Er Jeep Cherokee en god bil?

Jeep Cherokee

Jeep er blandt de mest eventyrlystne små SUV’er på markedet. Den kommer med rigelig lastrum, fremragende trækkapacitet, en rummelig kabine, dejlige sæder og en anstændig brændstofeffektivitet. Men er Jeep Cherokee en god bil?

Overordnet set er Jeep en fin kompakt SUV. Den er ideel til folk, der leder efter en lille off-roader med fremragende trækkapacitet og brændstofeffektivitet. Desuden har den en fremragende kabine med et stort lastrum. Ikke desto mindre kommer den også med flere ulemper, såsom dårlig ydeevne og lav pålidelighed.

Jeep Cherokee’s historie

Jeep Cherokee er en af de mange Jeep SUV’er, der tilbydes af Jeep. Denne bil blev formelt markedsført som Jeep Wagoneer, men ændrede sit navn til Jeep Cherokee. Desuden blev denne bil opkaldt efter Cherokee-stammen af nordamerikanske indianere.

Jeep har fremstillet Jeep Cherokee fra 1974 til dato. I øjeblikket er bilen i sin femte generation og har gennemgået en masse ændringer gennem årene. Den har også en større søskende, kaldet Jeep Grand Cherokee, som er større og mere kraftfuld.

Funktioner af Jeep Cherokee

Udseende

Jeep Cherokee er ikke den flotteste bil i sin klasse, men den ser elegant ud. Derudover har den et pænt interiør, men det mangler ret meget i forhold til de store rivaler, såsom Hyundai Tucson og Volkswagen Tiguan. Bemærk, at nogle udvendige og indvendige funktioner varierer afhængigt af den Cherokee-trim, du vælger.

***
Tjek også dette: Den perfekte gave til bilejeren!
***

Selv om Jeep Cherokee ikke er lige så rummelig som sine rivaler, har den et større karrosseri og større dimensioner. Den har en akselafstand på 106,5 tommer, en længde på 182 tommer, en bredde på 73,2 tommer og en højde på 65,7 tommer.

  Jeep Grand Cherokee Pålidelighed

Ydeevne

Dette er et område, hvor Jeep Cherokee mangler. Jeep Cherokee fås med forskellige trims, men de fleste af konkurrenterne overgår den. Basistrimmeren er Jeep Cherokee Altitude, mens den øverste trimmer er Jeep Cherokee Limited 4X4. Andre populære trims er X, Latitude og Trailhawk.

Jeep Cherokee-basisversionen leveres med en 3,2-liters V-6-motor, der yder maksimalt 271 hk og et drejningsmoment på 239 lb-ft. I modsætning hertil leveres den avancerede Jeep Cherokee Limited-trim med en 2,4-liters inline-4-motor, der yder op til 180 hk og 171 lb-ft drejningsmoment.

Generelt er Jeep Cherokee ikke den bedst præsterende bil i sin klasse. Biler som Honda CR-V, VW Tiguan og Mazda CX-5 klarer sig langt bedre.

Komfort og lastrum

Jeep Cherokee er måske nok større udvendigt end de fleste af sine konkurrenter, men den er ret mindre indvendigt. For eksempel har den et mindre lastrum end Honda CR-V og Ford Escape. Derudover føles kabinen trang på grund af de små vinduer og høje vindueskarme.

Når bagsæderne i Jeep Cherokee er foldet ned, tilbyder denne bil i alt 54,7 tommer lastrum, hvilket er anstændigt.

Brændstofeffektivitet

En af de mest udfordrende dele ved at eje en SUV er, at de forbruger en masse brændstof. Det er dog ikke tilfældet med Jeep Cherokee, da den er blandt de mest brændstoføkonomiske biler på markedet. Den har en EPA-rating på 19 mpg i byen, 27 mpg på motorvejen og 22 mpg kombineret.

I betragtning af at Jeep Cherokee er en off-roader, er den meget brændstoføkonomisk. Derfor vil brugerne spare nogle penge.

  Jeep Grand Cherokee L Pålidelighed

Pris

Jeep Cherokee er meget dyrere end de fleste af sine konkurrenter. For eksempel koster Jeep’s basistrim, Cherokee Altitude, 31.500 dollars, mens det mest avancerede trim, Cherokee Limited 4X4-trim, koster 40.400 dollars.

Når du sammenligner dette med Volkswagen Tiguan, der koster 27.600 dollars, eller Honda CR-V, der koster 27.580 dollars, vil du opdage, at Jeep Cherokee er noget dyrere. Til gengæld præsterer disse to biler bedre end Cherokee.

FAQ

Hvor pålidelig er Jeep Cherokee?

Når det kommer til pålidelighed, klarer Jeep sig ikke særlig godt. Mange pålidelighedsbureauer vurderer Jeep Cherokee som en af de mindst pålidelige kompakte SUV’er på markedet. Consumer Reports vurderer Jeep Cherokee til at have en pålidelighed, der ligger under gennemsnittet, mens J.D. Power vurderer samme bil til at have en pålidelighed, der ligger lidt over gennemsnittet.

Hvad er forskellen mellem Jeep Cherokee og Jeep Grand Cherokee?

Den største forskel mellem Jeep Cherokee og Jeep Grand Cherokee er deres størrelse. Jeep Grand Cherokee er en midsize SUV, mens Jeep Cherokee er en lille eller kompakt SUV. Derudover er Grand Cherokee mere kraftfuld og dyrere end Cherokee.

Har Jeep Cherokee en masse problemer?

Jeep Cherokee kommer med flere problemer, som ejere eller interesserede købere bør kende til. Nogle af problemerne omfatter motorstop, lækage af motorolie, transmissionsproblemer, elektrisk liftklap, problemer med sammenklappelige spejle, problemer med affjedring og forsinkede gearskift.

Hvad er det høje kilometertal på Jeep Cherokee?

Den høje kilometertal på Jeep Cherokee er 150.000 miles eller mere. På trods af at Jeep Cherokee er mindre pålidelig end de fleste af sine rivaler, holder denne bil længe. De fleste brugere har rapporteret, at de begyndte at få alvorlige problemer efter at have tilbagelagt over 150.000 miles. Så hvis denne bil er godt vedligeholdt, kan den holde i lang tid.

  Jeep Commander Pålidelighed

Hvilken bil er bedre – Jeep Cherokee eller Volkswagen Tiguan?

Det afhænger af, hvad du er på udkig efter. Først og fremmest er Jeep Cherokee en smule dyrere end Volkswagen Tiguan. Til gengæld byder Jeep Cherokee på en eventyrlig kørsel og er den bedre off-roader. Ikke desto mindre har Tiguan et mere rummeligt og eksklusivt interiør sammenlignet med Cherokee.

Når det kommer til vedligeholdelsesvenlighed, tager Jeep Cherokee dagen. Ikke desto mindre har Volkswagen Tiguan et rummeligt interiør og et større lastrum.

Resumé

Generelt set er Jeep Cherokee en af de bedste kompakte SUV’er på markedet. Bilen er rummelig, slank, luksuriøs, med masser af lastrum og en fremragende trækkapacitet. Desuden er den billigere at vedligeholde end de fleste af sine konkurrenter.

Ikke desto mindre er denne bil ikke pålidelig, da de fleste pålidelighedsbureauer klassificerer den som værende under middelmådig pålidelighed. Oven i købet er den en af de dårligst præsterende biler i sin klasse, da konkurrenter som Honda CR-V, Range Rover Evoque og Volkswagen Tiguan klarer sig bedre.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z