Overraskende fakta om Fiat Ducato

Fiat Ducato

Fiat Ducato har været i produktion fra 1981 til i dag. Dette lette erhvervskøretøj fremstilles i fællesskab af FCA Italien og PSA Group. På grund af sin ydeevne og pålidelighed har Fiat Ducato udviklet sig til at være en af de bedste varevogne på markedet. Men hvad er nogle af de overraskende fakta om Fiat Ducato?

De mest overraskende fakta om Fiat Ducato er, at det er den mest almindelige autocamperbase, der anvendes i Europa. Desuden er Fiat Talento den skudte version med hjulbase af Fiat Ducato, og de fleste varevogne i Europa er baseret på Fiat Ducato.

Hvad er de sædvanlige problemer med Fiat Ducato? Find svaret her.

Hvad er de overraskende fakta om Fiat Ducato?

Fiat Ducato er i sin tredje generation

Første generation af Fiat Ducato blev produceret mellem 1981 og 1993, anden generation af Fiat Ducato blev produceret mellem 1993 og 2006, og tredje generation af Fiat Ducato har været i produktion fra 2006 til i dag. På trods af at Fiat Ducato kun har haft tre generationer, har den gennemgået adskillige ansigtsløftninger i årenes løb.

Fiat Ducato er blevet solgt under andre navne

Fiat Ducato er en af de mest solgte varevogne i verden, men den er udsat for hård konkurrence fra andre mærker. På den anden side bruger de fleste af Fiat Ducatos konkurrenter i Europa dens base. Nogle af disse biler omfatter Citroen Relay, Citroen Jumper og Peugeot Boxer. Hvis det ikke er nok, bruger den amerikanske Ram ProMaster også Fit Ducatos base.

Fiat Ducato er den mest almindelige autocamperbase, der anvendes i Europa

Ud over at de fleste varevogne bruger Fiat Ducato som base, er det også en af de mest solgte varevogne og autocampere i Europa. Der er en stor chance for, at dit populære autocampermærke er baseret på Fiat Ducato. Takket være dens holdbarhed, rummelighed, pålidelighed og fremragende ydeevne.

  Er Fiat Qubo en god bil?

Fiat Ducato kom ind på det nordamerikanske marked som Ram ProMaster

Som tidligere nævnt anvendes Fiat Ducato-basen af mange varevogne rundt om i verden. Ram ProMaster er tilfældigvis en af de varevogne, der er baseret på Fiat Ducato-platformen. Siden 2013 har Fiat Chrysler Automobile’s Ram Trucks-mærke markedsført Ducato som Ram ProMaster i både USA og Canada.

Fiat Talento er den korte version med kort hjulbase af Fiat Ducato

På trods af at mange mennesker er bekendt med Fiat Ducato-modellerne med lang akselafstand, har den også en version med kort akselafstand, kendt som Fiat Talento. Denne model var i produktion fra 1981, men den blev udgået i 1994. Den blev dog senere rebadget og solgt som Renault Traffic i 2016.

3,6 Pentastar Chrysler Pentastar 3.604 cc-motoren er den kraftigste Fiat Ducato-motor

Denne motor yder op til 280 hk @ 6.400 o/min og 260 lb-ft drejningsmoment @ 4.400 o/min. Derudover leverer den en topfart på 132 mph, og den kan accelerere fra 0 til 60 mph på kun 7,3 sekunder. Med en så kraftig motor er Fiat Ducato en af de bedst præsterende varevogne på motoren.

Fiat E-Ducato er udviklet i samarbejde med pakkeudbringningsfirmaet DHL

Ja, det er rigtigt. Den første helt elektriske Fiat Ducato er et samarbejde mellem Fiat og DHL. Denne bil blev lanceret i april 2021. Den bliver også produceret på Fiat Sevel Sud-fabrikken i Atessa. Efter produktionen sendes den til Fiat Mirafiori i Torino, hvor den er udstyret med en drivlinje fremstillet af SolarEdge.

  Er Fiat Mobi en god bil?

De nyeste Fiat Ducato-modeller er super sikre med nye teknologier

I modsætning til Fiat Ducato-modellerne fra første og anden generation er de nyeste Fiat Ducato-modeller mere sikre og har mere avancerede funktioner. Nogle af de bedste sikkerhedsfunktioner, som disse biler er udstyret med, er adaptiv fartpilot, vognbaneassistent og autonom nødbremsning.

FAQ

#### Er Fiat Ducato en god bil?
Hvis du er på udkig efter en pålidelig, rummelig og robust varevogn, er Fiat Ducato et fantastisk valg. Oven i købet registrerer den færre problemer, og den er ret overkommelig at vedligeholde sammenlignet med de fleste af dens konkurrenter. Hvis du derimod er på udkig efter en højtydende, hurtig og luksuriøs varevogn, er Fiat Ducato ikke et godt valg.

Hvor hurtig er Fiat Ducato?

De hurtigste Fiat Ducato-modeller er udstyret med 3,6 Pentastar 3.604 cc DOHC 24v VVT-motoren med 3,6 Pentastar 3.604 cc DOHC 24v VVT-motor, der yder op til 280 hk @ 6.400 o/min og et drejningsmoment på 260 lb-ft @ 4.400 o/min. Denne motor kan accelerere fra 0 til 60 mph på kun 7,3 sekunder og har en topfart på 132 mph.

Hvad er de almindelige problemer med Fiat Ducato?

Fiat Ducato er måske nok en kraftfuld, praktisk, rummelig og robust varevogn med en god nyttelast, men den har også flere problemer, som interesserede købere bør kende til. Nogle af de almindelige problemer med Fiat Ducato er problemer med gearkassen, EGR-fejl, motorproblemer, elektronikproblemer, forkerte dæk, defekt intercoolerrør og fejl på knastakslen.

Er Fiat Ducato en god daglig chauffør?

Fiat Ducato er måske nok en stor, rummelig og velfungerende varevogn, men det er ikke en god bil til daglig kørsel. Det skyldes, at den ikke er brændstoføkonomisk, og dens store størrelse gør det ret hektisk at køre den i trafikken. Desuden er det ikke let at parkere denne bil på en offentlig parkeringsplads på grund af dens store størrelse.

  Er Fiat 595 en god bil?

Alt i alt er Fiat Ducato en god praktisk bil til transport af varer og personer, men den egner sig ikke til daglig kørsel.

Hvilke biler ligner Fiat Ducato?

Selv om Fiat Ducato er en af de mest solgte varevogne på markedet, er den stadig udsat for hård konkurrence fra andre varevogne. Så hvis du ikke er så imponeret over Fiat Ducato, men ønsker at få en lignende bil, er der flere biler at vælge imellem. Nogle af dem omfatter Citroen Relay, Opel Movano, Peugeot Boxer, Opel Movano og Ram ProMaster.

Bottom line

Fiat Ducato er en af de bedst sælgende varevogne i verden af en grund. Den er ikke kun pålidelig, men også rummelig, praktisk og holdbar. Den har også en fremragende nyttelast. Ikke desto mindre er det vigtigt at kende nogle af de interessante fakta om Fait Ducato, hvis du ejer eller har tendens til at eje en.

Selv om der er så mange interessante fakta om Fiat Ducato, er de fakta, som vi har listet, nogle af de mest fremragende.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z