Køb af en brugt Kia EV6 – ting du skal tjekke

Kia EV6 er en af de bedst ydende, effektive, rummelige og praktiske biler i sin klasse. På trods af at den matcher sine rivaler i denne kategori, er denne elbil langt billigere end de fleste af sine konkurrenter. Men hvilke ting skal du tjekke, når du køber en brugt Kia EV6?

De ting, man skal tjekke, før man køber en brugt Kia EV6, er modelår, interiørets og eksteriørets tilstand, kilometertal, sikkerhedsfunktioner, mekanikerinspektion og bilens historie. At tjekke disse ting vil hjælpe køberen med at vide, om bilen er værd at købe eller ej.

Hvad skal man tjekke, før man køber en brugt Kia EV6?

Modelår

Mest pålidelige modelår

Selvom Kia EV6 kun har været i produktion i to år, er det ikke alle årsmodeller, der er lige pålidelige. Når det er sagt, er den mest pålidelige årgang af Kia EV6 2023-modellen. Denne bil er meget pålidelig med nogle få problemer. Producenten har foretaget mange forbedringer i forhold til basismodellen, hvilket gør denne bil mere pålidelig end sin forgænger.
Mindst pålidelige modelår
Med kun to modelår på markedet er det lettere at sige, hvilket modelår der er mere pålideligt end det andet. Som de fleste første biler har Kia EV6 fra 2022 lidt flere problemer. Det betyder dog ikke, at denne bil ikke er pålidelig. Kia EV6 2022 er stadig mere pålidelig end de fleste biler, selvom den har flere problemer end sine søskende.

Eksteriørets tilstand

Når du er færdig med at se på modelår, er det også vigtigt at se på bilens ydre. Nogle af de ting, du skal kigge efter, er problemer med stellet, lakskader, rust, dækkenes tilstand og bilens batteris tilstand. Det vil hjælpe dig med at vide, om bilen er blevet ordentligt vedligeholdt eller ej. Hvis nogle af delene er beskadigede eller i dårlig stand, bør ejeren udskifte eller reparere dem, før han køber bilen.

  Problemer med opladning af Kia EV6

Interiørets tilstand

Selv om det er en god idé at se nærmere på bilens ydre, bør du også se ordentligt på bilens indre. Tjek polstringen, og sørg for, at den er i god stand. Sørg desuden for, at alle infotainment-funktioner og knapper i bilen fungerer godt. Desuden bør du tjekke elektronikken i interiøret og sikre dig, at den fungerer korrekt.

Sikkerhed og sikkerhedsfunktioner

En anden ting, du bør tjekke, når du køber en brugt Kia EV6, er de sikkerheds- og tryghedsfunktioner, som bilen er udstyret med. For eksempel leveres alle modeller med automatisk nødbremse, vognbaneassistent og intelligent hastighedsbegrænsningsassistent. Men hvis du vil have mere avancerede sikkerhedsfunktioner som blind-spot collision avoidance og rear cross-traffic alert, skal du måske vælge mere avancerede udstyrsvarianter.

Kilometertal

En anden vigtig ting at se på, når man vælger en brugt Kia EV6, er kilometertallet. Bilens kilometertal er vigtigt, da det hjælper dig med at afgøre, hvornår du skal begynde at forvente visse problemer. Desuden er det sådan, at jo længere bilen har kørt, jo billigere bliver den. Elbiler med flere kørte kilometer har tendens til at have svagere batterier, da de også har flere opladningscyklusser.

Mekanisk inspektion

Hvis du tror, at du har fået fat i din drømmebil, bør du gøre en indsats for at få den tjekket hos en professionel mekaniker. Det er vigtigt, da de kan finde eventuelle underliggende problemer eller områder, der kan være problematiske i fremtiden.

  Kia EV6 - Almindelige problemer & fejl

Køretøjets historie

Endelig er det afgørende at gennemgå bilens historie, da det hjælper med at vide, om bilen har haft større reparationer eller været involveret i en alvorlig ulykke. Undgå altid biler, der har været i en ulykke, da de kan have nogle underliggende problemer, der kan dukke op, når du mindst venter dem.

FAQ

Er Kia EV6 værd at købe?

Det afhænger af, hvad du er på udkig efter. Hvis du er på udkig efter en pålidelig, moderne, rummelig og køreglad bil, så vil du kunne lide Kia EV6. Men hvis du er på udkig efter en luksuriøs, hurtigere og højtydende bil, bør du kigge et andet sted hen.

Hvor pålidelig er Kia EV6?

Kia EV6 er blandt de fem mest pålidelige kompakte crossover-SUV-elbiler på markedet ifølge de fleste pålidelighedsagenturer. For eksempel har Consumer Reports givet Kia EV6 fra 2022 en høj score på 84 point ud af 100. Det betyder, at denne bil er meget pålidelig og en af de bedste i sin klasse.

Hvor mange kilometer kører Kia EV6?

Ligesom andre Kia-biler forventes Kia EV6 også at holde, da den er lavet af kvalitetsmaterialer og -dele. Som med alle Kia EV’er leveres EV6 med en batterigaranti på 10 år eller 100.000 km. Så med den rette pleje og vedligeholdelse bør Kia EV6 kunne køre mellem 300.000 og 500.000 km.

Hvad er de almindelige problemer med Kia EV6?

Kia EV6 er måske nok en moderne, stilfuld, pålidelig og sofistikeret crossover-SUV, men den har også flere problemer. Nogle af de mest almindelige problemer med Kia EV6 er problemer med brændstof, bremser, opladning, varme, klimaanlæg, det elektriske system og udvendig belysning.

  Kan blindvinkeldetektion føjes til en brugt bil?

Er det dyrt at vedligeholde Kia EV6?

Nej, det er ikke dyrt at vedligeholde en Kia EV6. I gennemsnit vil det koste omkring $474 om året at vedligeholde en Kia EV6. Det er under gennemsnittet i branchen, hvilket gør denne bil billigere at vedligeholde. Desuden har mange pålidelighedsagenturer givet denne bil en høj rating, da den registrerer nogle af de færreste problemer.

Konklusion

Nu hvor du kender nogle af de ting, du bør tjekke i en brugt Kia EV6, bør det ikke være noget problem at vælge en pålidelig og holdbar Kia EV6-modelår. Nogle af de ting, du bør tjekke, er modelårgangens pålidelighed, bilens indvendige og udvendige tilstand, kilometertal, sikkerhedsfunktioner, historie og inspektion.

Overordnet set er Kia EV6 stadig en ny model på markedet med få brugte biler. Alligevel er den stadig en af de bedste og mest pålidelige kompakte crossover-SUV’er på markedet. 2023 Kia EV6 er det mest pålidelige modelår, mens 2022 Kia EV6 er det mindst pålidelige modelår.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z