Ford Kuga – Almindelige problemer & fejl

Ford Kuga

Ford Kuga er en smuk og praktisk bil. Den er også effektiv og billig at vedligeholde. Ikke desto mindre kommer den også med flere problemer, som brugerne har brug for at kende til. Så hvad er de almindelige problemer med Ford Kuga?

Almindelige problemer med Ford Kuga omfatter motorproblemer, fejl i dørpakning, afladet batteri, brændende kobling, fejl i dørpakning og fedtet forrude. Desuden har nogle ejere også rapporteret om udstødningsproblemer, gaspedal- og transmissionsfejl, og bakgearet holder op med at virke og bankelyde bagfra.

Hvad er de almindelige problemer med Ford Kuga?

Motorproblemer

Motorproblemer er almindelige i Ford Kuga. Et af de største motorproblemer er overophedning af motoren. Bemærk, at dette problem er almindeligt i 2,0-liters modellerne. I de fleste tilfælde overophedes motoren til et punkt, hvor bundkarret revner. Som et resultat vil det forårsage olietab.

Et andet motorproblem i Ford Kuga er svigtende brændstofinjektorer. Et af tegnene på svigtende brændstofinjektorer er, at motoren kører i tomgang og en raslende lyd. For at løse motorproblemer er det vigtigt at udføre en diagnostisk test, så du kan løse alle de underliggende problemer for at få en jævn ydeevne.

Fejl i transmissionen

Selvom det ikke er så almindeligt, har Ford Kuga-ejere også rapporteret om flere transmissionsfejl. Flere Ford Kuga-ejere fra 2014 har oplevet problemer med det system, der styrer automatgearet og forhindrer det i at skifte gear.

For at løse problemet kan det være nødvendigt at slukke og tænde motoren for at genstarte kontrolenheden. Men hvis det ikke virker, er du nødt til at få en professionel mekaniker til at ordne det.

Brændende kobling

Hvis du opdager en stærk lugt af brændt fra din kobling, som regel efterfulgt af høje brag eller dunk, så har du en brændende kobling. Dette problem er almindeligt i Ford Kuga 1,6 og 1,5-liters Ecoboost-motorer, der blev fremstillet mellem 2013 og 2018.

  Er Ford Mustang Mach-E en god bil?

For at løse dette problem skal mekanikeren kontrollere og udskifte koblingens trykplade, da den normalt revner.

Fejl i dørforsegling

Et andet almindeligt problem med Ford Kuga er svigtende dørforseglinger. Hvis du kører Kuga, og du hører dørene knirke, er det et tegn på, at du har problemer med dørpakningerne. Du bliver nødt til at udskifte de defekte dørpakninger for at løse problemet.

Problemer med udstødningen

Ventilerne til recirkulation af udstødningsgassen slides også efter nogen tids brug. Så hvis du bemærker, at der kommer blå røg fra udstødningen, når du starter, og at bilen er meget træg, så kan du have et problem med EGR. Sørg for, at den bliver udskiftet for at løse problemet.

Bankende støj fra bagenden

Brugere af Ford Kuga har også klaget over bankelyde bagfra. Dette problem skyldes normalt, at bagdøren rammer gummi. For at løse dette problem skal du påføre noget fedt på døranslaget, hvilket vil løse problemet, og støjen vil ikke kunne høres.

Afladet batteri

Mange Ford Kuga-ejere har også klaget over, at batteriet aflades hurtigt. Nogle har oplevet, at selv om de har ladet batteriet helt op, var det fladt dagen efter og skulle startes. For at løse dette problem er du nødt til at udskifte det dårlige batteri med et nyt.

Fedtet forrude

Flere Ford Kuga-ejere har klaget over, at forruden er blevet fedtet. Dette problem er normalt forårsaget af defekte viskerblade. Rengøring af forruden og viskerbladene kan afhjælpe problemet, men det løser det ikke. Du kan løse problemet ved at udskifte viskerbladene.

  Volvo V50 - Problemer & Fejl

Fejl i dørpakning

Dette er et andet problem, som mange Ford Kuga-ejere overser. Men hvis du bemærker, at dørpakningerne giver en knirkende lyd, når du kører, er det et tegn på, at du har dårlige dørpakninger. For at løse dette problem skal du få udskiftet de defekte dørpakninger.

Gaspedalen og bakgearet holder op med at virke

I modsætning til andre problemer på denne liste er dette problem almindeligt i 2014-modellerne af Ford Kuga. Brugere har klaget over at starte bilen, uden at hverken speederen eller bakgearet fungerer. Ikke desto mindre kan det hurtigt løses ved at tænde og slukke motoren igen for at genstarte den elektroniske dobbeltkoblingsstyring. Men hvis problemet ikke er løst, kan det være nødvendigt at besøge en professionel mekaniker.

FAQ

Er Ford Kuga en pålidelig bil?

Ja, Ford Kuga er en pålidelig bil. Den har fået hele fem stjerner i sikkerhedsvurdering af Carbuyer. Desuden er det meget lettere at finde reservedele til den end til de fleste af dens konkurrenter. Kundetilfredsheden er dog en smule lavere sammenlignet med dens største konkurrenter.

Hvor længe holder Ford Kuga?

Med god pleje og vedligeholdelse kan Ford Kuga holde i mere end 200.000 miles. I nogle tilfælde har nogle ejere registreret mere end 200.000 miles. Men ejeren er også nødt til at praktisere gode kørevaner, så bilen kan holde endnu længere.

Er Ford Kuga dyr at vedligeholde?

Selvom Ford Kuga har flere problemer, er den stadig rimelig at vedligeholde. Desuden kan du holde omkostningerne endnu længere nede ved at vælge en Essential-service til $204,32, når bilen er uden for producentens garantiperiode. I gennemsnit er Ford Kuga billigere at vedligeholde end de fleste af sine konkurrenter.

  Volkswagen E-Golf - Almindelige problemer & fejl

Hvor længe holder Ford Kugas automatgearkasse?

Desværre holder den automatiske gearkasse i Ford Kuga ikke længe. Det skyldes, at den leveres med en skrøbelig powershift-transmission. Gearkassens første defekter opstår, når den har kørt omkring 100.000 km. Så for at få mere ud af bilen bør man foretage en forebyggende gearkassevask senest efter 37.282 miles.

Er Ford Kuga brændstofeffektiv?

De nyeste Ford Kuga modeller er meget brændstofeffektive. Ford oplyser, at brændstoføkonomien ligger mellem 48,7 og 51,4 mpg. Takket være den elektriske assistance falder CO2-udledningen også til mellem 125 og 133 g/km afhængigt af Ford Kuga-trim. Dertil kommer, at den normale benzinversion kører op til 42,8 km/l på WLTP-cyklussen for blandet kørsel.

Konklusion

Ford Kuga er måske nok en flot og effektiv kompakt SUV, men den har flere problemer. Almindelige problemer med Ford Kuga omfatter motorproblemer, brændende kobling, udstødningsproblemer, fejl i dørpakningen, afladet batteri, gearkasse og bankelyde bagfra.

På trods af de mange problemer er Ford Kuga en pålidelig og praktisk bil. Med god pleje og vedligeholdelse kan denne bil holde i lang tid.

Bilproblemer, typiske fejl og svagheder.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z