Alt om 2023 Mercedes CLE-Class Coupe

SUV’er og crossovers er langsomt ved at overtage markedet, hvilket betyder, at de fleste bilproducenter i disse dage fokuserer deres indsats på at lave flere og flere crossovers/SUV’er. Hvis du også tænker på, at elbiler også bliver mere og mere populære, kan du nemt forstå, hvorfor nogle bilproducenter afvikler mindre populære modeller.

For Mercedes er coupéer og cabrioleter faldet i salget konsekvent i de seneste år, og det er lidt af et overkill at have både en Mercedes C-Klasse coupé og Mercedes E-Klasse coupé. Derfor beslutter Mercedes, at det er bedst at afvikle begge og erstatte dem med en enkelt coupé/convertible-model kaldet Mercedes CLE-Class Coupé.

Så i denne artikel vil vi fortælle dig alt om 2023 Mercedes CLE-Class Coupe, hvad den er, hvornår den udkommer, og hvorfor du bør overveje en sådan. Denne trend med at nedlægge Mercedes coupéer startede faktisk tilbage i 2020, da Mercedes fyrede S-Klasse Coupé og S-Klasse cabriolet.

Hvorom alting er, så er der stadig en hel del mennesker derude, der ønsker at købe en stilfuld og relativt praktisk Mercedes coupé sedan. Desuden har Mercedes en lang historie med at lave denne type biler, og det er udelukket at indstille dem helt.

Mercedes CLE

2023 Mercedes CLE-Class Coupe – drivlinjen

Hvad angår motorerne, er vi endnu ikke helt sikre på, hvad de bliver, men vi kan sige, at CLE-klassen sandsynligvis kommer til at indeholde et par iterationer af den 4-cylindrede 2.0L turbomotor med turbolader. CLE’s indgangsversion vil sandsynligvis få en 2,0L 4-cylindret motor med enten 260 hk og 295 lb-punkts drejningsmoment eller/og 402 hk og 370 lb-punkts drejningsmoment.

  Nye dæk & hjulskifte Mercedes-Benz SL-Class SL 63 AMG pris

En AMG-version følger sikkert snart, og vi kan forvente, at topmodellen CLE63 AMG 4MATIC+ E-Performance vil byde på den helt nye 2,0L 4-cylindrede turboladede hybridmotor med 4-cylindret motor, som findes i den nye C63 AMG E-Performance. Denne motor yder 671 hk og et drejningsmoment på 752 lb-ft, der er koblet til et permanent Mercedes-ejet 4MATIC+ AWD-system.

Alle disse motorvalg vil sandsynligvis blive parret med Mercedes 9G-Tronic 9-trins automatgearkasse med 9-trins gearkasse. Alt i alt kan vi sige, at en V6 eller en V8 bør være tilgængelig til AMG-topmodellerne, men det ser ud til, at Mercedes langsomt, men sikkert er på vej væk fra motorer med stor slagvolumen.

2023 Mercedes CLE-Class Coupe – Design og kørsel

Mercedes har endnu ikke afsløret den nye CLE-klasse, men vi ved, at den kommer til at blive tilbudt enten som en 2-dørs coupé eller en 2-dørs cabriolet. Nogle kilder hævder endda, at den nye CLE-klasse kan fås som en 4-dørs coupé, som skulle konkurrere med BMW 4-serie Grand Coupe og Audi A5 Sportback. Interiøret bliver det samme som i den nye C-Klasse, hvilket slet ikke er nogen dårlig ting.

Køremæssigt kommer CLE-klassen til at dele det meste af understellet med den nye C-klasse, hvilket betyder, at den bliver en komfortabel cruiser, der også kan klare sig i sving. Indgangsmodellerne vil være støjsvage, raffinerede og polstrede, mens AMG-modellerne vil være ekstremt tilpassede, hvilket betyder, at du vil kunne indstille dem, som du ønsker.

Cabrioletmodellen vil sandsynligvis være den tungeste og med svagere karrosseristivhed, hvilket vil gøre den lidt mindre adræt og mere tilbøjelig til at cruise i stedet for performancekørsel, hvilket vil være hovedformålet med den 2-dørs model.

  VW vs Mercedes: Pålidelighed

2023 Mercedes CLE-Class Coupe – Pålidelighed og almindelige problemer

Hvad angår pålidelighed, kan vi ikke sige noget på nuværende tidspunkt, fordi CLE-Class ikke er ude endnu. Det vi kan sige er, at den nye CLE kommer til at være mere pålidelig end tidligere Mercedes Coupéer, fordi nye Mercedes-modeller virker meget mere pålidelige.

2023 Mercedes CLE-Class Coupé – værdi og funktionalitet

Prissætningen forventes at starte på omkring 60.000 dollars for entry-level karrosseristilen med Premium-pakke, den mellemste Exclusive-model forventes at starte ved 65.000 dollars, mens top-end Pinnacle-trim sandsynligvis starter ved 70.000 dollars. Du kan forvente at betale mest for cabrioletmodellen, som typisk koster 5.000 til 10.000 USD mere end dens coupé-modeller.

Praktiske forhold er stadig et mysterium, men forvent ikke, at CLE er mere praktisk end E-Klassen, hvad angår passagerplads. Hvis recedes beslutter sig for at tilbyde CLE som en 4-dørs bil, er det den, du skal købe, hvis du vil have mest mulig plads.

Video: 2023 Mercedes CLE 63 AMG Coupe (671 hk) spottet ved test omkring Nürburgring

FAQ-sektion

Hvornår udkommer 2023 Mercedes CLE-klassen?

Ifølge den seneste udvikling vil den nye CLE-klasse blive afsløret i 4. kvartal 2022, mens de første modeller vil blive sendt til kunderne i 1. kvartal/ 2. kvartal 2023. Vi kan også forvente, at Mercedes vil komme med en Limited Edition 1-model i begrænset oplag, som kun vil være tilgængelig for 2023-modeller og vil tilbyde visse funktioner, som du ikke vil kunne købe på senere CLE-modeller.

  Serviceeftersyn Mercedes-Benz SLS Class til bedste pris

Som sådan kan vi også forvente, at Mercedes snart stopper med at sælge E-Klasse coupé, mens den nye C-Klasse coupé sandsynligvis slet ikke vil komme ud.

Er 2023 Mercedes CLE-klassen værd at vente på?

Hvis du vil købe en luksus-coupé fra Mercedes, kan du nu købe E-Klasse coupé, CLS-Klasse, den nye SL-Klasse eller topmodellen AMG GT. Hvis du vil have en V8-motor, skal du gå efter SL eller AMG GT, hvis du vil have en 6-cylindret motor, bør du gå efter en af disse undtagen CLE-klassen.

Men hvis du vil have den nyeste og mest spændende Mercedes Coupé, bør du vente på CLE-klassen eller betale langt flere penge nu for SL-klassen.

Hvorfor tilbyder Mercedes ikke flere coupé-modeller?

En gennemsnitlig Mercedes-kunde er en kunde, der gerne vil have teknologi, luksus, sikkerhed og komfort. En coupé kan tilbyde dig alt dette, men SUV’er og crossovers er langt de mest populære biltyper i dag. Derfor er Mercedes mere villig til at investere F&U-penge i at lave SUV’er og crossovers end i at lave coupéer og cabrioleter.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z