Audi S5 – Almindelige problemer & fejl

Audi S5 - Almindelige problemer & fejl

Audi S5 er skabt til folk, der foretrækker både stil og substans, fordi den er elegant, stilfuld, men også dynamisk og hurtig. S5 er en ægte luksusbil, og den formår at bygge bro mellem den relativt afdæmpede Audi A5 og den overdrevent aggressive Audi RS5. S5 kan både køre en uhøjtidelig luksuscruising og køre hurtigt fra 0-100 mph, hvilket gør den til en rigtig god pakke.

Når det gælder pålidelighed, ser S5 ud til at holde sig pænt, i hvert fald de nyere modeller gør det. De tidligere modeller er nu mere end 15 år gamle, hvilket betyder, at hvis de ikke er blevet vedligeholdt tilstrækkeligt, vil de lide under det. Derfor er mange af disse på 2. håndmarkedet blevet meget nedvurderet.

De mest almindelige Audi S5-problemer er forbundet med motoren, transmissionen, køretøjets hastighedssensor, udstyret og nogle gange endda elektronikken. Nogle af disse problemer som f.eks. elektriske problemer kan nemt løses via en softwareopdatering, mens andre som f.eks. problemerne i forbindelse med motoren er lidt vanskeligere at løse.

Alt i alt er Audi S5 en anstændigt pålidelig bil, dog kun hvis du vedligeholder den. Nyere Audi S5-modeller er langt mere pålidelige, men du kan også få glæde af en ældre S5, hvis det lykkes dig at finde en i ordentlig stand.

Audi S5 – Motorproblemer

Ældre Audi S5-modeller, der bruger den 4,2L V8-motor med naturlig indsugning, lider af et problem med kulstofophobning. Der dannes kuldeaflejringer på toppen af indsugningsmanifolden, og de skal renses af og til, ellers lider motoren under det. Nyere S5-modeller, der anvender 3,0L turbo-V6-motoren, er kendt for at lide af problemer i forbindelse med tændspoler.

  2022 Mercedes GLE vs Audi Q7

Dette kommer ikke som nogen overraskelse, da mange VAG Audi-motorer er kendt for at lide af problemer med tændspole-relaterede problemer. Det betyder, at der også kan opstå problemer med tændrør i sidste ende. Den nemmeste måde at løse begge disse problemer på er at udskifte alle defekte komponenter med nye, da det har en tendens til at løse problemet i det lange løb.

Audi S5 – Problemer med gearkassen

Ældre S5-modeller kan fås med enten en automatisk eller endda en manuel gearkasse, men de fleste valgte den automatiske gearkasse. Nyere S5-modeller leveres udelukkende med Audis trofaste S-Tronic-gearkasse, men det ser ud til, at S-Tronic lider af problemer, når den er parret med V6’eren, mere end den plejer at gøre.

De fleste problemer med gearkassen er dog ikke alt for alvorlige, hvilket betyder, at de påvirker kvaliteten af køreoplevelsen mere end mekanikken. Det betyder, at du sandsynligvis vil kunne mærke, at gearkassen er doven, tøvende, urolig eller nogle gange endda langsom til at reagere.

Audi S5 – Problemer med køretøjets hastighedssensor

Problemer i forbindelse med avancerede aktive førerassistentsystemer er relativt almindelige med S5, og nogle af dem er værre end andre. Mange ejere har klaget over, at S5’eren lider under alt for påtrængende lane keep assist-systemer, som har en tendens til at skubbe dig ind i vognbanen i stedet for at lede dig på en mere sikker og forudsigelig måde.

Nogle få ejere har endda klaget over, at bilen registrerer forhindringer, som ganske enkelt ikke var der, når bilen troede, at de var der. Dette resulterede i, at nogle få af disse bremsede tilfældigt uden nogen som helst advarsler.

  Er Audi R8 en god bil?

Audi S5 – Udstyrsproblemer

Audi S5 er en bil, der er spækket med teknologi og funktioner, men nogle af disse funktioner er mere tilbøjelige til at gå i stykker end andre. For eksempel er soltaget, der findes på moderne S5- og A5-modeller, kendt for at sidde fast, og nogle ejere har endda klaget over, at soltaget splintrer under kørslen.

Desuden fås S5 også som cabriolet, og alle er klar over, at en soft-top cabriolet-top er kendt for at gå i stykker fra tid til anden. Andre udstyrsproblemer omfatter knirken i interiøret og potentielle skramlerier, selv ved biler med lavt kilometertal.

Audi S5 – Elektriske problemer

Det mest almindelige Audi S5 elektriske problem er relateret til infotainmentsystemet, som er kendt for at fejle eller slukke helt af sig selv. Bakkameraet er også undertiden kendt for at fejle, hvilket betyder, at en genstart af det bør løse problemet.

Uanset hvilket softwareproblem der er tale om, er det bedste du kan gøre at genstarte det eller endda nulstille det, hvis det er muligt. Hvis ingen af disse løsninger løser problemet, kan du så forsøge at opdatere det. Hvis dette ikke løser problemet, skyldes det sandsynligvis hardware-relaterede problemer.

FAQ-afsnit

Er Audi S5 en sportsvogn?

Audi S5 kan betragtes som en sportsvogn, men den er først og fremmest en luksusbil, og det er tydeligt i det øjeblik, du træder ind i den. S5 Coupé føles nok som den mest sportslige S5-model, du kan få, mens Sportback 4-dørs versionen føles tilsvarende, men ikke så fokuseret.

Den cabriolet S5 føles også sportslig, men på en soft-top-cruiser-agtig måde. Hvis du er en person, der aldrig har kørt en rigtig sportsvogn, vil S5 føles som den mest sportslige bil, du nogensinde har kørt. Hvis du derimod er vant til at køre en sportsvogn, vil S5 føles som en komfortabel luksusbil med en sporty kant.

  Audi e-tron - Almindelige problemer & fejl

Hvilken Audi S5 er den bedste?

Den bedste Audi S5 er den nyeste model fra 2022, og det er indlysende, for den ser bedre ud end den før-faceliftede 2. generation af S5 og er også mere pålidelig. Ældre 4,2L V8 S5-modeller med 4,2L V8 er de skøreste S5-modeller endnu, men de er lidt for gamle og er virkelig brændstofeffektive.

Alle S5-modeller er fantastiske, men den nyeste 2022-model er langt den bedste endnu.

Er Audi S5 en god familiebil?

Audi S5 er faktisk en god familiebil, fordi den er rummelig, komfortabel og sikker. Den sportslige kant, du får med S5, er ikke for aggressiv, hvilket betyder, at den balancerer rigtig godt mellem at være både en luksuscruiser og en sportsvogn.

Sportback 4-dørs versionen af S5 er uden tvivl den bedste version, du kan få, mens coupé- og cabrioletmodellerne også er gode, hvis din familie har op til to babytoppe.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z