Er Fiat Argo en god bil?

Fiat Argo

Fiat Argo erstattede Fiat Punto og Fiat Palio. Den er også mere praktisk end andre kompakte Fiat hatchback-modeller på markedet, da dens interiør er mere rummeligt. Men er Fiat Argo en god bil?

Fiat Argo er en god bil for folk, der leder efter en prisbillig, komfortabel, effektiv, avanceret og sporty hatchback. Den kommer også med flere teknologier end andre Fiat hatchbacks på markedet. Desuden vil familier finde den interessant, da den er mere praktisk.

Personer, der derimod er på udkig efter en mere avanceret, kraftfuld, luksuriøs og højtydende hatchback, skal overveje andre muligheder. Alt i alt er det stadig en dejlig bil, og den er vurderet med en pålidelighed over gennemsnittet.

Fiat Argo’s historie

Fiat Argo er en subkompakt bil i B-segmentet. Selv om den er fremstillet af Fiat, som er et italiensk firma, er den udviklet til det sydamerikanske marked. De første enheder blev præsenteret og solgt i Brasilien i 2017. I Argentina startede salget i 2018.

Fiat Argo er en femdørs hatchback med en frontmotor og forhjulstræk. Desuden tilbyder producenten tre motorvarianter, herunder 1,0-liters FireFly I3 flex fuel, 1,3-liters FireFly I4 flex fuel og 1,8-liters E.torQ I4 flex fuel. Bemærk, at alle motorer er flex-fuel-motorer til det brasilianske marked og udelukkende benzinmotorer andre steder.

Funktioner af Fiat Argo

Udseende

Fiat Argo er smukt designet med fuld af italiensk sjæl i den. Bilen er elegant, sporty og stilfuld. Nogle af de udvendige træk, der skiller sig ud, er den voluminøse kølerhjelm og bi-parabole forlygter med LED og honningkagegitteret. Interiøret er også moderne og avanceret med avancerede funktioner som f.eks. den 7″ multimedieskærm.

Ydeevne

På trods af at Fiat-biler er upopulære, når det gælder ydeevne, er Fiat Argo lidt anderledes. Bilen tilbyder enestående ydeevne, da den har otte motorvarianter at vælge imellem. Alle disse trims er baseret på 1,0-liters, 1,3-liters og 1,8-liters motorer med forskellige præstationer.

  Er Fiat Panda en god bil?

Da motorerne er baseret på Firefly-styrken, er de meget effektive og pålidelige. Desuden genererer den 1,0-liters 3-cylindrede motor op til 77 hk, mens den 1,3-liters 4-cylindrede motor producerer op til 109 hk, og E.torQ Evo VIS, som er den mest kraftfulde motor, producerer op til 139 hk.

Det er også afgørende at bemærke, at Fiat Argo har tre transmissionsmuligheder, herunder den femtrins manuelle gearkasse, automatiseret GSR comfort og sekstrins automatgearkasse.

Komfort og lastrum

Fiat Argo leveres med en af de største kabiner i B-segmentet. Den har i alt 99 kubikfod plads. Derfor har den en masse plads bagtil, foran, til knæ og i hovedet, hvilket betyder, at passagererne vil sidde komfortabelt uden at forsøge at ændre interiøret. Den har også rigeligt med lastrum på 10,6 kubikfod, så passagererne kan have bagage med bagagerummet.

Brændstofeffektiv

Fiat Argo er meget brændstoføkonomisk. Derfor skal brugerne forvente at bruge færre penge på denne bil. Fiat Argo 1.0 flex motor kommer med en effektivitet rating på 23.3 mpg i byen med alkohol og 33.4 mpg med benzin. Omvendt har den en effektivitet på 25,2 mpg på vejen med alkohol og 35,5 mpg med benzin.

