Overraskende fakta om Fiat 500e

Er Fiat 500e en god bil?

Fiat 500e er en stilfuld, moderne, kompakt og praktisk bil. Den er også miljøvenlig, effektiv og sjov at køre. Men hvad er nogle af de overraskende fakta om Fiat 500e?

Nogle af de overraskende fakta om Fiat 500e er, at den første Fiat 500e-model blev solgt i den amerikanske stat Californien, Desuden importerede og solgte Scuderia-E Fiat 500e-modeller i Europa. Desuden drives Fiat 500e af et 24 kWh væskekølet/opvarmet li-ion-batteri, og Fiat 500e har en officiel rækkevidde på 87 miles ifølge U.S. Environmental Protection Agency.

Hvad er de overraskende fakta om Fiat 500e?

Den første Fiat 500e-model blev solgt i den amerikanske stat Californien

Fiat lancerede ikke kun Fiat 500e i Californien, men solgte også den første Fiat 500e i samme stat. Denne bil blev afsløret i november 2012 på Los Angeles Auto showet. Salget startede dog i juli 2013 i samme stat.

Overraskende nok baserede Fiat sit salg på to stater, som var Californien og Oregon. Ikke desto mindre udvidede Fiat efter lanceringen i Californien sit salg til Oregon i sommeren 2014.

Fiat 500e blev produceret fra 2013 til 2019

Fiat 500e kom måske nok ind på markedet med et postyr, men det varede ikke længe. Bilen blev nemlig produceret mellem 2013 og 2019. Ikke desto mindre blev den anden generation af den elektriske Fiat 500 elektrisk annonceret i 2020. Og i modsætning til den første helt elektriske Fit 500e vil denne nye model kun blive omtalt som Fiat 500, uden et “e” i slutningen. Desuden er denne andengenerationsmodel beregnet til det europæiske marked.

Scuderia-E importerede og solgte Fiat 500e-modeller i Europa

Da Fiat lancerede Fiat 500e i Californien, var det meningen at sælge bilerne udelukkende til det amerikanske marked og ikke i Europa eller andre steder. Scuderia-E importerede og solgte imidlertid brugte 500e-modeller til det europæiske marked. Desuden har denne virksomhed også ombygget bilerne med batterier med større kapacitet og en CCS-kombinationsstikdåse til hurtig opladning.

  Fiat Panda 1.2 69 CV-problemer

Fiat 500e drives af et 24 kWh væskekølet/opvarmet li-ion-batteri med flydende køling/opvarmning

Fiat 500e er udstyret med et kraftfuldt 24 kWh væskekølet/opvarmet lithium-ion-batteri med flydende køling/opvarmning. På en fuld opladning kan dette batteri holde op til 87 miles. Ikke desto mindre leverer batteriet op til 111 hk og 147 lb-ft drejningsmoment. Desuden tager det op til fire timer at oplade dette batteri fuldt ud, når det er tilsluttet en 240 V vekselstrømskilde ved hjælp af det indbyggede 6,6 kW-lademodul.

Fiat 500e har en officiel rækkevidde på 87 miles ifølge U.S. Environmental Protection Agency

Fiat 500e er udstyret med et 24 kWh lithium-ion-batteri og har en rækkevidde på op til 87 miles. Dette er i henhold til det officielle U.S. Environmental Protection Agency. Sammenlignet med de fleste af konkurrenterne er dette dog en meget lav rækkevidde, og bilen holder ikke så længe.

Fiat 500e har en kombineret brændstoføkonomi på 116 mpg-e

Som forventet er Fiat 500e en meget effektiv bil. Ifølge Miljøstyrelsen kommer Fiat 500e med en kombineret brændstoføkonomi på 116 mpg-e. Samlet set har den en EPA-rating på 122 mpg-e i byen og en rating på 108 mpg-e på motorvejen. Når den kombineres med regenerativ bremsning, bliver Fiat 500e en meget effektiv bil.

Fiat 500e kommer med et unikt ydre

Et af de bedste salgsargumenter for Fiat 500e er dens flotte design. Denne bil har et unikt ydre, der er tiltalende for øjet. Takket være det unikke retro-futuristiske design og et smukt og førsteklasses interiør. Nogle af de interiørfunktioner, der skiller sig ud, er en smartphone-app, en ny 7″ tyndfilmstransistorskærm og et nyt Electronic Vehicle Information Center.

  Fiat Ducato 2.8 JTD problemer

Fiat Chrysler har udsendt en tilbagekaldelse for at udskifte de bolte, der fastgør Fiat 500e’s halvdrevsaxler

Fiat 500e har ikke rapporteret om mange problemer, siden den blev lanceret i 2013. Producenten tilbagekaldte dog disse biler i august 2013 for at udskifte de bolte, der fastgør Fiat 500e halv-drevakslerne. Til gengæld var tilbagekaldelsen ikke forbundet med Fiat 500e’s elektriske drivlinje. Desuden berørte denne tilbagekaldelse i alt 219 biler.

FAQ

Er Fiat 500e en god bil?

Fiat 500e er en eksemplarisk bil, hvis du ønsker en god og effektiv bil til daglig kørsel i byen. Derimod er det ikke en god bil for folk, der ønsker ydeevne, luksus og sikkerhed.

Hvor hurtig er Fiat 500e?

Denne bil drives af en elmotor og et 24 kWh-batteri. Selv om den ikke er superhurtig, lykkedes det den at accelerere fra 0 til 60 mph på kun 8,4 sekunder. Desuden registrerede den en topfart på op til 93,2 mph.

Hvad er de almindelige problemer med Fiat 500e?

Overordnet set er Fiat 500e en ret pålidelig bil. Brugerne har dog også rapporteret om flere problemer, som interesserede købere bør være opmærksomme på. Et af de problemer, der har fået producenten til at tilbagekalde denne bil, er tab af strøm, elektriske problemer, softwareproblemer, opladningsproblemer og batteriproblemer.

Er Fiat 500e en god daglig chauffør?

Ja, Fiat 500e er en god bil til daglig brug. Ud over at have et subkompakt design er denne bil også effektiv, pålidelig og miljøvenlig. Desuden er den billig at vedligeholde, hvilket gør den økonomisk til daglig brug. Desuden er denne bil nem at køre i trafikken, da den er meget lille.

  Bedste Fiat Ducato motor

Hvilke biler ligner Fiat 500e?

Kapløbet om at producere de bedste kompakte elektriske elbiler er lige begyndt. På trods af at Fiat 500e har fremragende aspekter og yder godt, står denne bil over for hård konkurrence på markedet. Nogle af dens vigtigste rivaler er Mini Cooper SE og Honda-e.

Resumé

Alle elbiler som Fiat 500e hjælper os med at bevare ozonlaget og spare nogle penge, som vi kunne have brugt til at købe ekstra benzin. Desuden er Fiat 500e en slank, praktisk og pålidelig bil at have. Nu hvor du kender nogle af de overraskende fakta om denne bil, kan du gå videre og spørge dine medejere af Fiat 500e og finde ud af, om de ved en masse om deres bil.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z