Hvilke Volvo XC60-årgange skal du undgå?

Volvo XC60

Volvo XC60 er en kompakt premium executive SUV, som blev introduceret første gang i modelåret 2008 og siden kun er blevet fornyet én gang i 2017. Den placerer sig mellem den mindste XC40 SUV og den store XC90 SUV og konkurrerer med Audi Q5, BMW X3, Mercedes GLC og Porsche Macan.

I så stort et selskab er det svært at blive bemærket, og derfor gjorde Volvo alt, hvad de kunne, da de redesignede XC60 i 2017. Snart kommer vi til at se den helt nye XC60, som bør hæve barren endnu mere, når det kommer til kompakte svenske SUV’er. Hvis du er på udkig efter en brugt XC60, skal du læse denne artikel, hvor vi fortæller dig, hvilke Volvo XC60-årgange du skal undgå – og hvorfor.

Til at starte med bør Volvo XC60 fra 2009 undgås af et par grunde. Det er efterhånden en ret gammel bil, og den mangler de fleste af de ting, som moderne SUV’er tilbyder. Volvo XC60 fra 2015 ser ud til at være en af de værste XC60-modeller nogensinde, når det gælder en række klager over pålideligheden, mens XC60 fra 2019 ikke er meget bedre.

Det er værd at nævne, at du ikke skal se helt bort fra disse modellers årgange, men snarere være ekstra opmærksom, når du køber dem. De kan også være gode brugte biler, men kun hvis du er helt sikker på, at bilerne er blevet ordentligt vedligeholdt, og hvis prisen er rigtig. Hvis du vil vide mere om de specifikke problemer, så læs videre!

2009 Volvo XC60

Volvo XC60 fra 2009 er nu næsten 15 år gammel, hvilket betyder, at den er faldet hurtigt i værdi og nu kan fås til en meget lav pris. De mest almindelige problemer med 2009 XC60 er problemer med transmissionen, f.eks. ujævnt gearskifte, udskridning eller tøven, som nogle gange kan kræve, at du udskifter hele transmissionen for at løse problemet.

  Hvad er den mest støjsvage Volvo?

Elektriske problemer er også et kendt problem med 2009 XC60 og omfatter problemer med det centrale elektroniske modul, som styrer en lang række funktioner i hele bilen, f.eks. infotainmentsystemet, lys, tilbehør, el-låse, el-sæder og el-ruder.

Slidte bærearme og affjedringsbøsninger vil helt sikkert give knirkelyde, når du kører over bump, mens olielækager kan tømme motoren for olie og potentielt give dig enorme reparationsomkostninger på sigt. Defekte styretøjskomponenter kan også være et problem, så sørg for at være ekstra forsigtig, når du inspicerer disse systemer.

2015 Volvo XC60

2015 Volvo XC60 har haft en del tid til at bygge videre på den tidligere 2009-model, men det ser ud til, at 2015 XC60 ikke er bedre, når det gælder pålidelighed. Elektriske problemer med ECM, som kan forårsage fejl, og forskellige softwareproblemer i hele bilen synes stadig at være til stede.

Et af de specifikke problemer med 2015 XC60 er bremserne, som kan knirke eller udsende slibende lyde efterfulgt af for tidlig slitage af bremseklodserne. Hvis du føler uoverensstemmelser under bremsning, mens du tester en 2015 XC60, skal du være opmærksom på, at bremserne kan være slidte, hvilket betyder, at de snart skal udskiftes.

Der er også rapporteret om problemer med brændstofsystemet i 2015 XC60, f.eks. brændstoflækager og en øget lugt af brændstof i bilen. Disse kan udgøre alvorlige sikkerhedsrisici og bør straks løses af en erfaren mekaniker.

  Hvad er Volvo XC40 sammenlignelig med?

2019 Volvo XC60

Volvo XC60 2019 er uden tvivl den mest problematiske modelårgang i 2. generation af Volvo XC60, som skulle med på denne liste. Softwarefejl og elektriske problemer med 2019 XC60 er anderledes og udvikler sig mest omkring infotainment og tilbehør, men er stadig i høj grad til stede.

Men de værste problemer, du kan opleve med en XC60 fra 2019, er ujævn tomgang, tab af kraft og motorstop. Disse problemer kan skyldes defekte sensorer, problemer med brændstoftilførselssystemet eller mere alvorlige problemer med nogle af motorens indvendige dele.

Der er også blevet rapporteret om klonkende og knirkende lyde fra affjedringen en del gange, mens der også er blevet nævnt problemer med den indvendige kvalitet, som f.eks. lister, der løsner sig, vindstøj ved højere hastigheder eller lakkvalitet.

Dette er Volvo XC60’s fejl og problemer.

FAQ-sektion

Hvilke Volvo XC60-årgange skal jeg købe?

Du bør købe en årgang af XC60, der er blevet ordentligt vedligeholdt, er i god stand, ikke har kørt for mange kilometer, og hvis prisen er rigtig. Tanken her er, at alle modelårgange af XC60 kan købes og nydes med succes, men det er sandt, at nogle modelårgange faktisk er bedre end andre.

2020 XC60 og 2022 XC60 har fået færrest klager og er sandsynligvis de bedste, men 2017/2018 XC60 bør også overvejes, fordi den tilbyder et stort spring i udviklingen, da disse er de to første modelår af 2. generation af XC60.

  Almindelige problemer med Volvo S90

Er Volvo XC60 en luksus-SUV?

Ja, Volvo XC60 betragtes som en luksus-SUV, for det er den bestemt. Den konkurrerer i det mellemstore luksus-SUV-segment og tilbyder en kombination af eksklusive funktioner, avancerede teknologier og materialer af høj kvalitet. Volvo er kendt for at lægge vægt på sikkerhed, og XC60 indeholder typisk en række avancerede sikkerhedssystemer og førerassistancefunktioner.

XC60’s interiør er velindrettet med førsteklasses materialer, komfortable sæder og et raffineret design. Den har en rummelig kabine med rigelig bagagerumsplads, hvilket gør den velegnet til både daglig pendling og længere rejser. Bilen har også avancerede infotainmentsystemer, opkoblingsmuligheder og førerkomfortfunktioner, som alt sammen gør den til en luksus-SUV.

Er Volvo XC60 den bedste Volvo SUV?

Volvo XC60 repræsenterer en mellemting mellem den større XC90 og den mindre XC40, hvilket betyder, at den er bedre til at udnytte pladsen end begge. Hvis du har brug for en syv-personers, er XC60 udelukket, men hvis du ikke har, giver det mening at vælge en XC60 i stedet for XC90, fordi den er meget mere overskuelig, men lige så behagelig for øjnene.

XC40 er for lille til de fleste ægte SUV-elskere, så den er udelukket. Virkeligheden er, at XC60 lige så godt kan være den bedste Volvo SUV at købe og leve med, da den er billigere at købe end XC60, men den er ikke lille på nogen måde.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z