Mercedes C280 – Almindelige problemer & fejl

Mercedes C280 - Almindelige problemer & fejl

Mercedes C280 er en kompakt 4-dørs familie sedan, der blev produceret mellem 1996 og 2007. I dag er C280 et godt tilbud til dem, der ønsker at nyde en ægte Mercedes sedanoplevelse uden at betale de store summer for de nyeste C-Klasse-modeller.

C280 er kendt for at være en virkelig pålidelig model, og mange mennesker er i stand til at få mere end et par hundrede tusinde kilometer ud af dem. Selv om disse ikke nyder samme 70’er Mercedes-niveau af uforgængelighed, er de ikke langt fra det.

De mest almindelige Mercedes C280-problemer er forbundet med EGR-rørsystemet, lækager af transmissionsolie, gashåndtaget, balanceakslen og motorens ledningsnet. Størstedelen af online-reparationsdataspecialisterne har oplyst, at dette er de mest almindelige problemer, men de er ikke de værste, du kan opleve.

Alt i alt er C280 en anstændig bil, hvis du ønsker en 4-dørs familie sedan, der kan tage dig overalt, hvor en helt ny C-Klasse kan tage dig hen. Det er stadig en behagelig bil at køre, den er stor nok og giver plads nok til din familie og al din bagage.

Mercedes C280 EGR rørsystem problemer

1994, 1995, 1996 og 1997 c280-modeller er de modeller, der er mest berørt af dette problem. Problemet er, at røret, der forbinder udstødnings gar recirkulationssystemet, tilstopper os og dermed lider det af alvorlig kulstofopbygning. Disse kuldeaflejringer bør renses så hurtigt som muligt, ellers kan det endda gå ud over din motor.

Problemer som disse har tendens til at forekomme over hele linjen, hvilket betyder, at der ikke er nogen mønstre, der tyder på, at de kun sker for biler med høj eller lav kilometerstand. Alt i alt bør du skylle EGR-rørene, når aflejringerne begynder at tilstoppe systemet.

  Nye dæk & hjulskifte Mercedes-Benz W163 Grand Prix pris

Mercedes C280 transmissionsolie lækager

C280-modeller med automatisk transmission er kendt for at lække transmissionsolie gennem slidte pakninger, der har tendens til at opstå, når bilen når et sted i nærheden af 120.000 miles. Problemet her er, at disse lækager kan være talrige og ikke kun komme fra en enkelt pakning, men snarere fra et par slidte pakninger.

De mest problematiske modelår er 1994, 1995, 1996 og 1997. For at løse disse, bør du skifte alle pakninger på din gearkasse, da det er den eneste måde, hvorpå man kan løse dette. Hvis du kun skifter en af dem, er der stor sandsynlighed for, at de andre vil begynde at lække på ingen tid.

Mercedes C280 spjældventil problemer

Den elektroniske gashåndtagssamling er beregnet til at regulere den mængde luft, der strømmer ind i motoren, hvilket betyder konstant overvågning af gashåndtagets position, tomgangshastighed, kold opstart, opvarmning og mange andre funktioner. Gashåndtagssamlingen er også en integreret del af motorens luftindtagssystem.

Den på C280 er dog kendt for at opleve en elektrisk fejl, hvilket betyder, at du enten skal reparere den eller udskifte den helt. Det koster en del penge at købe en helt ny gashåndtagssamling, så det er meget bedre for dig at tage delen med til et troværdigt servicecenter, da de kan reparere den for dig til kun en brøkdel af prisen.

Mercedes C280 balanceaksel

C280 4MATIC-modellen fremstillet mellem 2005 og 2008 kommer med et ret besynderligt problem med motorens gearbalanceaksel (også kendt som den kontra-roterende enhed). Balanceakslens tandhjul er drevet af timingkæden, som burde holde motoren altid roterende i synkronisering. Når systemet svigter, svigter også timingkæden.

  Porsche 718 Cayman - Almindelige problemer & fejl

Hvis du fornemmer, at din C280 lider af problemer som f.eks. ujævn kørsel, blokering, høje raslende og klaprende lyde, og hvis disse også ledsages af en kontrollampe, er der stor sandsynlighed for, at din balanceaksel er ristet. Den bedste fremgangsmåde ville være at udskifte alt, balanceakslen, kæden og spændingsenheden.

Mercedes C280 motor ledningsnettet

C280 lider af en hel del elektriske problemer, men problemet med motorens ledningsnet, der bliver udsat, er sandsynligvis det værste. Det materiale, der dækker ledningerne, er nedbrydeligt, hvilket betyder, at det før eller siden vil falde af ledningen. Når det sker, vil ledningen blive udsat, og det kan forårsage mange problemer.

Afhængigt af, hvad disse ledninger kommer i kontakt med, kan de endda forårsage flammer. Sørg derfor for at være meget opmærksom på bilens ledningsnet, hvis du er interesseret i at købe en af disse. Dette sker typisk med biler med mere end 70k, men mindre end 130k miles.

FAQ-afsnit

Er Mercedes C280 en god bil?

Mercedes C280 er faktisk en rigtig god bil, da den er gammel nok til at blive afskrevet meget, men ikke for gammel nok til at føles ekstremt gammeldags. Derfor kan C280 bruges som daglig chauffør, men kun hvis du er villig til at give afkald på alle de funktioner, du får fra moderne biler. Som sådan er C280 en god bil, men den kan ikke sammenlignes med det, som Mercedes tilbyder i dag.

  Bilforsikring til Mercedes Benz 170 V: Find billig forsikring

Faktum er, at slutningen af 90’erne og 2000’erne var en rigtig god tid for kompakte luksus-sedaner som Mercedes C-klasse, BMW 3-serie og Audi A4. C-Klassen er den bedste af disse tre, i hvert fald hvad angår pålidelighed.

Hvor meget koster en Mercedes C280?

Du kan købe en Mercedes C280 for så lidt som 3.000 dollars, men de bedst vedligeholdte modeller har en tendens til at koste det dobbelte. Hvis du vil have den nyere C280, skal du lægge tre gange så meget oveni. Dette understreger blot endnu en gang, at C280 er et røverkøb lige nu for dem, der ikke er så interesserede i det 21. århundredes bilteknologi.

Det er billigt at vedligeholde C280, fordi bilen er nem at arbejde på, og alt er, hvor man forventer det.

Hvor sikker er den sene 90’er Mercedes C-klasse fra slutningen af 90’erne?

Mercedes har altid været et mærke, der prioriterer luksus, sikkerhed og teknologi højt. Det betyder, at Mercedes selv i 90’erne havde en klar prioritering af at lave sikre biler, og C280 er en af disse biler. Alt i alt er den ikke så sikker som nyere C-Klasse-modeller er, men det er bestemt ikke en usikker bil på nogen måde.

Bilproblemer, typiske fejl og svagheder.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z