Hvilken Mercedes er bedst på literen?

Hvilken Mercedes er bedst på literen?

Hvis du er på markedet efter en ny bil, kan du vælge en Mercedes, som helt sikkert vil give dig mange gode egenskaber som komfort, stil og ydeevne. Men hvis dit primære mål er brændstofeffektivitet, har Mercedes også mange effektive biler at vælge imellem.
Hvis du ønsker en almindelig benzindrevet ikke-hybridmodel, er den mest effektive nye Mercedes-sedan C300, som kan give en imponerende 28MPG US kombineret motorvej/bykørsel. Hvis du mest er interesseret i mindre SUV’er, vil GLA 250 give dig de samme MPG US-resultater.
Men den mest brændstoføkonomiske Mercedes-model på markedet er Mercedes-Benz E 300 BlueTEC HYBRID, som kan give et forbløffende resultat på 69 MPG US. Denne model er ikke kun den mest effektive Mercedes-model, men den er også klasseleder i segmentet for mellemstore sedaner.

De mest brændstoføkonomiske Mercedes SUV’er

Hvis du kun interesserer dig for SUV’er, har Mercedes et par modeller, der også giver klassens førende effektivitetsresultater.
Den mest effektive mindre SUV fra Mercedes er 2020 Mercedes Benz GLC350e 4-Matic, en lille SUV, der drives af en 2,0-liters 4-cylindret benzinmotor med 4 cylindre kombineret med en elmotor, der realistisk set kan give så meget som 66MPG US. Denne model starter ved omkring 52.000 dollars og tilbyder 315 hk og en imponerende 0-60-tid på 5,6 sekunder.
Hvis du ønsker en god familie-SUV med gasmotor, tilbyder GLB250 også en god brændstoføkonomi på omkring 27 MPG US. GLB250 og GLA250 drives begge af den samme 2,0-liters 4-cylindrede motor med ca. 220 hk, og begge kan erhverves for omkring 35-40.000 dollars.
Hvis du ønsker en større SUV, er den almindelige benzindrevne Mercedes GLE 350 4-Matic dog god for omkring 22MPG US, hvilket ikke er et dårligt resultat for en stor SUV. Hybridversionen af GLE er i stand til at give et ret imponerende 58MPG US.

  Hvilken er bedst - AMG eller M Power?

De mest brændstoføkonomiske Mercedes-sedaner

Den mest brændstoføkonomiske benzindrevne lille Mercedes-sedan med benzinmotor er den førnævnte C300. Denne variant af C-klassen bruger den 2,0 liters 4-cylindrede motor med 2,0 liter, som mange Mercedes Benz-modeller på denne liste bruger. De 28 MPG US er ret imponerende, men det samme er de 255 hestekræfter og den 9-trins automatgear.
Når det gælder de populære E-klasse-sedaner, er E350 4-Matic i stand til at give et ret prisværdigt 26MPG US. E-klassen bruger en lignende motor som den førnævnte C300, hvilket betyder, at ydelsen også er den samme. Det er også værd at nævne, at både C-klassen og E-klassen har samme størrelse brændstoftank, så du kan køre lidt længere i C300.
Hvis du vil have en endnu mere effektiv Mercedes sedan, giver E300 BlueTEC hybridversionen med gas/elektrisk motor med den bedste brændstoføkonomi i Mercedes sedan-serien. Denne E-klasse drives af en 2,0-liters 4-cylindret motor plus en elmotor, der sammenlagt yder imponerende 316 hestekræfter.
Et gennemsnitligt scenarie i det virkelige liv bør give dig omkring 69MPG, men der kan opnås endnu bedre brændstoføkonomi, afhængigt af den måde, bilen bruges på, og de forhold, den kører under.

Måder at øge din brændstofeffektivitet på

Disse tal fortæller dog kun halvdelen af historien, da de for det meste afhænger af specifikke brugsscenarier, som ikke kan genskabes fuldstændigt. MPG-resultaterne er vist her som et gennemsnit og bør kun fungere som et vejledende punkt for, hvad der kan forventes, og ikke som et givet MPG-resultat.
I dag bruger bilfabrikanterne alle tilgængelige tricks for at øge MPG-resultaterne, så en MPG, som fabrikanten angiver, er næsten altid langt ude af rækkevidde, men den måde, du kører din bil på, kan påvirke brændstofeffektiviteten ganske meget.
Aerodynamikken spiller en stor rolle for brændstofeffektiviteten. Det kan forventes, at et køretøj, der kører med konstant høj hastighed med en tagbagageboks, vil være mindre brændstoføkonomisk med op til 20 %. Rejser du med åbne vinduer ved høj hastighed, har det også stor indflydelse på dine MPG-resultater.
At reducere vægten på din bil kan også gøre meget for din brændstofeffektivitet. Det samme kan siges om at køre din bil i et lavere gear eller med et højere omdrejningstal. Desuden bruger automatiske gearkasser 10-15 % mere brændstof, og AC og ukorrekt vedligeholdelse af din bil kan også forværre MPG-resultaterne en hel del.

  Skal jeg rustbeskytte min Mercedes?

Benzin vs. diesel vs. el

Er dieseldrevne biler mere brændstoføkonomiske end benzindrevne biler?

Det forventes, at en dieselbil bruger 15-20 % mindre brændstof, hvilket igen skulle betyde, at driftsomkostningerne er mere overkommelige. Men afgifterne for nyere dieselbiler er en smule højere end for en benzinbil, så de kan bringe margenen lidt tættere på.
Dieselbiler er også langt mere effektive, når det drejer sig om konstant kørsel med høj hastighed, f.eks. på motorveje. De har også et større drejningsmoment ved lav hastighed, så de bruger mindre brændstof, når de overhaler andre køretøjer. På den anden side har benzinbiler normalt en bedre brændstofeffektivitet i bykørsel.

Kan dieselbiler holde længere end en benzinbil?

Dieselbiler er normalt bedre i stand til at opnå højere kilometertal, og de er dyrere på brugtmarkedet, men det er dyrere at servicere en dieselmotor end at servicere en gasmotor.
I gamle dage kunne mange Mercedes-dieselmotorer holde hundredtusindvis af kilometer uden behov for større eftersyn, hvilket man ikke kan sige om deres benzinmodstykker. Men i dag skulle margenen ikke være så udtalt, som den engang var.

Skal jeg købe en elbil for at opnå bedre effektivitet?

Hvis du køber en elbil, bliver din kørsel helt sikkert mere effektiv og mindre skadelig for miljøet. Men de fleste steder i verden, selv de udviklede, har ikke den rette infrastruktur til at gøre det lige så bekvemt som at eje en forbrændingsmotor.
Det bedste af begge verdener er at vælge en hybridbil fra et udviklet mærke, som helt sikkert ikke kommer til at lide under pålidelighed. Det er heller ikke lige så bekvemt at eje en hybridbil, som det er at eje en bil med forbrændingsmotor, men man bør ikke glemme fordelene som lavere driftsomkostninger og lavere afgifter.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z