyeste bilmodeller har ikke mange rustproblemer som de tidligere modeller.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z