Er Audi TT RS en god bil?

Er Audi TT RS en god bil?

Audi TT RS er en Audi TT sportscoupé/convertible i topklasse, der er lavet til dem, der vil have det bedste, de kan få ud af TT-platformen. RS-modellen får en 2,5L turboladet 5-cylindret motor med turbolader, der har sine rødder fra Audi Sport-afdelingens spæde begyndelse. Så er Audi TT RS en god bil?

Audi TT RS er helt sikkert en rigtig god bil, fordi den tilbyder en high-end performance-biloplevelse i en kompakt bil, der føles som en baby Audi R8. TT RS ser virkelig cool ud både indvendigt og udvendigt, især fordi TT RS får et meget mere stilfuldt interiør med kulfiber, aluminium og kulfiber.

Det bedste ved TT RS er dog køreoplevelsen, fordi bilen er godt afbalanceret på grund af en midtermonteret motor. TT RS er mærkbart stivere end TT, men den er ikke straffende, hvilket betyder, at den kan bruges som daglig chauffør. Pålideligheden er rigtig god, men der er nogle problemer, der er værd at tale om.

Værdimæssigt er TT RS ikke billig, men den burde holde sin værdi rigtig godt på grund af den ikoniske 5-cylindrede motor. Praktiskheden er så god, som den kan være for en bil af denne størrelse, hvilket betyder, at du ikke rigtig kan pakke så meget ind i TT, men hvis du kan få plads i den, bør du være tilfreds.

Audi TT RS – drivlinjen

Audi TT RS får en 2,5L turboladet 5-cylindret motor med 2,5L turboladet 5-cylindret motor med 400hk og 354lb-ft drejningsmoment. Denne motor er i stand til at skubbe TT RS til 60 mph fra stilstand på ca. 3,5 sekunder, hvilket er superbil territorium hurtigt. Topfarten er begrænset til 155 mph, men hvis du fjerner begrænseren, kan du nå hastigheder på op til 175 mph.

  Bedste år for Audi S4

Denne motor er koblet til en 7-trins S-Tronic-gearkasse med dobbeltkobling, som passer rigtig godt til TT RS’s karakter. Bilen leveres også med dedikeret launch control, som gør det muligt for dig at lave en 0-60 mph-tid på 3,5 sekunder. Kraften bliver sendt til alle fire hjul via Audis proprietære Quattro AWD-system.

Effektivitet er måske ikke TT RS’s stærke side, men det er forventeligt for en bil, der kan klare 0-60 på 3-5 sekunder. Som sådan skal du forvente, at bilen kan give op til 30MPG på motorvejen, hvilket faktisk er anstændigt i betragtning af bilens tempo.

Audi TT RS – Design og chassis

Audi TT RS adskiller sig fra en almindelig TT-model, fordi den får masser af dedikerede Audi RS-opgraderinger både indvendigt og udvendigt. Udvendigt er den meget skarpere på grund af et sporty karrosserisæt, et sæt lavprofilfælge, større bremser og en fastmonteret hækspoiler. Interiøret er pakket med Alcantara, kulfiber og aluminium. Bilen får også klassiske to Audi RS ovale udstødningsrør.

Hvad angår køreoplevelsen, er TT RS virkelig afbalanceret på grund af et specialbygget chassis. Affjedringen er stiv, men ikke overdrevent stiv, hvilket betyder, at bilen ikke kommer til at knække din ryg.

Audi TT RS – Pålidelighed og almindelige problemer

Pålidelighedsmæssigt er TT RS anstændig, men kun hvis du vedligeholder den godt nok. Disse biler er nemlig meget vedligeholdelseskrævende, som det er tilfældet med stort set alle europæiske premium performance-biler. Hvis du passer ordentligt på dem, holder de længe. På den anden side, hvis du undlader at vedligeholde den, går den i stykker på et tidspunkt.

  Audi A6 - Alt, hvad du behøver at vide

De mest almindelige TT RS-problemer, som du bør holde øje med, er relateret til motoren, transmissionen, det elektriske system, udstyret og et øget olieforbrug.

Audi TT RS – Værdi og funktionalitet

Audi TT RS starter ved ca. 75.000 kr. hvilket er ca. 25.000 kr. mere end den almindelige TT-model. De fleste vil dog være enige om, at TT RS er en meget bedre bil end den almindelige TT. TT RS bevarer sin værdi meget bedre end TT-modellerne på begynderniveau gør, hovedsagelig på grund af den 5-cylindrede turbomotor.

Den praktiske anvendelighed er ret begrænset på grund af bilens kompakte størrelse, hvilket betyder, at den kun har 2 døre, 2 sæder og et relativt lille bagagerum. Bilen er også meget lav til jorden, hvilket er noget at huske på for dem med svagere knæ.

FAQ sektion

Hvor hurtig er Audi TT RS?

Audi TT RS er en virkelig hurtig bil, hvilket betyder, at den nemt kan konkurrere med nogle superbiler. TT RS kan køre kvart-mile på omkring 13 sekunder, hvilket bestemt er et hurtigt tempo. TT RS er dog sin hurtigste fra 0-60 mph, da den er i stand til at gøre det på omkring 3,5 sekunder. Biler på 3,5 sekunder fra 0-100 km/t betragtes som nogle af de hurtigste biler på planeten.

Topfarten er begrænset til lige omkring 180 mph, men det er også ret hurtigt. Indrømmet, der er ikke rigtig mange steder på jorden, hvor du kan udforske TT RS-tophastighedsgrænserne, bortset fra den tyske motorvej.

  Hyppige problemer med Audi Q5

Hvilken bil konkurrerer med Audi TT RS?

BMW M2 Competition er sandsynligvis den hårdeste konkurrent til Audi TT RS, da den tilbyder en 6-cylindret rækkemotor med 405 hk. Det er nok til at M2 kan nå en 0-60 mph-tid på ca. 4,2 sekunder, hvilket er langsommere end TT RS, men det skyldes mest af alt, at M2 er en baghjulstrukket bil.

M2 Comp er dog omkring et sekund hurtigere på en kvartmile takket være sin lavere vægt. Disse to kan udveksle slag i dagevis, men det overordnede indtryk er, at M2 er den mere kørefokuserede bil, mens TT RS er mere luksuriøs.

Hvorfor indstiller Audi TT RS?

Audi indstiller hele TT-serien, fordi den ikke er så populær, som den engang var. Vi lever i en SUV/Crossover-æra, hvilket betyder, at de fleste bilproducenter fokuserer på at fremstille disse, fordi de sælger mest.

Hvis man også tilføjer EV’er til ligningen, indser man pludselig, at det ikke giver meget mening at lave en kompakt 2-dørs sportsvogn, som ikke ret mange mennesker er interesserede i.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z