Er Audi S7 en god bil?

Er Audi S7 en god bil?

Hvis du vil have en stilfuld 4-dørs coupé, der både kan køre i canyon og være yderst afslappende på en længere rejse, er Audi S7 måske den perfekte bil for dig. Den befinder sig mellem den hurtige Audi RS7 og den mere almindelige Audi A7-linje, hvilket betyder, at den er hurtig og komfortabel. Så er Audi S7 en god bil?

Audi S7 er mange ting, men en dårlig bil er den bestemt ikke. Det betyder, at Audi S7 lige så godt kan være det søde punkt i hele Audi A7-serien. Hele drivlinjen i S7 er designet til at være kraftfuld og væsentlig, men stadig komfortabel, problemfri og endda anstændigt effektiv, hvilket man ikke kan sige om V8’eren, der findes i RS7.

S7 ser mere spændende ud end den almindelige A7 både indvendigt og udvendigt, men den skriger ikke så meget som RS7 gør. Køreoplevelsen er mærkbart mere fokuseret, fordi bilen sidder lavere i forhold til jorden, og affjedringen er lidt stivere, men stadig komfortabel. Pålideligheden kan også være god, men kun hvis du vedligeholder dem tilstrækkeligt.

Audi S7 underbyder RS7 i pris med en del margin, hvilket gør den til et mere logisk valg for alle, undtagen for dem, der ønsker topmodellen. Praktiskheden er lige så god som i alle andre A7-modeller takket være et stort bagagerum i hatchback og nok siddepladser til op til fire voksne.

Audi S7 – Drivlinjen

Audi S7-motorpaletten består af både en diesel- og en benzinmotor, og tilgængeligheden af disse afhænger af, hvor du bor, for nogle markeder får kun benzinmodellen, mens andre får begge. Den benzindrevne 3.0L V8-motor med turbolader yder 444 hk og et drejningsmoment på 443 lb-ft, hvilket gør S7’eren i stand til at nå 0-60 mph på blot 4 sekunder.

  Audi S5 - Almindelige problemer & fejl

Diesel-S7 får en 3,0L TDI V6-turbomotor med 3,0L TDI med 350 hk, men drejningsmomentet er angivet til 516 lb-ft drejningsmoment, hvilket gør det muligt for diesel-S7 at nå 60 mph fra stilstand på ca. 5 sekunder. Begge får Audis Quattro AWD-system, som gør dem i stand til at lægge kraften ned uanset forholdene eller årstiden.

Begge får også en 8-trins automatisk momentomformergearkasse, som passer til bilens komfortable og problemfri karakter, men som ikke er lige så hurtig som en moderne dobbeltkoblingsgearkasse. Effektiviteten er meget bedre med diesel-S7’eren, da den kan give op til 35MPG, mens benzin-S7’eren måske kan give 25MPG på en god dag.

Audi S7 – Design og chassis

Audi S7 adskiller sig fra den almindelige A7 med en hel del opgraderinger af det udvendige og indvendige design. S7 får et let revideret karrosserisæt, lavprofilfælge, større bremser, fire udstødninger, et par S7-badges og en Audi S7-specifik frontgrill. Interiøret får et sporty rat, farvede syninger og et par fokuserede sportssæder foran.

Køreoplevelsen ligger lige midt imellem den almindelige A7 og den hurtige Audi RS7. Det betyder, at affjedringen og chassisafstemningen i S7 er fokuseret, men slet ikke straffende. Bilen kører stadig rigtig fint over bølger, men den holder sig flad i svingene.

Audi S7 – Pålidelighed og almindelige problemer

Når det kommer til pålidelighed, kan man roligt sige, at S7 er mere eller mindre det samme som både A7 og Audi S6/A6. Det betyder, at bilen er i stand til at holde længe, men kun hvis du vedligeholder den godt nok. Biler som disse er komplekse og fyldt med alle mulige funktioner, som desværre går i stykker på et tidspunkt.

  BMW ix3 VS Audi e-Tron - hvilken er bedst?

De mest almindelige Audi S7-problemer er forbundet med motoren, gearkassen, olielækager/forbrug, ikke-motoriske elektriske dele eller problemer med bagdifferentialet. De fleste af disse kan håndteres gennem forebyggende vedligeholdelse.

Audi S7 – Værdi og funktionalitet

Audi RS7 starter ved næsten 30.000 kr. mere end S7, hvilket betyder, at du for en pris på en RS7 kan købe en S7 og næsten også en Audi A3 for en pris på en RS7. Nogle mener, at RS7 ikke fortjener en så stor prisstigning, men det er svært at sætte et prisskilt på en V8-motor, især i 2022.

Praktisk set er S7 den samme som en almindelig A7, hvilket betyder masser af plads indvendigt, et stort bagagerum, et anstændigt udsyn og mange indvendige opbevaringsrum.

FAQ-afsnit

Er Audi S7 det værd?

Hvis du er en person, der er vant til at køre i almindelige biler og ikke i performancebiler, vil du sandsynligvis være mere end tilfreds med S7’eren. S7 tilbyder trods alt 444 hk, hvilket er et virkelig betydeligt tal, selv i en bil så tung som S7. Hvis du derimod er vant til at køre i performance-biler, især Audi RS-biler, BMW M-biler og Mercedes AMG-biler, er S7 måske ikke så spændende.

Vi er alle klar over, at Audi Sport-produkter ofte kan være lidt mere afdæmpede i forhold til BMW M og Mercedes AMG, især hvis der er tale om en S-model og ikke en RS-model. Hvis du som sådan mener, at S7 er spændende nok, er den pengene værd.

  Audi S4 Pålidelighed

Er Audi S7 bedre end Mercedes CLS 53AMG?

Lige siden Mercedes kom med AMG GT 4-dørs, tog CLS et sidespring, hvilket betyder, at Mercedes ikke længere tilbyder en CLS 63 AMG. Derfor er CLS’ens topspecifikation CLS 53 AMG-modellen, som konkurrerer direkte med S7. CLS er måske en smule mere luksuriøs for de fleste, og den byder på et lidt renere indvendigt og udvendigt look.

S7 er dog den hurtigere bil, og hvis du elsker kantede former og futuristisk udseende, vil S7 se bedre ud for dig. Disse biler er utroligt tæt på hinanden, og vinderen af denne konkurrence er den, der tilhører det mærke, som du værdsætter mest.

Er Audi S7 hurtig?

Audi S7 formår at nå 60 mph fra stilstand på ca. 4 sekunder, hvilket faktisk er virkelig hurtigt, selv i dagens tid med elbiler på under 2 sek. S7 kan nå en begrænset topfart på 155 mph, og kvart-mile-tiden er på omkring 12,5 sekunder, hvilket er lige så hurtigt som mange ægte sportsvogne er.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z