Jeep Compass vil ikke starte – årsager og hvordan man løser det

Jeep Compass

Jeep Compass er en af de mest pålidelige Jeeps på markedet. Men som de fleste biler udvikler den også flere problemer efter at have lagt flere kilometer på. Et af de problemer, som Jeep Compass-ejere kan opleve, er, at bilen ikke kan starte. Derfor vil vi se på, hvad der forårsager, at Jeep Compass ikke starter, og hvordan du løser det.

Almindelige årsager til, at din Jeep Compass ikke vil starte, er et dødt batteri, en dårlig generator, en defekt starter, et tilstoppet brændstoffilter, en sprunget sikring, en tom benzintank, slidte tændrør, en defekt starter, en fejl i det elektriske system og korrosion på batteripolerne.

Hvorfor starter min Jeep Compass ikke? Hvordan løser jeg problemet?

Dødt batteri

Den mest almindelige skyldige i, at Jeep Compass ikke starter, er et dødt batteri. Hvis din bil har stået stille i et stykke tid, eller hvis natten har været ekstremt kold, og bilen ikke vil starte, er der stor sandsynlighed for, at du har et svagt eller dødt batteri.

Du kan løse dette ved at sætte bilen i gang med en jumpstart. Find en anden bil med et fungerende batteri og startkabler. Tilslut derefter startkablerne til batterierne i begge biler. Nu kan du starte bilen med starthjælp. Hvis den ikke kan starte, skal du muligvis udskifte batteriet.

Dårlig generator

Generatoren har til opgave at forsyne batteriet med strøm og starte motoren. Men efter nogle års brug kan generatoren blive defekt og ikke levere strøm til batteriet og motoren. I modsætning til et dødt eller svagt batteri er du nødt til at udskifte generatoren for at løse problemet.

Defekt starter

Ud over et dødt batteri og en defekt kan en defekt starter også forårsage startproblemer med din Jeep Compass. Startmotoren modtager det elektriske signal til at sætte motoren i gang. Hvis den er defekt, vil motoren således ikke starte.

  Alt om Jeep Wrangler 2023

For at løse dette problem skal du udskifte den defekte starter. Bemærk, at det er lidt kompliceret at reparere en starter, og derfor kan du have brug for hjælp fra en professionel til at hjælpe dig.

Tilstoppet brændstoffilter

Brændstoffilterets opgave er at frasortere forurenende stoffer som snavs, støv, snavs og rustpartikler fra brændstoffet. Så hvis brændstoffilteret er tilstoppet, vil motoren ikke kunne starte. Det skyldes, at forureningen hindrer brændstoftilførslen til motoren. Du kan afhjælpe dette ved at fjerne tilstopningen af brændstoffilteret eller udskifte det, hvis det er gammelt eller slidt.

En defekt starter

En starter hjælper din motor med at starte. Hvis den er i stykker, vil din Jeep Compass derfor ikke starte, hvis den er i stykker. Bemærk, at startere har en levetid på mellem 100.000 og 150.000 miles. Hvis din Jeep Compass ligger inden for dette interval, er den bedste løsning derfor at udskifte den slidte eller ødelagte starter.

Korrosion på batteripolerne

Et andet overset problem, der er årsag til, at Jeep Compass ikke kan starte, er korrosion på batteripolerne. Hvis der er korrosion på kontakterne på dit bilbatteri, vil der være tab af kontakt og reduceret strømgennemstrømning. Som følge heraf vil din motor ikke starte.

For at løse dette problem skal du rense de korroderede batteripolerne og tilslutte batteriet igen.

Sprunget sikring

Sikringen er beregnet til at beskytte elektriske ledninger i køretøjer. Så hvis sikringen er sprunget, vil den elektriske strøm ikke flyde, hvilket vil beskytte bilen mod at starte. Ikke desto mindre bør du få en professionel til at kontrollere dette problem, da det er meget følsomt. Hvis du har en sprunget sikring, skal du udskifte den for at løse problemet.

  Biler der minder om Jeep Wrangler

Fejl i det elektriske system

En fejl i det elektriske system kan også være årsag til, at din bil ikke kan starte. Hvis jordkablet f.eks. har et problem, kan din bil ikke starte. Dette kabel forbinder bilbatteriets minuspol med bilens karrosseri.

For at løse dette problem skal du udskifte de beskadigede kabler eller andre ledninger i det elektriske system.

Tøm benzintanken

Din Jeep Compass kan også undlade at starte, hvis du løber tør for brændstof. Derfor er det meget vigtigt, at du altid kontrollerer brændstofniveauet, inden du kører hjemmefra eller fra din arbejdsplads. Hvis dette er problemet, skal du fylde brændstoftanken op for at få bilen til at starte igen.

Slidte tændrør

Tændrør tænder forbrændingen for at starte bilen. De er dog ikke særlig holdbare, da de normalt skal udskiftes hver 30.000 til 40.000 miles. Så hvis din bil har kørt mere end 50.000 miles, og du ikke har skiftet tændrørene, kan de være årsagen til startproblemerne.

For at løse dette problem skal du udskifte de udtjente tændrør.

FAQ

Er Jeep Compass pålidelig?

Sammenlignet med andre kompakte Jeep-modeller, ja, Jeep compass er pålidelig. Men sammenlignet med de fleste af dens konkurrenter er Jeep Compass ikke særlig pålidelig. Samlet set vurderes Jeep Compass lidt over middel af de fleste pålidelighedsbureauer. F.eks. gav J.D. Power den en lidt over pålidelighedsscore på 81 ud af 100, hvilket er ret godt.

  Jeep Wrangler - Almindelige problemer & fejl

Er det dyrt at reparere en Jeep Compass?

Ja, det er langt dyrere at reparere Jeep Compass sammenlignet med andre kompakte crossover-SUV’er. I gennemsnit vil det koste Jeep Compass-ejeren omkring 526 USD at vedligeholde sin bil årligt. Tværtimod koster de fleste kompakte SUV’er omkring 521 USD at vedligeholde årligt.

Hvorfor vil min Jeep Compass ikke starte med et nyt batteri?

Hvis du har udskiftet et gammelt eller beskadiget batteri med et nyt batteri på din Jeep Compass, burde bilen fungere fint. Hvis det ikke virker, bør du inspicere batterikablerne, da de måske er løse. Andre ting, som du bør tjekke, er ledningerne fra batteriet til starteren, start- og neutralkontakten og nøglehåndtaget.

Konklusion

Hvis din Jeep Compass har problemer med at starte, kan det skyldes et af de problemer, som vi har diskuteret ovenfor. Sørg for at besøge en professionel mekaniker eller tekniker for at diagnosticere bilen og lokalisere det egentlige problem. Ikke desto mindre kan de fleste af ovenstående problemer undgås med den rette pleje og vedligeholdelse.

Alt i alt er Jeep Compass en exceptionel kompakt crossover SUV. Den er også stilfuld, nem at vedligeholde, brændstoføkonomisk og en fantastisk off-roader. Hvis den vedligeholdes korrekt, kan denne bil holde i mere end 200.000 miles.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z