Jeep Grand Cherokee vil ikke starte – årsager og hvordan man løser det

Jeep Grand Cherokee Problemer

Jeep Grand Cherokee er en slank og luksuriøs SUV med en fremragende ydeevne både på og uden for vejene. Men da den har mange bevægelige dele, udvikler den problemer, der skal løses fra tid til anden. Et af disse problemer er problemer med at starte bilen.

Selv om et sådant problem er meget frustrerende, kan du tage dig af det ved at inspicere bilen og opdage, hvad årsagen er. Med det i tankerne har vi udpeget nogle af de ting, der forårsager, at Jeep Grand Cherokee ikke kan starte, og hvordan du kan løse dem.

Almindelige problemer, der forårsager, at Jeep Grand Cherokee ikke kan starte, omfatter et dødt eller svagt batteri, en dårlig generator, korroderede batteripoler, en defekt starter, defekte tændrør, et dårligt starterrelæ, en dårlig startmølle, et tilstoppet brændstoffilter, et svagt batteri i nøglehåndtaget og defekte tændingsspoler.

Hvorfor starter min Jeep Grand Cherokee ikke? Hvordan løser jeg problemet?

Et dødt eller svagt batteri

Et svagt eller dødt batteri er den største skyld i de fleste startproblemer i bilen. Da batteriet leverer den indledende energi til starteren, så den kan sætte motoren i gang, vil bilen ikke starte, hvis batteriet er svækket. Andre tegn på et dødt batteri er svage forlygter, en klikkende lyd, når du drejer nøglen, en lugt af rådne æg, når du åbner motorhjelmen, og hyppige springninger.

For at løse dette problem skal du forsøge at jumpstarte bilen. Hvis dette ikke virker, skal du udskifte det døde batteri.

En dårlig generator

Generatoren arbejder hånd i hånd med bilens batteri. Desuden omdanner den mekanisk energi til elektrisk energi med vekselstrøm. Så hvis generatoren er defekt eller dårlig, vil denne energi ikke blive omdannet og overført efter behov. Som følge heraf vil bilen ikke kunne starte.

  Jeep Liberty Pålidelighed

Ud over at Jeep Grand Cherokee ikke kan starte, er andre tegn på en dårlig generator knurrende eller hvinende lyde, en advarselslampe for batteriet og et dødt batteri. For at løse dette problem skal du udskifte den dårlige generator.

Korroderede batteripolerne

Et andet problem, der kan medføre, at din Jeep Grand Cherokee ikke kan starte, er korroderede batteripolerne. Batterikorrosion er normalt forårsaget af elektrolyt eller elektrolytdampe, der udgår fra toppen af batteriet. Hvis der er meget korrosion på batteripolerne, vil der ikke være nogen strømgennemstrømning. Som følge heraf vil dette forhindre energioverførsel fra batteriet og forhindre bilen i at starte.

Dette problem er let at løse, da selv en gør-det-selv entusiast kan gøre det. Det eneste, de skal gøre, er at rense eller fjerne korrosionen og genforbinde ledningerne.

Defekt starter

Bilens starter har et lille starthjul, der griber ind i motorens svinghjul, når nøglen drejes eller trykknappen trykkes på. Som følge heraf leverer den strøm og får motoren til at rotere. Hvis starteren er beskadiget eller defekt, vil bilen derfor ikke starte. Du kan løse dette problem ved at udskifte den dårlige starter.

Defekte tændrør

Tændrør er meget vigtige i bilen, da de leverer den gnist, der antænder luft/brændstof-blandingen og danner den eksplosion, der får motoren til at producere kraft. Tændrør slides dog hver 30.000 til 40.000 miles. Så hvis tændrørene bliver defekte, vil de ikke levere den gnist, der er nødvendig for at starte bilen.

For at løse dette problem skal du udskifte de dårlige tændrør. Ikke desto mindre kan det undgås ved at udskifte tændrørene hver 30.000 miles.

