Køb af en brugt Volvo XC40 – ting du skal tjekke

Volvo XC40

At købe en brugt bil kan være en god måde at spare penge på i stedet for at bruge dem alle sammen på en helt ny bil. At købe brugt betyder selvfølgelig, at du skal være mere forsigtig, når du inspicerer bilen for tegn på problemer, og at du normalt ikke vil være dækket af nogen form for garanti.

Så hvis du er interesseret i at købe en brugt Volvo XC40, skal du læse vores artikel “Køb af en brugt Volvo XC40 – ting du skal tjekke”, da vi gennemgår alle de små ting, du skal fokusere på, hvis du vil gøre et godt og fornuftigt køb. Vi vil dog ikke komme ind på prisen, da den er meget afhængig af markedet og den pågældende bil.

Det første, du skal tjekke, er servicehistorikken, da det giver dig en bred forståelse af, hvor godt bilen er blevet passet på, før du kom til. Du bør også fokusere på alle de potentielle problemer, en XC40 kan lide af, herunder elektriske problemer, problemer med bremserne og problemer med nogle af hjælpefunktionerne.

Sidst, men bestemt ikke mindst, bør du også forsøge at foretage en inspektion før købet for at få en idé om, hvad der kan gå galt, og hvad der måske skal udskiftes. Hvis ejeren er tilbageholdende med at lade dig tjekke bilen grundigt, er det bedst at springe det helt over.

Servicehistorik

At finde en bil med en omfattende servicehistorik bør være det første og vigtigste, du gør. Hvis bilen er blevet vedligeholdt korrekt, betyder det, at den regelmæssigt har fået foretaget de nødvendige serviceeftersyn, som f.eks. udskiftning af olie og filtre. Det bør også fortælle dig, om ejeren har brugt OEM-dele, den anbefalede olie og de anbefalede filtre.

  Hvilken Volvo er 4-hjulstrukket?

Det er ikke en god idé at købe en brugt bil, der ikke er blevet ordentligt vedligeholdt i hele sin levetid, da det som regel betyder, at bilen kommer til at lide af problemer, der kunne have været undgået. Uanset hvad skal du fokusere på servicehistorikken, kvitteringer, og hvad der ellers kan give dig et detaljeret indblik i, hvordan den tidligere ejer har passet på bilen.

Elektriske problemer

Volvo XC40 er kendt for at lide af visse elektriske problemer, som omfatter problemer med infotainmentsystemet. Det betyder, at infotainmentsystemet kan gå i sort og blive tomt. Bakkameraet kan svigte, GPS’en kan svigte, klimaanlægget kan holde op med at blæse varm/kold luft, og elruderne kan også holde op med at fungere.

Sørg for at teste alt det elektriske og tilbehøret, såsom åbning og lukning af soltaget, de elektriske låse, klimaanlægget, de elektriske sæder, højttalerne, forlygterne, baglygterne, det indvendige tilbehør, og hvad du ellers kan.

Problemer med bremserne

Et ofte rapporteret problem er for tidligt bremseslid, hvor bremseklodser og rotorer kan blive slidt hurtigere end forventet. Derudover har nogle få ejere nævnt, at de oplever hvinende eller slibende bremselyde under opbremsning. Det er vigtigt at bemærke, at ikke alle XC40-biler oplever disse problemer, og de kan variere afhængigt af individuelle kørevaner og -forhold.

Hvis du overvejer at købe en brugt XC40, anbefales det at foretage en grundig inspektion og prøvekørsel, hvor du er meget opmærksom på bremsesystemet. Glem heller ikke at tjekke parkeringsbremsen, og om den altid aktiveres, og hvor godt den formår at holde bilen på plads på en skråning/nedkørsel.

  Alt om 2023 Volvo XC90

ADAS-problemer

Volvo XC40 er kendt for sine avancerede førerassistentsystemer (ADAS), der øger sikkerheden på vejen. Men nogle få ejere har rapporteret, at de har oplevet ADAS-relaterede problemer. Nogle af de mest almindelige problemer omfatter periodiske funktionsfejl i funktioner som adaptiv fartpilot, vognbaneassistent og kollisionsforebyggende systemer.

Lejlighedsvise falske alarmer eller forkerte sensoraflæsninger er også blevet nævnt. Nogle få ejere har også klaget over “fantombremsning”, og at bilen frakobler sin adaptive fartpilot uden forudgående advarsler, hvis den ikke kan aflæse vejlinjerne korrekt. Så sørg for at tjekke alle disse, hvis den XC40, du kigger på, er udstyret med dem.

Mere om Volvo XC40-problemer.

Inspektion før købet

En inspektion før købet er noget, alle bør gøre, før de køber en bil. Hvis du bruger lidt penge på en inspektion før købet, kan du finde nogle potentielt dyre problemer, som kan give dig en fordel, når det kommer til at sænke den endelige købspris, hvilket betyder, at det faktisk kan spare dig penge.

Hvis du har god erfaring med mekanik, er det ikke særlig nødvendigt. Og hvis ejeren er tilbageholdende med at lade dig tjekke bilen ordentligt, er det bedre at springe det helt over og lede efter en, der er.

FAQ-sektion

Er en Volvo XC40 en god brugt bil?

Ja, Volvo XC40 betragtes generelt som en god brugtbil af et par bemærkelsesværdige grunde. Den tilbyder en kombination af stilfuldt design, avancerede sikkerhedsfunktioner og en komfortabel køreoplevelse, pakket ind i en forholdsvis rummelig, men alligevel kompakt pakke. XC40 har også fået positive anmeldelser for sin kvalitetsopbygning, sit raffinerede interiør og sine stærke præstationer.

  Alt om 2023 Volvo V60 facelift

Volvo er også kendt for sit engagement i sikkerhed, og XC40 er udstyret med en række avancerede sikkerhedsteknologier. Men som med enhver anden brugt bil er det vigtigt at inspicere og undersøge det specifikke køretøj, du er interesseret i, grundigt, overveje dets vedligeholdelseshistorik og potentielt få en professionel inspektion for at sikre dets tilstand.

Hvilke drivlinjer er tilgængelige til Volvo XC40?

Volvo XC40 fås med et bredt udvalg af potentielle drivlinjer, herunder benzin, diesel, mildhybrid, plug-in-hybrid og fuldelektrisk. Benzinmodellerne er udstyret med Volvos T3-, T4- og T5-motorer.

XC40 Recharge er nu en fuldt elektrisk XC40, men du kan også få den som hybrid, hvis du ønsker det. De nyeste T-modeller er også udstyret med mild-hybrid for at øge smidigheden og hjælpe med effektiviteten.

Hvornår kommer den nye Volvo XC40?

Volvo er kommet med en faceliftet version af XC40 i 2023, men en helt ny model med et helt andet design kommer sandsynligvis ikke før om et par år. Alligevel tog den nuværende, faceliftede XC40, hvad der allerede var en virkelig moderne bil, og afrundede alle kanterne for at gøre den endnu bedre.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z