Sikkerhed

Fiat Argo er blandt de nyeste Fiat-modeller, der er blevet introduceret på markedet. Som følge heraf er den lidt mere sikker end ældre modeller, der har få sikkerhedsfunktioner. Nogle af de bedste sikkerhedsfunktioner i Fiat Argo er elektronisk stabilitetskontrol, bakkamera, bakkamera, baksensor, ISOFIX-sæder og trækkraftkontrol.

Pris

Prisen for Fiat Argo varierer alt efter hvilken udstyrsvariant du vælger. Den billigste trim er Fiat Argo 1.0 flex manuel med en startpris på ca. 12.200 kr. mens den mellemprisede trim er Argo Drive 1.3 manuel flex med en startpris på 15.000 kr. Det højeste trimniveau, som tilfældigvis er Argo HGT 1.8 automatic flex, har en startpris på ca. 19.300 USD.

  Fiat Uno - Almindelige problemer & fejl

FAQ

Er det værd at købe Fiat Argo?

Hvis du ønsker en prisbillig, stilfuld, økonomisk, praktisk, rummelig, lidt avanceret og komfortabel kompakt hatchback, er Fiat Argo værd at anskaffe sig. Men hvis du ønsker en mere rummelig, kraftfuld, avanceret og luksuriøs hatchback, skal du se bort.

Hvad er de almindelige problemer med Fiat Argo?

Fiat Argo er måske nok sportslig, komfortabel, sikker, stilfuld og praktisk, men den kommer også med flere problemer, som ejerne skal forholde sig til. Nogle af de almindelige problemer med Fiat Argo er svigtende støddæmpere, problemer med affjedring, elektriske problemer, problemer med instrumentbrættet, dårligt fungerende rat og dårlige bremser.

Er Fiat Argo en god daglig chauffør?

Det afhænger af din placering. Hvis du befinder dig i nærheden af en Fiat-butik eller et servicecenter, hvor reservedele er lette at finde, er den en god daglig chauffør. Men hvis du ikke har en Fiat-butik i nærheden af din placering, så er det ikke en god daglig chauffør.
Bortset fra vanskelighederne med at finde reservedele er Fiat Argo en fremragende daglig chauffør. Denne bil er meget overkommelig, kompakt, rummelig, brændstoføkonomisk og praktisk. Som følge heraf er det en drømmebil for byboere på grund af den nemme kørsel og parkering i byen.

Hvor hurtig er Fiat Argo?

Fiat Argo er en af de bedst præsterende Fiat hatchbacks på markedet. Denne bil har en fremragende hastighed, da den kan accelerere fra 0 til 60 mph på kun 8,8 sekunder. Derudover kommer den med en topfart på 121 mph uden hastighedsregulator.

  Er Fiat Mobi en god bil?

Bemærk, at denne acceleration og hastighed gælder for 2021 Fiat Argo HGT 1.8 Flex AT6, som er det højeste udstyrsniveau.

Er en brugt Fiat Argo en god bil?

Ja, en brugt Fiat Argo er en god bil. Det skyldes, at de har en pålidelighed over gennemsnittet, hvilket betyder, at køberne ikke behøver at bekymre sig om reparationer det meste af tiden. Derudover er brugte Fiat Argos billigere end nye, hvilket giver køberne mulighed for at spare nogle penge.

Men som de fleste brugte biler skal du sørge for at købe en korrekt vedligeholdt Fiat Argo for at undgå at få mange problemer i fremtiden.

Resumé

Fiat Argo er en af de fineste hatchbacks på begynderniveau på markedet. I modsætning til de fleste af sine søskende i Sydamerika er den mere rummelig, men stadig overkommelig, komfortabel, effektiv og sjov at køre. Ikke desto mindre kommer den også med forskellige problemer, som interesserede købere bør være klar til at håndtere.

Nogle af de problemer, som køberne skal være klar til at håndtere, er elektriske problemer, problemer med affjedring, problemer med instrumentbrættet og bremseproblemer. Alt i alt er Fiat Argo en elegant og pålidelig bil. Det er også en perfekt bil til bykørsel, da den er kompakt.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z