Køb af en brugt Skoda Superb – ting du skal tjekke

Skoda Superb

Skoda Superb tilbyder limo-lignende plads til en overkommelig pris. Den er også elegant med flere motoralternativer. Men er en brugt Skoda Superb værd at købe? Hvilke ting skal man tjekke på en brugt Skoda Superb?

Nogle af de ting, man skal se på ved en brugt Skoda Superb, er motorens tilstand, gearkasse og kobling, karrosseri, interiør, eksteriør samt fælge og dæk. Desuden bør du også tjekke bilens dokumenter og historik og prøvekøre bilen.

Ting, du skal tjekke, før du køber en brugt Skoda Superb

Motor

Motoren er bilens hjerteslag. Så hvis du er på udkig efter en brugt Skoda Superb, er dette den første del, du bør inspicere. Bemærk, at Skoda Superb 1.8 TSI-motoren er den værste af dem alle, da den kommer med forskellige problemer.

Desuden er det også vigtigt at inspicere højtryksbrændstofrørene, hvis du har tænkt dig at købe en brugt Skoda Superb fra 2009 eller 2011. Problemet med lækage er meget alvorligt i disse modelår, især modeller, der kører på benzin.

Karrosseri

En anden ting, man skal tjekke i en brugt Skoda Superb, er karrosseriet. Det er en af de nemmeste ting at se efter i en brugt bil. Da Skoda Superb er en stor og rummelig bil, skal du kigge nøje efter eventuelle skader eller ridser. Det kan tyde på, om bilen har været involveret i en ulykke eller ej.

Se efter tegn på omlakering eller udskiftning af paneler. Bemærk, at Skoda Superb-dele er ret dyre, og det samme gælder service.

Gearkasse og kobling

DSG-gearkassen er et af de almindelige problemer, som Skoda Superb-brugere normalt støder på. Så du kan ikke overse det, da det kan føre til alvorlige og dyre reparationer, hvis det er beskadiget eller svigter. De mest berørte modelår er dem, der er lavet mellem 2008 og 2011. Desuden er det almindeligt i 3T Superb med 7-trins DQ200 DSG.

  Skoda Felicia - Almindelige problemer & fejl

I 2013 udsendte Skoda en tilbagekaldelse for Skoda 3T Superb-modeller udstyret med 7-trins DQ200 DSG. Før du køber en brugt Superb fra 2008 til 2011, skal du derfor sikre dig, at dette problem er blevet løst.

Udvendigt

Som enhver anden brugt bil bør du også tjekke det udvendige på en brugt Skoda Superb. Du bør inspicere karosseri, spejle, paneler, bagagerum, forlygter og endda soltaget. Der bør dog være mere fokus på paneler, bagklap og kofanger.

Skoda-brugere har rapporteret om forkert justerede paneler, en beskadiget bagklap og en rusten kofanger. Tjek og se, om disse dele er i god stand eller er blevet udskiftet.

Interiør

Når du er færdig med at inspicere det udvendige, bør du tjekke det indvendige grundigt. Se på sæderne, elektronikken, taget og endda gulvtæppet. Sørg for, at sæderne kan foldes korrekt, og at tæppet i kabinen og bagagerummet er i god stand. Se også efter, om der er pletter på sæderne eller tæppet. Sørg desuden for, at al elektronik i bilen fungerer.

Hjul og dæk

Hjul og dæk er også meget vigtige dele at tjekke, når man køber en brugt bil. Du har ikke lyst til at have de forkerte eller slidte hjul på bilen. Mange Skoda Superb-brugere har klaget over overdreven dækslitage. Så du bør undersøge dækkenes mønsterdybde og hjulenes sporing. Desuden bør du tjekke, om alufælgene er beskadigede.

Prøvekørsel

Når du har inspiceret bilen indvendigt og udvendigt, er det nu tid til at prøvekøre bilen. Sørg for, at motoren kører jævnt, og at bilen har gode køreegenskaber. Det er vigtigt at få en ekspertudtalelse, så det kan være en stor hjælp at få en mekaniker til at køre din bil for at få en second opinion.

  Er Skoda Kamiq en god bil?

Køretøjsinspektion og historik

Hvis bilen kører godt, bør du gå videre og tjekke bilens historie. Du har ikke lyst til at investere i en bil, der har været ejet af flere førere inden for en kort periode. Desuden er det vigtigt at kende nogle af de problemer, der har været med bilen i løbet af de sidste par år, og om bilen har været involveret i en ulykke før.

Dokumenter

Den sidste ting, du skal tjekke på en brugt Skoda Superb, er dokumentationen. Du har ikke lyst til at investere i en stjålet bil eller en bil med problemer i retten. Så sørg for at lave et baggrundstjek og find ud af, om den har nogen forsikring.

FAQ

Er en brugt Skoda Superb pålidelig?

Det afhænger af, hvordan den tidligere bruger har vedligeholdt bilen. Men hvis bilen blev vedligeholdt ordentligt, så burde den være pålidelig. Det skyldes, at Skoda Superb er en af de mest pålidelige Skoda-modeller på markedet. Og med den rette pleje og vedligeholdelse burde denne bil kunne køre mere end 200.000 km.

Hvad er sikkerhedsfunktionerne i Skoda Superb?

Uanset om den er ny eller brugt, er Skoda Superb udstyret med nogle af de bedste sikkerhedsfunktioner. Den blev også tildelt en 5-stjernet EURO NCAP-klassificering. Nogle af de sikkerhedsfunktioner, som denne bil har, er elektronisk stabilitetskontrol, vognbaneassistent, registrering af førerens opmærksomhed, automatisk nødopbremsning i byen, airbags, bakkamera, advarsel om blinde vinkler og automatisk nødopbremsning af sårbare trafikanter.

  Skoda Kodiaq VS VW Tiguan

Hvor meget koster en brugt Skoda Superb?

Skoda Superb er en meget brugt bil i taxibranchen i Europa. Derfor er nogle af dens brugte biler endnu dyrere end nogle nyere Skoda Superb-modeller. I Storbritannien ligger prisen på en brugt Skoda Superb mellem £1.500 og £52.999. Prisen på en brugt Skoda Superb afhænger af, hvor godt bilen er vedligeholdt, og hvilken model der er tale om.

Hvad er de mest almindelige problemer med Skoda Superb?

Skoda Superb er måske nok en fremragende mellemklassebil, men den har også flere problemer. Nogle af problemerne omfatter motorproblemer, airbagproblemer, problemer med selestrammere, baghjulslejer, elektriske problemer og problemer med DSG-gearkassen.

Afsluttende tanker

At købe en brugt Skoda Superb kan være en ret skræmmende opgave. Men hvis du inspicerer bilen ordentligt, kan du ende med en god, pålidelig og holdbar bil. Den første ting, du skal tjekke på Skoda Superb, er motorens tilstand, efterfulgt af gearkassen. Dernæst bør du inspicere bilens indvendige tilstand, mere specifikt selestrammerne. Og når du er færdig, kan du tage en prøvetur for at få en fornemmelse af bilens komfort.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z