Har Porsche gode motorer?

Motoren er en af de mest vitale dele af en bil, men den bliver også ofte overset. Porsche har haft flere kraftige motorer gennem årene, som har ført til skabelsen af nogle af de hurtigste og mest kraftfulde sportsvogne i verden. Men har Porsche gode motorer?

Ja, Porsche har nogle af de bedste motorer på markedet. En af de bedste Porsche-motorer gennem tiderne er Porsche M97.74-motoren. Denne motor kan findes i en af de mest populære og kraftfulde Porsche-modeller, nemlig Porsche 911 af 997-generationen, der blev fremstillet mellem 2005 og 2012.

Ud over denne motor kan Porsche også prale af andre gode motorer, såsom Porsche MDH.NA-motoren, Porsche TTE P01-motoren, Porsche 980/01-motoren, Porsche 911/83-motoren og Porsche-motoren med dobbelt permanent magnetisk synkroniseret ac-motor. Alle disse motorer er kraftfulde og pålidelige.

Bedste Porsche-motorer gennem tiderne?

Porsche M97.74-motor

Første på vores liste er Porsche M97.74-motoren. Dette er en af de kraftigste motorer, der nogensinde er produceret af Porsche. Motoren blev første gang installeret i 997.2 GT3 RS, 4.0-modellen. Desuden gjorde den, at Porsche 911-modellerne fra 2005 til 2012 blev populære og elskede på grund af deres rene kraft og ydeevne.

For at gøre GT3-sportsvognen endnu bedre blev denne motor opgraderet fra en 3,0-liters til en 4,0-liters motor med naturlig indblæsning. Oven i købet var denne motor meget pålidelig takket være de adskillige teknologiske sikkerhedsforbedringer, som denne motor var udstyret med.

Porsche MDH.NA-motor

Porsche MDH.NA-motoren blev monteret i 991 GT2 RS-bilen. Denne motor er også kraftfuld og er udstyret med topklassefunktioner. Den har et vandsprøjtesystem, store mellemkølere, større udstødningsmanifold-primærer og redesignede stempler, der arbejder hånd i hånd med de andre dele for at levere fremragende kraft.

  Er Cayman en Boxster med hardtop?

Denne motor leverer forbløffende høje 700 hestekræfter og et drejningsmoment på 553 lb-ft. Det er altså en af de kraftigste motorer, der nogensinde er produceret af Porsche.

Porsche TTE P01-motor

Formel 1-legender som Niki Lauda, Keke Rosberg og Alain Prost kørte i McLarens, der blev drevet af Porsche TTE P01-motoren. Ikke alene slog de deres konkurrenter, men de vandt også 3 kørermesterskaber og 2 konstruktørtitler.

Denne motor, der også kaldes TAG Turbo, blev udviklet og finansieret af TAG. Det var en 1,5-liters V6-motor med dobbelt turboladning, der leverede mellem 750 og 1 000 hestekræfter (afhængigt af den valgte tuning).

Overraskende nok blev denne motor aldrig brugt i en rigtig Porsche-bil, selv om den blev monteret i en Porsche 930 turbo. Denne bil tjente dog kun som testbil, og den blev aldrig brugt derefter, bortset fra McLaren MP4/2- og MP4/3-racerbilerne.

Porsche 980/01 motor

Porsche 980/01-motoren er teknisk set en racerbilsmotor. Denne motor kan findes i Porsche Carrera GT, som blev fremstillet mellem 2004 og 2007. Motoren er placeret i midten af bilen, hvilket gør den ret kompakt og ikke egnet til højere personer over 1,80 m.

Inden denne motor blev monteret i Porsche Carrera GT, besluttede Porsche at forfine den for at opfylde produktionsprotokollerne. Det var der, de fandt frem til en 5,7-liters V10-motor med naturlig indsugning. Motoren leverer også maksimalt 612 hestekræfter og et drejningsmoment på 435 lb-ft.

Med en sådan kraft kan Carrera GT accelerere fra 0 til 60 mph på 3,8 sekunder med en topfart på op til 205-mph.

  Porsche Tiptronic vs. PDK - hvad er forskellen?

Porsche dobbelt permanent magnetisk synkron ac-motor med permanent magnetisk synkronmotor

Dette er den nyeste motor fra Porsche. Porsche-motoren med dobbelt permanent magnetisk synkron ac-motor med permanent magnetisk synkronmotor kan findes i Porsche Taycan EV. Denne motor er kraftfuld, men har ikke de fleste af de problemer, som andre traditionelle motorer kommer med.

Porsche dual permanent magnetic synchronous ac motors-motoren leverer op til 750 hestekræfter og 774 lb-ft drejningsmoment. Som følge heraf gør den det muligt for Porsche Taycan at accelerere fra 0 til 60 på blot 2,6 sekunder, hvilket er betagende.

FAQ

Hvor længe holder Porsche-motorer?

De fleste Porsche-motorer holder over 100.000 miles. Men hvis bilen er ordentligt vedligeholdt, kan den køre over 150.000 miles. Porsche 911 er f.eks. udstyret med en af de bedste motorer, og derfor har de fleste Porsche 911-modeller kørt over 150.000 miles.

Hvilken Porsche-motor skal du holde dig fra?

Selvom Porsche har flere gode motorer, er der også flere motorer, der ikke er gode. En af disse motorer er Porsche 997.1-generationens Flat-6 4,0-liters sugemotor med naturlig indsugning. Denne motor havde problemer med IMS-lejet og cylinderscoring.

Hvad er den mest pålidelige Porsche-motor?

Titlen for den mest pålidelige Porsche-motor går til Porsche M97.74-motoren. Denne motor blev brugt i den ikoniske 911, som er en af de bedst sælgende Porsche-modeller nogensinde. Den producerede maksimalt 500 hestekræfter og et drejningsmoment på 339 lb-ft.

Er Porscher virkelig pålidelige?

Ja, Porscher er meget pålidelige. Det er den mest pålidelige tyske luksusbil på markedet. For nylig fik Porsche en topkarakter fra J.D. Power, der rangerede den som det mest pålidelige luksusbilmærke sammen med Lexus. Desuden oplever den færre problemer end de fleste luksusbiler.

  Porsche vs Audi pålidelighed - hvilken er bedst?

Er Porsche billig eller dyr at vedligeholde?

Porsche er ret dyr at vedligeholde. Dette bør forventes, da Porsche er en luksusbil. Så når bilen går i stykker, vil den tiltrække en høj pris for reparation og vedligeholdelse. Desuden er Porsches reservedele dyre at anskaffe.

Resumé

Alt i alt har Porsche produceret nogle af de bedste motorer, og de fleste af dem er stadig i brug til dato. Nogle af de bedste Porsche-motorer er Porsche M97.74-motoren, Porsche MDH.NA-motoren, Porsche 980/01-motoren og Porsche-motoren med dobbelt permanent magnetisk synkroniseret ac-motor med permanent magnetisk synkronmotor.

På trods af at Porsche har haft nogle exceptionelle motorer gennem årene, har denne bil også nogle motorer, som du bør undgå for enhver pris. Et godt eksempel på en sådan motor er Porsche 997.1-generationens Flat-6 4,0-liters sugemotor med naturlig indsugning. Denne motor havde problemet med IMS-leje og cylinder-scoring.

Den gode nyhed er, at de fleste Porsche-motorer er fremragende og har præsteret fremragende gennem årene. Du skal blot sørge for at vælge en bil med en pålidelig og kraftfuld motor.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z