Mercedes W203 – Alt, hvad du behøver at vide

Mercedes W203

Navnet Mercedes W203 henviser til Mercedes Benz C-klasse fra 2000-2007, som nu fås til en meget overkommelig pris. W203 betragtes af mange som en af de bedste nuværende Mercedes-værdimuligheder, mens andre anser den for at være kedelig og ikke nær så interessant som W211 E-Klassen fra samme æra.

Uanset hvad, så kommer W203 med mange funktioner, der sandsynligvis vil imponere dig, uanset hvad du mener om W203 som helhed. W203 fås i en række forskellige motorvarianter, der starter med en mindre 4-cylindret motor og bevæger sig hele vejen op til de kraftigste V8-motorer, der findes i AMG-modellerne.

W203 ligner en mere kompakt udgave af W211 E-Klassen fra samme tid, hvilket svarer til det, som Mercedes gør nu med den nye C-klasse og den nuværende E-Klasse. Interiøret i W203 viser en smule alder, men det er dog udstyret med læder, aluminium og træbeklædning af høj kvalitet.

W203 er en rimelig pålidelig bil, men den har også sin del af de mest almindelige problemer. Værdimæssigt er W203 ekstremt god, mens den praktiske anvendelighed ikke er på niveau med den nuværende C-klasse, men ikke langt fra den, så det er en afgørende faktor.

Mercedes W203 – Kraftværket

Motoren er det bankende hjerte i enhver bil, så det er forståeligt nok at starte derfra. C180 Kompressor er den svageste version af W203 C-Klasse, fordi den byder på en 2,0L 4-cylindret motor med 129 hk, mens senere C180-modeller bruger en endnu mindre 1,8L 4-cylindret motor, der dog har op til 143 hk.

C200 fås også med en 4-cylindret motor, en 2,0L motor med 163 hk. Den 6-cylindrede serie starter med C230, som har 204 hk fra sin 2,5L V6-motor. Der findes også en 4-cylindret version af C230, men den er ikke så populær som den 6-cylindrede version.

  Hvad er billigere at vedligeholde, BMW eller Mercedes?

C240 bruger en 2,6L V6 med 170 hk, mens C280 bruger en 3,0L V6 med 231 hk. W203 fås også med et par forskellige V6-motorer med op til 354 hk i C32 AMG. Den kraftigste W203-model er C55 AMG, da den bruger en V8-motor med 367 hk.

Entry-level versionen af W203 bruger en manuel gearkasse og en RWD platform, mens de højere modeller bruger en 5-trins automatgear og fås med Mercedes 4MATIC AWD systemet.

Mercedes W203 – Design og chassis

W203 ligner og føles som en skrumpet udgave af W211 E-Klassen fra den tid, hvilket er en god ting, når man ser på den fra en C-Klasse-ejers perspektiv. Det betyder, at W203 ser flot og stilfuld ud, men proportionerne er tvivlsomme for nogle.

De højere AMG-modeller ser meget mere aggressive og iøjnefaldende ud, især E55 AMG med sine signaturfælge. Interiøret i W203 er fyldt med masser af high-end materialer som læder, aluminium og træbeklædning, som løfter køreoplevelsen en hel del.

Chassiset og affjedringen i W203 er begge rettet mod en mere afslappet, cruising-kørsel. De højere AMG-modeller i den højere ende er derimod langt mere dynamiske og i stand til canyon-kørsel.

Mercedes W203 – Pålidelighed og almindelige problemer

Mercedes W203 er en tilpas pålidelig bil, hvilket betyder, at den bør holde dig relativt længe, men kun hvis du vedligeholder den godt. De mest almindelige problemer, der har tendens til at plage W203, er forbundet med elektronik, olie- og brændstoflækager, forhjulophæng, potentiel rust og balanceringsakslen.

  Er det en dårlig idé at købe en brugt Mercedes?

Det gode er, at W203 ikke lider af alt for mange mekaniske problemer, men det dårlige er, at den lider af en hel del elektriske problemer. Alt i alt er W203 anstændig, når det kommer til pålidelighed. Hvis du vedligeholder den, vil den sandsynligvis holde længe.

Mercedes W203 – Værdi og praktisk anvendelighed

W203 kan fås for kun få tusinde kroner i disse dage, selv for ordentlige modeller. Det betyder, at W203 er et ekstremt godt tilbud i dag. Grunden er, at ingen er så begejstrede for W203, da den hverken er den flotteste eller den bedst præsterende moderne Mercedes-klassiker.

Rent praktisk er W203 ikke nær så rummelig som den nuværende C-klasse, men den burde dog være tilstrækkelig til op til fire voksne. Bagagerummet er også anstændigt, men ikke på samme niveau som nyere C-Klasse-modeller.

FAQ-afsnit

Er Mercedes W203 sikker?

Mercedes W203 er faktisk en sikker bil, fordi det er en relativt moderne bil, der har opfyldt de fleste af de nuværende kollisionssikkerhedstests. W203 er ikke udstyret med de allernyeste aktive softwaresikkerhedssystemer, som findes i moderne biler, men mange anser dem alligevel for at være overflødige.

De vigtigste strukturelle punkter i W203 er mere end anstændige, hvilket betyder, at W203 er en virkelig sikker bil. Uanset hvilke funktioner en bil tilbyder, er ingen af dem i stand til at erstatte en udpeget og opmærksom chauffør.

Er Mercedes W203 det værd?

Mercedes W203 er det værd, hvis du er interesseret i at købe en forholdsvis ny brugt, kompakt luksus-sedan, der ikke kommer til at sprænge banken. W203 fås i en række forskellige motorvarianter, og de 6-cylindrede er faktisk de bedste at få, da de er de mest pålidelige.

  Findes Mercedes C-Klasse som hybrid?

Du skal ikke forvente, at W203 er nær så luksuriøs, støjsvag eller komfortabel som den nuværende C-klasse, men du vil sandsynligvis blive overrasket, for forskellene er ikke så store.

Hvad er den bedste W203-model at købe?

Ifølge et par Mercedes-entusiaster er C55- og C32 AMG-modellerne de bedste at købe, men kun hvis du er ude efter de mest kraftfulde og hurtigste modeller derude. Den virkelige værdi kan findes med C230, da den tilbyder en perfekt balance mellem kraft, pålidelighed og pris.

Du skal bare sørge for at gå efter en model fra 2005 og opefter, da disse er kendt for at være de mest pålidelige. Tidligere modeller er kendt for at opleve problemer med balancerakslen meget mere.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z