Er Fiat Doblò en god bil?

Fiat Doblò

Fiat Doblò er en enkel, praktisk og storvogn med familievenlige funktioner. Den er også rummelig og effektiv. Ikke desto mindre, er Fiat Doblò en god bil?

Fiat Doblò er en fremragende bil for personer, der søger en MPV med stor kabine og stort bagagerum. Den er også brændstoføkonomisk, komfortabel og billig at vedligeholde. Derimod er den ikke egnet til folk, der leder efter en luksuriøs, højtydende, kraftfuld og sikker minivan.

Fiat Doblòs historie

Fiat Doblò er en kassevogn og et fritidskøretøj fremstillet af den italienske bilproducent Fiat. Denne model har været i produktion fra 2000 til dato. Den første generation af Fiat Doblò blev fremstillet fra 2000, mens anden generation blev fremstillet fra 2010 og tredje generation fra 2022.

Første generation af Fiat Doblò havde kun en 4/5-dørs mulighed, mens andengenerationsmodellen havde 2-dørs, 3-dørs, 4-dørs og 5-dørs muligheder. Desuden tilbyder Fiat også forskellige motorvarianter, herunder 1,2-liters Fire I4, 1,6-liters Torque I4, 1,8-liters E.torQ I4, 1,9-liters JTD I4, 1,4-liters Fire I4, 2,0-liters Multijet I4 og 2,4-liters Tigershark I4.

Den tredje generation af Fiat Doblò har en elektrisk variant. Den batteri-elektriske version kaldes e-Doblò og fremstilles i Spanien sammen med sine staldkammerater.

Funktioner af Fiat Doblò

Udseende

Første generation af Fiat Doblò ser ikke så tiltalende ud. Anden generation ser dog lidt bedre ud, mens tredje generation er en af de flotteste biler i klassen. Desuden ser e-Doblò meget spektakulært ud, og det er en af de flotteste elektriske MPV’er på markedet.

Fiat Doblò har også en af de største akselafstande i sin klasse. Den kommer med en akselafstand på 108,46 tommer, en længde på 172,83 tommer, en bredde på 72,12 tommer og en højde på 72,63 tommer. Desuden kommer Fiat Doblò med et stort interiør, men det mangler i kvalitet. Selv om voksne og børn vil få plads indenfor komfortabelt, er tredje række ideel til børn.

  Er Fiat Cronos en god bil?

Ydelser

Med forskellige motorvarianter at tilbyde kan brugerne vælge en Fiat Doblò-trim, der imponerer dem mest. For eksempel producerer den 1,4-liters 5MT-motor med 1,4 liter 5MT op til 95 hk og 94 lb-ft drejningsmoment. Men hvis du ønsker mere effektivitet, kan du få Fiat e-Doblò med enten BLUEHDI 100 CV MT eller BLUEHDI 130 CV MT.

En anden kraftfuld motor er den 2,0-liters Multijet 6MT-motor, der yder op til 135 hk. Bemærk, at jo kraftigere motor, jo dyrere udstyr.

Komfort og lastrum

Fiat Doblò er designet til familiebrug. Takket være den rummelige og store kabine, der har plads til op til syv passagerer. Ikke desto mindre er tredje række valgfri, da denne bil leveres med fem sæder. Desuden er kabinen meget rummelig, men den mangler high-end-funktioner. Hvis du ønsker en avanceret Fiat Doblò, skal du kigge på Fiat e-Doblò.

Ud over at være praktisk og tilbyde en stor kabineplads har Fiat Doblò også et stort kabineplads. Den kommer med 27,9 tommer bagagerum med i alt 113 kubikfod plads, når bagsæderne er klappet ned.

Sikkerhed

På trods af at de fleste Fiat-biler ikke er sikre, er Fiat Doblò betydeligt sikker. Takket være de ekstraordinære sikkerhedsfunktioner, som den er udstyret med, såsom elektronisk bremsekraftfordeling, antiblokering af bremser og et elektronisk stabilitetsprogram. Desuden har den fører-, passager- og sideairbags for ekstra sikkerhed.

