Er BMW e39 en god bil?

BMW e39

BMW E39 er en af de flotteste biler, som BMW nogensinde har lavet. Den nærmeste rival med hensyn til udseende er BMW E46 3-serie sedanen. Bortset fra udseendet er BMW E39 en højtydende og sjov at køre bil. Men er BMW e39 en god bil?

BMW e39 er både god og dårlig. Den er god på grund af dens exceptionelle ydeevne, fremragende pålidelighed og flotte udseende. Den kan dog være dårlig på grund af de dyre vedligeholdelsesomkostninger, høje startomkostninger og dyre reparationer. Alt i alt er BMW e39 en fremragende BMW 5-serie og en af de bedste BMW’er, der nogensinde er lavet.

Historien om BMW e39

BMW E39 er en del af BMW 5-serien. Det er den fjerde generation af BMW 5-serie-serien af executive biler. Desuden blev den fremstillet mellem 1995 og 2004. Selv om BMW E39 først blev lanceret i sedan-karrosseristilen, blev en stationcar senere introduceret i 1996.

Nogle af de ting, der gjorde BMW e39 unik, er brugen af aluminium til alle større dele i forhjulet og baghjulet. Desuden var det også den første 5-serie, der havde en firecylindret dieselmotor. Denne bil havde forskellige motorer, såsom den 2,0-3,0-liters M52/M54 rækkemotor på 6 linjer og den 3,5-4,9-liters M62/S62 V8-motor på 3,5-4,9 liter.

Funktioner af BMW e39

Udseende

BMW e39 er en af de flotteste BMW-modeller nogensinde. Under udgivelsen blev bilen rost af alle medier verden over. Nogle af de funktioner, der skiller sig ud fra denne bil, er de klare forlygter med LED-baglygter og de store hjul. Interiøret er også hyggeligt med masser af avancerede funktioner.

Ydeevne

Sammenlignet med bilerne i sin generation er BMW e39 en af de biler med de bedste præstationer. Selvom BMW e39 har forskellige trimmes, er M5 den bedst præsterende trim. Takket være den kraftfulde 4,9-liters S62 V8-motor med 4,9 liter, der yder op til 394 hk og 369 lb-ft drejningsmoment.

  Er BMW 328i pålidelig?

Komfort og lastrum

BMW e39 fås i sedan- og stationcarrosseriformer. Begge biler har fem sæder, hvilket er ideelt til familier. Interiøret er også rummeligt med masser af benplads. Når det kommer til lastrummet, tilbyder denne bil i alt 16 kubikfod plads, hvilket er ret stort og ideelt til at transportere masser af bagage.

Sikkerhed

BMW bygger nogle af de mest sikre biler på markedet. Selv om BMW e39 er en gammel bil, er den stadig meget sikker med masser af high-end sikkerhedsfunktioner. Nogle af de bedste sikkerhedsfunktioner, som denne bil er udstyret med, er stabilitetskontrol, antiblokering af bremser, forspændingsanordninger, et sikkerhedssystem, airbags foran, airbags ved sidekollision og airbags over hovedet.

Brændstofeffektivitet

BMW’er er normalt ikke brændstoføkonomiske biler. BMW e39 er ikke en undtagelse. For eksempel kommer BMW 540i fra 2003 med en kombineret EPA-rating på 16 mpg, med 14 mpg i byen og 21 mpg i byen. Med en sådan EPA-rating skal du forvente at bruge lidt mere på brændstof.

Pris

Prisen for BMW e39 varierer fra det ene sted til det andet. Derudover afhænger den af bilens stand. I øjeblikket sælges de fleste BMW e39-modeller mellem 6.000 og 12.000 kroner. Ikke desto mindre er det afgørende at få bilen inspiceret, før man betaler for den.

FAQ

#### Er en BMW e39 værd at købe?
Ja, BMW E39 er værd at købe, hvis du ønsker en højtydende, slank, kraftfuld og pålidelig BMW sedan med høj ydeevne. Derimod er det ikke en ideel bil for en person, der leder efter en vedligeholdelsesfattig og prisbillig luksus-sedan. Alt i alt er det en fremragende bil og ideel til en familie.

  Nye dæk & hjulskifte BMW 325xi pris

Hvor hurtig er BMW e39?

Sammenlignet med sine rivaler på det tidspunkt, hvor den blev bygget, var BMW e39 en af de hurtigste biler på markedet. Den hurtigste BMW e39-trim er M5 med den 4,9-liters S62-motor. Denne bil yder maksimalt 394 hk og 369 lb-ft moment. Den kan også accelerere fra 0 til 60 mph på 5,3 sekunder med en topfart på 155 mph.

Hvad er de almindelige problemer med BMW e39?

BMW e39 er en pålidelig bil, men den har også flere problemer, som interesserede købere bør være klar til at håndtere. Nogle af de almindelige problemer er fejl i kølesystemet, fejl i dual-Vanos, problemer med LCD-displayet, slange- og ledningslækager, svigtende vinduesregulatorer og fejl i bøsningerne i thrusharmene.

På trods af at der er flere problemer, kan de fleste af dem undgås ved at passe godt på din BMW og overholde BMW’s anbefalede planlagte vedligeholdelsesservice.

Hvad er det høje kilometertal for BMW e39?

BMW udfasede BMW e39 i 2004. Som følge heraf er det næsten umuligt at finde en ny BMW e39 på markedet. Så hvis du er på markedet for en brugt BMW e39, er der stor chance for, at du vil støde på BMW e39 med et højt kilometertal. Hvis du ønsker at få færre problemer med så gamle BMW’er, bør du overveje at købe en med mindre end 150k miles.
Generelt oplever de fleste BMW e39-modeller alvorlige problemer efter at have kørt over 150k miles. Men hvis bilen er godt vedligeholdt, bør du ikke opleve mange alvorlige problemer.

  Serviceeftersyn BMW x1 til bedste pris

Vil BMW e39 blive en klassiker?

Ja, BMW e39 er blevet anerkendt som en klassisk BMW. Det er en af de bedst præsterende biler, og den ser ekstraordinært godt ud. Denne bil har alle indikationer på en klassisk bil. For ikke så længe siden gjorde BMW E39’s status officiel ved at flytte e39-chassiset fra kataloget med “nuværende” dele til kataloget med “arv” eller “klassisk” dele.

Resumé

BMW E39 er en af de fineste biler i sin generation. På det tidspunkt, hvor den blev bygget, var den blandt de mest moderne BMW-modeller på markedet med fantastisk håndtering, kontrol og fremragende ydeevne. Men som mange BMW-modeller har denne bil også flere problemer at tage fat på. Ikke desto mindre forhindrer ordentlig pleje og vedligeholdelse de fleste af problemerne i at opstå.

Nu hvor BMW e39 er ved at blive en klassiker, er dens pris steget. Om nogle få år vil BMW e39 være en af de mest eftertragtede BMW-modeller fra 90’erne.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z