Peugeot 308 problemer med automatisk gearkasse

Peugeot 308

Peugeot 308 er en kompakt familiebil, der fås med både manuel og automatisk gearkasse. Den har også en 4-trins, 5-trins, 6-trins og 8-trins automatgearkasse at vælge imellem. Men hvad er problemerne med Peugeot 308’s automatgearkasse?

Nogle af de almindelige problemer med Peugeot 308 automatgearkasse er mangel på transmissionsvæske, defekt ventilhus, gearkassen rykker og klukker, hårde skift og at sidde fast i 5. gear. Derudover har nogle Peugeot 308-ejere også rapporteret om forsinkede nedgearinger, koblingsproblemer og slip eller tab af 3. og 4. gear.

Hvad er de mest almindelige problemer med Peugeot 308’s automatgearkasse?

Mangel på transmissionsvæske

Dette er en af hovedårsagerne til problemer med den automatiske gearkasse i Peugeot 308. Dette problem skyldes normalt uagtsomhed fra bilens ejer. Mangel på transmissionsvæske fører til problemer med gearkassen, såsom uberegnelige skift, glidende gear, beskadigede bøsninger og lejer og forsinket gearindgreb.

Transmissionsvæsken spiller en vigtig rolle i smøring og køling af de indre dele af transmissionssystemet. For at løse dette problem skal du udskifte de beskadigede dele og sikre, at transmissionsvæsken er fyldt op til det anbefalede niveau.

Ryk og klonk

Et andet almindeligt problem med Peugeot 308’s automatgearkasse er ryk. Nogle af de ting, der får transmissionen til at rykke, er lav transmissionsvæske, dårlige skiftesolenoider og et blokeret transmissionsfilter. Så hvis din bil rykker eller producerer en klonkende lyd, bør du få disse transmissionsdele inspiceret og repareret.

Defekt ventilhus-enhed

Ventilhuset eller transmissionskontrolenheden fører tilsyn med reguleringen af væskestrømmen og andre dele i hele systemet. Men når ventilhuset bliver beskadiget eller blokeret, kan der opstå forskellige problemer, såsom ryk under gearskift, problemer med at skifte gear og endda fuldstændigt tab af gearvalg.

  Porsche 718 Boxster T - Almindelige problemer & fejl

For at løse dette problem skal du rengøre og udskifte de enkelte defekte ventiler. Ikke desto mindre er det altid vigtigt at få en professionel til at inspicere og diagnosticere problemet.

Sidder fast i 5. gear

Dette problem skyldes normalt for lidt eller beskidt transmissionsvæske. Men i nogle situationer kan det skyldes fejl i momentomformeren, en dårlig solenoid eller endda limp mode. Derfor er det vigtigt at få en professionel Peugeot-mekaniker til at diagnosticere din bil og lokalisere problemet.
Hvis momentomformeren eller solenoiden er beskadiget eller dårlig, skal de udskiftes for at løse problemet.

Problemer med koblingen

De fleste koblingsproblemer i Peugeot 308’s automatgearkasse skyldes en slidt kobling eller et slidt bånd. Som følge heraf kan momentomformeren muligvis ikke overføre kraft fra motoren til transmissionen. Det gør det svært at skifte gear på en god måde.

Nogle af tegnene på koblingsproblemer er vanskeligheder med at skifte til nogle gear, rykvis kørsel eller endda komplet svigt af gear. Løs det underliggende problem for at afværge problemet. Det kan være nødvendigt at skifte koblingen.

Hårde gearskift

Flere Peugeot 308-ejere har også klaget over hårde gearskift. Den største synder bag dette problem er beskidt eller lav transmissionsvæske. Men i nogle tilfælde kan det skyldes et tilstoppet eller utæt vakuum, defekte hastighedssensorer eller en dårlig solenoid. Sørg for at løse det underliggende problem for at afværge dette problem.

Slippage eller tab af 3. og 4. gear

Et andet problem, som Peugeot 308-ejere har klaget over, er, at 3. og 4. gear glider eller går tabt. I de fleste tilfælde vil problemet være sporadisk og mere fremtrædende, når bilen når driftstemperaturer. Bemærk, at dette problem normalt er forårsaget af beskadigede stempler. Sørg for at udskifte de dårlige stempler for at løse problemet.

  Citroën C3 Motorproblemer

Forsinkede nedgearinger

Forsinkede nedgearinger i automatgear skyldes normalt for lidt transmissionsvæske, en defekt magnetventil, et defekt transmissionsstyringsmodul eller en defekt momentomformer. Så hvis du vil løse dette problem, er du nødt til at tage bilen til en professionel mekaniker for at få den diagnosticeret og repareret.

FAQ

Er Peugeots automatiske gearkasser pålidelige?

Ja, Peugeots automatiske gearkasser er meget pålidelige. Det skyldes, at de bruger den nyeste DSG-teknologi (direct shift gearbox). Denne gearkasse muliggør hurtige gearskift for hurtigere acceleration, problemfri nedskiftning under overhalinger og forbedret respons under vanskelige kørselsforhold.

Hvad er tegnene på en defekt automatisk gearkasse?

Det er nemt at vide, om gearkassen i din Peugeot 308 har problemer. Nogle af de almindelige tegn på en defekt gearkasse er en lugt af brændt gummi, mærkelige lyde, lækage af gearkassevæske og gear, der begynder at reagere. Desuden kan du opleve, at gearkassen ryster, rykker eller endda sliber. Du kan også se advarselslampen på instrumentbrættet lyse.

Kan en defekt automatisk gearkasse på Peugeot 308 repareres?

Ja, en defekt automatgearkasse på Peugeot 308 kan repareres. Det afhænger dog også af det problem, som gearkassen løser. Nogle problemer som væskelækager, sensorfejl eller solenoidproblemer kan løses. På den anden side er det ikke kun besværligt at løse alvorlige problemer, men også dyrt. Derfor kan det være klogt at udskifte gearkassen i stedet for at reparere den.

Hvor længe holder Peugeot 308 automatgearkasse?

Hvor længe Peugeot 308 automatgearkassen holder, afhænger af, hvor godt ejeren reparerer og vedligeholder gearkassen. Med den rette pleje og vedligeholdelse kan automatgearkassen holde mere end 150.000 km. Men hvis den forsømmes eller ikke vedligeholdes godt nok, kan den måske ikke køre mere end 100.000 km.

  Er Peugeot 107 en god bil?

Kan det betale sig at reparere den automatiske gearkasse på Peugeot 308?

I nogle tilfælde kan det være en omkostningseffektiv løsning at reparere gearkassen, især hvis resten af bilen er i god stand, og reparationen kan forlænge dens levetid. Ikke desto mindre er det afgørende at konsultere en professionel Peugeot-mekaniker og finde ud af, om udskiftning eller reparation af gearkassen er det bedste valg fremadrettet.

Opsummering

Peugeot 308 kan være en fin og effektiv kompakt familiebil, men den oplever også flere problemer med den automatiske gearkasse. Nogle af de rapporterede gearkasseproblemer er mangel på transmissionsvæske, koblingsproblemer, defekt ventilhus og forsinkede nedgearinger.

Det er vigtigt at kende de problemer med automatgearkassen, som du vil støde på undervejs, hvis du vil forlænge gearkassens levetid. Det skyldes, at det ikke kun er dyrt, men også besværligt at reparere Peugeots automatgearkasse.

Bilproblemer, typiske fejl og svagheder.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z