Hvis sikkerhed er en prioritet, er Fiat e-Doblò det bedste valg. Denne model er mere sikker end de benzindrevne Fiat Doblò-modeller. e-Doblò kan prale af 17 aktive og passive sikkerhedsanordninger, herunder vognbaneassistent, advarsel om føreropmærksomhed, advarsel om kollisioner fremad og meget mere.

  Er Fiat 124 Spider en god bil?

Brændstofeffektivitet

I modsætning til de fleste varevogne er Fiat Doblò en meget effektiv bil. Derfor er den også en god familie- og hverdagsbil. Den har en NEDC-brændstofeffektivitetsvurdering på 25,3 mpg i byen, 39,8 mpg i byen og en kombineret 32,6 mpg.

Pris

Det afhænger af den trim og det modelår, du vælger. Desuden er brugte Fiat Doblòs langt billigere end de nyeste modeller. For eksempel ligger 2020 Fiat Doblò-trimmerne i 2020 på mellem 15.100 og 30.100 dollars. Det er ret overkommeligt sammenlignet med sine rivaler.

FAQ

Er det værd at købe Fiat Doblò?

Det er værd at købe Fiat Doblò, hvis du er på udkig efter en prisbillig, effektiv, rummelig, pålidelig og komfortabel MPV. Hvis du derimod ønsker en højtydende, luksuriøs, elegant og sjov at køre, er Fiat Doblò ikke en ideel bil at overveje.

Hvad er de almindelige problemer med Fiat Doblò?

Fiat Doblò er en dejlig familiebil med et rummeligt interiør og et stort lastrum. Men hvis du planlægger at købe en, er det vigtigt at kende nogle problemer, som du vil støde på undervejs. Nogle af de problemer, du sandsynligvis vil støde på, er motorproblemer, transmissionsproblemer, affjedringsproblemer, defekte dørlåse, tab af styretøj, problemer med brændstofpumpen og elektriske problemer.

Er Fiat Doblò en god daglig chauffør?

Ja, Fiat Doblò er en god daglig chauffør, da den ikke bruger meget brændstof. Den er også billig at vedligeholde og meget pålidelig. Derudover er denne bil overkommelig med rigelig kabine- og bagagerumsplads. Med en siddepladskapacitet på op til syv passagerer og et stort bagagerum er denne bil praktisk at bruge til daglig kørsel.

  Fiat Panda - Almindelige problemer & fejl

Hvor hurtig er Fiat Doblò?

Som de fleste MPV’er er Fiat Doblò ikke en hurtig bil. Denne store minivan kommer med en topfart på 100 mph, og den kan accelerere fra 0 til 62 mph på kun 15,4 sekunder. Hvis hastighed er det, du leder efter i en familiebil, skal du derfor holde dig væk fra Fiat Doblò.

Hvad er det høje kilometertal for Fiat Doblò?

Fiat Doblò er en bil, der kan holde længere, hvis den bliver ordentligt vedligeholdt. Uanset det udvikler disse biler også alvorlige problemer med årene, som kan tiltrække høje reparationsomkostninger. Så hvis du er på udkig efter en brugt Fiat Doblò af høj kvalitet, bør du overveje en med mindre end 150k miles. De fleste Fiat Doblò’er begynder at få alvorlige problemer efter at have rundet 150k miles.

Resumé

Alt i alt er Fiat Doblò en fantastisk familiebil med kapacitet til at transportere op til syv personer. Den er også effektiv, pålidelig, komfortabel, rummelig og nem at vedligeholde. Dens udseende er dog ret intetsigende. Derudover er kørekvaliteten ikke på højde med de fleste af dens konkurrenter, og den har en underlegen ydeevne.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z