2022 BMW X5 VS Porsche Cayenne – Hvilken er bedre?

At vælge den bedste luksus mid-size SUV er ret udfordrende, da der er forskellige muligheder at vælge imellem. De fleste SUV’er har førsteklasses materialer, højteknologisk interiør, luksuriøse funktioner og enestående ydeevne. Men hvilken SUV er bedst mellem 2022 BMW X5 og 2022 Porsche Cayenne?

Hvis du ønsker en stilfuld, højtydende og luksuriøs bil, er Porsche Cayenne det bedste valg. Men hvis du ønsker rummelighed, sikkerhed, komfort og en jævn kørsel, er BMW X5 det bedre valg. Desuden håndterer Porsche Cayenne også bedre, men BMW X5 er billigere.

Hvilken bil er bedst – Porsche Cayenne eller BMW X5?

Udseende

Hvis du er vild med SUV’ernes traditionelle kasse-design, vil du foretrække det udvendige design af BMW X5. Men hvis du elsker et moderne og sporty design, vil Porsche Cayenne være din ideelle mellemstørrelse SUV. Alt i alt ser Porsche Cayenne bedre ud, og det er en af de flotteste biler i klassen.

Med hensyn til det indvendige udseende ser begge biler elegante og luksuriøse ud. Porsche Cayenne skiller sig dog ud, men BMW X5 er mere rummelig. Desuden kan begge biler prale af masser af højteknologiske og luksuriøse funktioner, der vil holde passagererne underholdt og komfortable.

BMW X5 er lidt større, da den kommer med en akselafstand på 117,1 tommer, en længde på 194,3 tommer, en bredde på 78,9 tommer og en højde på 68,7 tommer. Mens Porsche Cayenne kommer med en akselafstand på 114 tommer, en længde på 193,7 tommer, en bredde på 78,1 tommer og en højde på 66,8 tommer.

  Porsche vs. Range Rover: Pålidelighed

Ydeevne

Porsche Cayenne og BMW X5 er nogle af de bedst præsterende SUV’er i deres klasse. Disse mellemstore luksus-crossover-SUV’er har kraftige motorer, der leverer exceptionel ydeevne. Begge biler har tre motorvarianter med en basismotor, en ydelsesmotor og en plug-in hybrid.

BMW X5 har xDrive40i/sDrive40i, xDrive45e Plug-in Hybrid og M50i. På den anden side har Porsche Cayenne en V-6-motor, en twin-turbo V-6-motor og Plug-in Hybrid. Alle disse biler præsterer fremragende, idet basis- og Performance Porsche Cayenne-modellen og Performance Porsche Cayenne præsterer bedre end henholdsvis BMW X5 basis- og Performance-modellen.

Porsche Cayenne basismodellen yder op til 355 hk, mens BMW X5’s basismodel yder op til 335 hk. Når det gælder performance-modellerne, yder Porsche Cayenne Turbo GT op til 631 hk og kan accelerere fra 0 til 60 på 3,5 sekunder. Mens BMW X5 M yder op til 600 hk og kan accelerere fra 0 til 60 på 3,7 sekunder.

Komfort og lastrum

Hvis du er en person, der rejser meget og ønsker en adræt og rummelig kørsel, er X5 den ideelle bil for dig. Ud over at have en kraftigere motor har BMW X5 også rigeligt med lastrum end Porsche Cayenne. Desuden har den også en mulighed for tredje række, hvilket Porsche Cayenne ikke har.

Desuden er BMW X5-sæderne mere komfortable end Porsche Cayenne-sæderne, men Porsche Cayenne-sæderne er mere luksuriøse og eksklusive end BMW’s sæder. Dette skyldes, at Porsche Cayenne-sæderne er mere trange i forhold til BMW X5-sæderne.

Pris

Porsche Cayenne er lidt dyrere end BMW X5. Men hvis du sammenligner deres basismodeller, vil du opdage, at BMW X5-basismodellen har flere funktioner end Porsche Cayenne-basismodellen. Så du får mere værdi ved at købe BMW X5 end Porsche Cayenne.

  Er Porsche Cayenne god til terrænkørsel

For eksempel mangler Porsche Cayenne-basismodellen, der koster ca. 70.350 kr., mange af de førerassistentfunktioner, der er standard på BMW X5-basismodellen, som koster ca. 61.190 kr. Samlet set har disse to biler mange funktioner til fælles, og det er et spørgsmål om præferencer og budget.

FAQ

Hvilken bil er mest pålidelig – BMW X5 eller Porsche Cayenne?

Dette er en svær opgave, da begge disse biler rangerer lavt i pålidelighedsvurderinger. Porsche Cayenne er dog en smule mere pålidelig end BMW X5, da den registrerer færre problemer. Derudover er BMW-dele nogle af de dyreste, hvilket betyder, at X5-brugere skal bruge lidt mere på reparationer end Porsche Cayenne-ejere.

Hvilken bil er hurtigere – BMW X5 eller Porsche Cayenne?

Porsche Cayenne er den hurtigere bil. BMW X5 M kan præstere fremragende, men Porsche Cayenne Turbo er stadig hurtigere. BMW X5 har en topfart på 177 mph og kan accelerere fra 0 til 60 på 3,8 sekunder. Porsche Cayenne Turbo har derimod en topfart på 186 mph og kan accelerere fra 0 til 60 på 3,5 sekunder.

Hvad er det høje kilometertal for Porsche Cayenne?

Porsche Cayenne er et af de fineste luksusmærker på markedet. De laver også high-end, luksuriøse og stilfulde biler. Porsche Cayenne er en af de mest pålidelige Porsche-modeller på markedet. Hvis den er korrekt vedligeholdt, kan den sætte over 200.000 miles. Men i gennemsnit holder den mellem 150.000 og 250.000 miles.

  Bedste BMW til en bilferie

Hvilken bil holder længere – Porsche Cayenne eller BMW X5?

Udadtil kan BMW X5 se ud til at være mere holdbar end Porsche Cayenne. Tværtimod holder Porsche Cayenne længere end BMW X5. For eksempel holder de fleste BMW X5-modeller lidt over 100.000 miles, mens de fleste Porsche Cayenne-modeller holder lidt over 150.000 miles.

Så hvis du ønsker at investere i en brugt bil med mange kilometer på kilometertælleren, er Porsche Cayenne måske det bedre valg.

Hvilken bil er dyrere at reparere og vedligeholde – Porsche Cayenne eller BMW X5?

BMW X5 og Porsche Cayenne er nogle af de dyreste mellemstørrelse luksus-SUV’er at reparere og vedligeholde. BMW X5 har dog flere problemer at tage sig af end Porsche Cayenne. Desuden er BMW X5-dele dyrere at anskaffe end Porsche Cayenne.

Resumé

BMW X5 og Porsche Cayenne er nogle af de bedst præsterende mid-size SUV’er på markedet. Ikke desto mindre er BMW X5 bedst egnet til folk, der leder efter en rummelig, komfortabel, sikker og smidig kørsel. På den anden side er Porsche Cayenne bedst egnet til personer, der er på udkig efter en højtydende, hurtigere, luksuriøs og stilfuld SUV.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z