Hvilke højttalere passer til min bil

Musik er et vigtigt aspekt af livet for mange mennesker derude, og der er ikke noget bedre tidspunkt at nyde et greatest hits-album på, end når man er på vej ud på en langtur. Bilproducenterne designer konstant alle mulige bekvemmeligheds- og luksusfunktioner for at gøre vores langdistancerejser mere behagelige, men de har stadig ikke fundet en bedre løsning end et par high-end højttalere.

Hvis du ønsker at udstyre din bil med et knaldgodt lydsystem, kan du enten vælge et fra fabrikken eller vælge eftermarkedet. Du kan eftermontere fabrikshøjttalere i nogle tilfælde, eller du kan gå og vælge systemer fra tredjepart, som ofte kan være en både billigere og bedre klingende løsning.

Hvis du vælger fabrikkens løsning, skal du betale store beløb, da hi-fi-surroundlyd normalt er noget af det dyreste ekstraudstyr, du kan vælge. Audi vil opkræve dig mellem 5k-$6k, hvis du vil opgradere til Band and Olufsen surround sound.

Selv Toyota tager et par tusinde kroner, hvis du vil have JBL Premium Audio, så det er det samme i stort set alle biler derude. Men hvis du køber en bil brugt, skal du enten eftermontere fabriksanlægget, hvis det er muligt, eller vælge en tredjeparts løsning.

Find det rigtige par højttalere til din bil

Den nemmeste måde, hvorpå du kan finde det perfekte sæt højttalere til din bil, er ved at gå gennem online “Find My Speaker”-websteder, som findes på næsten alle hi-fi-mærkers websteder. Her skal du indtaste din bils mærke og model årgang og segment, så systemet kan finde frem til alle de potentielle højttalere til eftermarkedet.

Sider som Crutchfield, Pioneer, Sonicelectronix og worldwidestereo tilbyder alle disse tjenester gratis. Når du har fået alle de potentielle muligheder, skal du nu beslutte, hvilke højttalere der er de bedste, og for at gøre det er det bedst at gå gennem specifikke mærkefora, hvor ejerne generelt diskuterer disse typer af sager.

  Hvad er den langsomste bil i verden

Hvis du har mulighed for det, så prøv at afprøve et sæt højttalere i en andens bil, inden du træffer købsbeslutningen. Det er værd at nævne, at et stereoanlæg på begynderniveau med et anstændigt sæt højttalere normalt koster omkring 500 dollars, men en mere high-end applikation kan koste mere end to eller tre gange så meget.

Uanset hvad, er dette en velkommen opgradering for dem, der nyder at lytte til musik, hvis dit OEM-stereosystem ikke er så godt.

Bedste bil eftermarked stereoanlæg mærker

Systemer som disse er designet forskelligt afhængigt af, om de kan arbejde sammen med din bils infotainmentsystem eller ej. Hvis ikke, kommer de normalt med specifikke hovedenheder, som nogle gange både kan øge din bils indvendige appel eller sænke den.

Uanset hvad, er du her mest for lydkvaliteten, så sørg for at tjekke disse systemer ud. De to bedste producenter af eftermarkedslydsystemer er Kenwood og Pioneer, fordi de begge har været i gang med at fremstille eftermarkedsstereoanlæg og hovedenheder i årtier.

Alpine, Boss og Sony er også helt i top, fordi de også har været i branchen for eftermarkedslyd i lang tid. Blaupunkt, Clarion og JVC synes også at være det foretrukne valg for mange ejere derude.

Bedste mærker af fabriksstereoanlæg til biler

Hvis du vil have den reneste og mest sofistikerede løsning, skal du enten vælge et hi-fi-system fra fabrikken eller eftermontere et, hvis det er muligt. Der er dog mange forskellige mærker, der designer lydsystemer til moderne biler, men Bang and Olufsen, Harman and Kardon, Burmester og Bose synes at være de bedste derude.

  Er det nødvendigt med betræk til bilsæder?

Bentley bruger et Naim-lydsystem, som af mange anses for at være det bedste lydsystem, man kan få i en bil. Rolls Royce bruger et internt system, som også er bedre end de fleste lydsystemer derude. Dynaudio, JBL, Meridian og Audax er også kendt for at tilbyde fantastiske lydsystemer.

Eftermontering af et sæt højttalere i en bil, der ikke blev leveret med dem, kan nogle gange være muligt, hvis installationen af lydsystemet ikke kræver masser af trimskæring og tilpasning. Uanset hvad, kan dette være meget dyrere end et eftermarkedssystem, men hvis du ønsker at øge din bils værdi, samtidig med at du ser godt ud, skal du overveje denne mulighed.

FAQ-afsnit

Hvad gør moderne billydsystemer til biler så imponerende?

De fleste bilproducenter derude er godt klar over, at det er en ret vanskelig opgave at designe et internt hi-fi-system, så de har en tendens til at samarbejde med lydmærker for at levere dem den bedste lyd, de kan tilbyde. Som sådan er disse lydsystemer afstemt præcist til den pågældende bil, hvilket gør dem så sofistikerede.

Systemer som disse er som regel ekstremt kraftige og tilbyder masser af justeringer i EQ-afdelingen, samtidig med at de ser godt ud. Mercedes tilbyder et sæt Burmester-højttalere, som er integreret med ambient belysning og ser fantastisk ud, mens de er i brug. Aktiv støjreduktion er også blevet fremherskende i moderne billydsystemer.

  Er det bedre for din bil at parkere i en garage?

Er det det værd at opgradere til fabriksmonterede hi-fi-systemer til biler?

Som tidligere nævnt kan opgradering til et hi-fi-lydsystem i en bil koste obskønne summer, da nogle mærker vil kræve dig op til 5.000 dollars. Alligevel har masser af kunder en tendens til at vælge sådanne pakker, fordi de løfter køreoplevelsen betragteligt.

Svaret på dette spørgsmål er ret subjektivt afhængigt af, hvor interesseret du er i at nyde din musik og podcasts. Nogle anser disse muligheder for at være spild af penge, mens andre mener, at det er en nødvendighed, som de ikke er villige til at kompensere for.

Øger fabrikshifi-bilanlæg bilens gensalgsværdi?

Ja, det gør de, fordi de koster så mange penge i starten. Det betyder, at selv om du nogle gange betaler op mod 5.000 dollars for at få systemet, kan disse omkostninger delvist indhentes igen, når det er tid til at sælge bilen.

High-end lydsystemer ser også meget bedre ud og har ofte specifikke funktioner, som ikke er tilgængelige med de grundlæggende fabriksbaserede surroundsystemer. Hvis du elsker musik, og du har mulighed for det, er det som sådan bedre at vælge et high-end hi-fi, fordi det vil højne din lytteoplevelse og samtidig være fordelagtigt, når det er tid til at sælge bilen.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z