Overraskende fakta om Fiat Argo

Fiat Argo

Fiat Argo er måske ikke den mindste Fiat-model, men det er en af de bedste kompakte Fiat-modeller på markedet. Som de fleste Fiat-modeller er denne enhed kompakt, effektiv, praktisk og sjov at køre. Ikke desto mindre, hvad er de overraskende fakta om Fiat Argo?

Nogle af de overraskende fakta om Fiat Argo er, at den 3-cylindrede 1,0-liters Firefly-motor med 1,0 liter motor er eksklusiv til det brasilianske lokalmarked. Desuden deler Fiat Argo MP-1-platformen med tre andre biler. Desuden kunne Fiat Argos 1,3-basis motor fås med valg af automatiseret-manuel gearkasse.

Tjek de problemer der er med Fiat Argo.

Hvad er de overraskende fakta om Fiat Argo?

Fiat Argo erstattede Fiat Punto og Fiat Palio

Fiat indstillede Fiat Punto og Fiat Palio på grund af lavt salg. Fiat Punto blev produceret fra 1993 til 2018. I 2018 blev denne model dog udgået, efter at Fiat introducerede Fiat Argo i 2017. I modsætning til Fiat Punto gør Fiat Argo det, og den er stadig i produktion.

Fiat Argo har en sedanversion kaldet Fiat Cronos

Da Fiat lancerede Fiat Argo i 2017, blev den introduceret som en hatchback, og den kom kun i én karrosseriform. Ja, det er sandt, og Fiat Argo tilbydes kun i en hatchback-karrosseriestil at gøre. Dette forhindrede dog ikke Fiat i at introducere en sedanversion af Fiat Argo, men gav den et andet navn. Sedanversionen af Fiat Argo er kendt som Fiat Cronos.

Fiat Cronos er baseret på den samme platform som Fiat Argo, nemlig Small MP-S.

Den 3-cylindrede 1,0-liters Firefly-motor med 1,0 liter motor er eksklusiv til det brasilianske lokalmarked

Hvor akavet det end kan virke, er det ikke alle Fiat Argo-motorer, der kan bestilles overalt. F.eks. kan den 3-cylindrede 1,0-liters version af Firefly-flex fuel-motoren kun findes på det brasilianske lokalmarked. Denne motor er meget populær på det brasilianske marked på grund af dens slagvolumen, som tiltrækker lavere afgifter. Andre regioner bør være forberedt på at erhverve Fiat Argo-modeller med 1,3-liters standardmotor.

  Er Fiat Panda en god bil?

Fiat Argo produceres i Argentina og Brasilien

Fiat er måske nok et italiensk bilmærke, men de fleste af dets biler bliver fremstillet i landet. F.eks. fremstilles Fiat Argo-modellerne i Brasilien og Argentina og ikke i Italien. Denne bil har været i produktion i Brasilien fra 2017 til i dag. Argentina begyndte derimod at producere denne bil i 2018 til dato. I Brasilien fremstilles den i Betim, Minas Gerais.

Fiat Argo fik et facelift i juli 2022

På trods af kun at have én generation fik Fiat Argo et facelift for at forbedre sit udseende og nogle få funktioner. Nogle af de ændringer, som Fiat foretog, var omdesign af den forreste kofanger og frontgrillen, omdesign af rattet og ændring af den indvendige beklædning.

Fiat Argo deler MP-1-platformen med tre andre biler

Som de fleste Fiat-modeller deler Fiat Argo også sin platform med tre forskellige biler, herunder Fiat Cronos, Fiat Fastback og Fiat Pulse. Fiat Cronos kommer med lignende funktioner som Fiat Argo, mens de to andre er lidt forskellige.

Fiat Argos 1.3 basismotor kunne fås med valget mellem en automatiseret-manuel gearkasse

Da Fiat Argo blev lanceret i 2017, blev 1,3-liters basismotoren leveret med mulighed for en automatiseret-manuel gearkasse kaldet GSR. Desværre blev den udfaset i 2019.

Fiat Argos 1,8-liters E torQ I4 flex fuel-motor er den kraftigste Fiat Argo-motor

På trods af at Fiat Argo ikke er lige så kraftig som de fleste af sine konkurrenter, har den også en kraftig motor, der kan give konkurrenterne kamp til stregen. Den kraftigste Fiat Argo-motor er den 1,8-liters inline-4 flex fuel-motor. Denne motor har en topfart på op til 121 mph, og den kan accelerere fra 0 til 60 mph på kun 8,7 sekunder.

  Er Fiat Cronos en god bil?

FAQ

Er Fiat Argo en god bil?

Generelt set er Fiat Argo en vidunderlig bil. Den er kompakt, økonomisk, praktisk, rummelig og pålidelig. Derimod er det ikke en god bil, hvis du er på udkig efter en højtydende, luksuriøs eller hurtig bil.

Hvor hurtig er Fiat Argo?

Når du sammenligner denne hatchback med de fleste af dens rivaler, vil du opdage, at den ikke er ret hurtig. Biler som Volkswagen Polo og Audi A1 er langt hurtigere end Fiat Argo. Ikke desto mindre kan denne bil stadig prale af en hurtigere trim, som er udstyret med den 1,8-liters E.torQ I4 flex fuel-motor.

Denne motor yder op til 139 hk @ 5.750 o/min og 139 lb-punkts drejningsmoment @ 3.750 o/min. Den har også en topfart på 121 mph, og den kan accelerere fra 0 til 60 på kun 8,7 sekunder.

Hvad er de almindelige problemer med Fiat Argo?

Selv om Fiat Argo er en ret pålidelig bil, står den stadig over for flere problemer. Nogle af de almindelige problemer med Fiat Argo er affjedringsproblemer, dårlige bremser, svigtende støddæmpere, et dårligt fungerende rat, problemer med instrumentbrættet, problemer med affjedringen, dårlig sidekollision og elektriske problemer. Uanset de problemer, som denne bil har, kan den holde længe, hvis den vedligeholdes korrekt.

Er Fiat Argo en god daglig chauffør?

Ja, Fiat Argo er en fremragende daglig chauffør. Ikke alene er denne bil kompakt, men den er også brændstoføkonomisk, praktisk og sjov at køre. Med en akselafstand på 99,3 tommer, en længde på 157,5 tommer, en bredde på 68,9 tommer og en højde på 59,3 tommer er dette en lille bil, der er nem at manøvrere i trafikken. Desuden bør det ikke være noget problem at parkere den på en offentlig parkeringsplads.

  Overraskende fakta om Fiat e-Ulysse

Hvilke biler ligner Fiat Argo?

Fiat Argo er en ekstraordinær kompaktbil med flere fremragende egenskaber. Ikke desto mindre er denne bil også udsat for hård konkurrence fra andre bilmærker, såsom Audi A1, Volkswagen Polo, Ford Fiesta, Seat Ibiza, Mazda 2, Opel Corsa og Peugeot 208.

Bemærk, at de fleste af de ovennævnte biler yder langt bedre end Fiat Argo, men den er billigere og mere økonomisk end de fleste af dem.

Afsluttende tanker

Når du har set på nogle af de mest overraskende fakta om Fiat Argo, kan du gå videre og kontakte andre Fiat Argo brugere og finde ud af, hvor godt de kender denne kompaktbil. Alt i alt er Fiat Argo en fremragende bil i B-segmentet med masser af ekstraordinære funktioner. Den er også effektiv, praktisk og pålidelig.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z