Defekte tændingsspoler

Tændingsspolen fungerer som en transformer. Det skyldes, at den omdanner den elektriske energi fra bilens batteri til højspænding, gemmer den levende og producerer derefter en højspændingsstrømimpuls til tændrørene. Så hvis tændingsspolerne er dårlige, vil din bil ikke starte så godt.

  Jeep Wagoneer Pålidelighed

Du kan løse dette problem ved at udskifte de defekte tændingsspoler med nye.

Dårlig startspole

En startmagnet hjælper med at flytte starthjulet i indgreb med motorens tandhjul. Kort sagt videresender den elektriske strømme fra tændingen til startmotoren. Hvis startmagnetten er defekt, skal du derfor udskifte den med en god magnetventil for at løse problemet.

Dårligt starterrelæ

Et starterrelæ er et forbindelsesled mellem bilens batteri og startmotoren. Det fungerer som en elektrisk kredsløbsafbryder eller en kredsløbsafbryder. Hvis startrelæet er dårligt, vil kredsløbet ikke blive afsluttet, og bilen vil ikke starte. Udskift det dårlige startrelæ for at løse problemet.

Tilstoppet brændstoffilter

Et brændstoffilter er placeret i brændstofledningen, og det filtrerer forurenende stoffer som snavs, snavs og støvpartikler fra brændstoffet. Men efter nogen tids brug bliver brændstoffilteret og brændstofledningerne tilstoppet og fungerer ikke længere efter hensigten. Derfor ender de med at påvirke, hvordan bilen starter. For at afhjælpe dette problem skal du fjerne tilstopningen af brændstoffilteret og brændstofledningerne.

Svagt batteri i nøglehåndtaget

Hvis din Jeep Grand Cherokee modelår har en trykknap eller stopknap, er der stor sandsynlighed for, at den svage nøglehåndtag er den største skyldige i, at din bil ikke starter. Hvis det er tilfældet, skal du placere nøglehåndtaget så tæt som muligt på start- eller stopknappen. Dette problem skyldes normalt et svagt batteri i nøglehåndtaget.
For at løse dette problem kan du bruge en normal nøgle til at starte bilen eller udskifte det svage nøglefob-batteri.

FAQ

Er Jeep Grand Cherokee pålidelig?

Selv om Jeep ikke er kendt for at lave pålidelige biler, er Jeep Grand Cherokee ret pålidelig. Mange brugere har bifaldet denne model, og de siger, at det er en af de bedste Jeep Grand Cherokee-modeller på markedet. RepairPal, J.D. Power og Consumer Reports har givet den en pålidelighed over gennemsnittet.

  Jeep Renegade 1.0 gpl problemer

Er det dyrt at reparere en Jeep Grand Cherokee?

Ja, det er ret dyrt at vedligeholde Jeep Grand Cherokee. Det anslås, at Jeep Grand Cherokee vil koste omkring 10.484 USD at vedligeholde og reparere i de første 10 år af ejerskabet. Det er 1.350 dollars mere end omkostningerne ved at reparere og vedligeholde almindelige SUV’er.

Hvilke andre problemer har Jeep Grand Cherokee?

Som de fleste ICE-biler udvikler Jeep Grand Cherokee flere problemer, efterhånden som den bliver ældre. Så ud over at bilen ikke kan starte, har Jeep Grand Cherokee-brugere også klaget over generatorfejl, motorstop under kørsel, problemer med affjedring, uregelmæssige elektroniske gearskift og fejl i tændingslåsen.

Resumé

Nu hvor du kender nogle af de almindelige problemer, der forårsager, at Jeep Grand Cherokee ikke kan starte, kan du gå i gang med at inspicere og løse de underliggende problemer. Jeep Grand Cherokee er en flot, rummelig, luksuriøs og kraftfuld SUV. Hvis den er godt vedligeholdt og passet godt på, kan de fleste af ovenstående problemer undgås.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z