Hvilke Ford Bronco-årgange skal du undgå?

2023 Ford Bronco Sport

Ford Bronco blev genoplivet tilbage i 2021 på grund af en enorm efterspørgsel på markedet, og fordi Ford ønskede at give Bronco-brandet en ny chance. Bronco er en af de ældste SUV’er, der nogensinde er kommet på markedet, hvilket til dels er grunden til, at den nu nyder en enorm kultstatus blandt både offroad- og klassiske bilentusiaster.

I denne artikel gennemgår vi alle de Ford Bronco-årgange, der skal undgås, hvilket omfatter alle Bronco-modeller siden 1960’erne. Disse modelår inkluderer 1966-1977 Bronco-modellerne, 1984-1990 Broncos og 2021 Ford Bronco, da vi også ønskede at inkludere en af de nyere modeller.

De meget tidlige 1966-1977 Bronco-modeller bør undgås, fordi de er meget modtagelige for rust, som kan ødelægge disse biler, hvis de ikke bliver passet ordentligt. 1980’ernes Bronco er kendt for at være meget let at rulle rundt i, hvilket er noget, du absolut bør være opmærksom på, da det kan være katastrofalt at rulle rundt i en så gammel bil.

Endelig er 2021 Bronco også tvivlsom, fordi den lider af flere problemer end alle dens senere modstykker. Det er værd at bemærke, at alle disse stadig kan købes og nydes uden for mange problemer, hvis du ved, hvad du går efter, og du gør alt, hvad du kan for at inspicere bilen, før du køber den.

1966-1977 Ford Bronco

1960’ernes Bronco er en certificeret OG klassisk Bronco, hvilket betyder, at den har en betydelig samlerværdi. De er kendt for deres kompakte størrelse, robuste konstruktion og stærke offroad-egenskaber. At købe disse er ikke noget, de fleste er villige til, da de mangler selv vigtigt sikkerhedsudstyr, fordi de er ret gamle.

  Alt om 2023 Ford Edge

Et af de primære problemer med tidlige Broncos er rust og korrosion. Disse køretøjer er flere årtier gamle, og deres originale stålkarosserier og rammer kan have været udsat for barske vejrforhold, fugt og vejsalt i årenes løb. Som følge heraf kan der opstå rust på karrosseripaneler, undervogn, stel og andre kritiske komponenter.

Rust og korrosion kan svække bilens strukturelle integritet, kompromittere sikkerheden og påvirke dens generelle tilstand og værdi. Derfor er det vigtigt at inspicere enhver førstegenerations Bronco grundigt, før du køber den, især hvis du bor i et område, hvor rust er udbredt, eller hvis bilen har været udsat for korrosive forhold.

1984-1990 Ford Bronco

1980’ernes Ford Bronco er også en perle, og mange anser den for at være den bedste klassiske Ford Bronco-model, du kan købe. Den betragtes i vid udstrækning som den sande forgænger til den nye Ford Bronco-model, fordi 1980’ernes Bronco startede med det kasseformede, utilitaristiske look, som mange mennesker i dag er ude efter med mange moderne SUV’er.

Bronco II er baseret på den samme platform som Ford Ranger, der begge var berygtede for vælteulykker. Fordi Bronco II har et ret højt tyngdepunkt, er den i stand til at krydse udfordrende terræn med lethed, men det betyder også, at den ikke er særlig stabil ved nogen hastighed.

Ford tilbagekaldte også Bronco II på et tidspunkt på grund af al den støj fra Bronco II-modeller, der rullede rundt over hele USA. Alt dette gjorde Bronco II noget berygtet, især fordi Ford aldrig formåede at løse disse problemer fuldstændigt.

  Hvilke Ford Kuga-årgange skal man undgå?

2021 Ford Bronco

Den nye Ford Bronco lider af et par bemærkelsesværdige problemer såsom motorfejl, problemer med ventilerne, overophedningsproblemer, problemer med toppen og problemer med turboladeren. Sammenlignet med 2022 og 2023 Bronco ser 2021 ud til at få det højeste antal landsdækkende klager, hvilket gør den til den værste 21. århundredes Bronco af dem alle.

Det er ikke en grund til helt at lade være med at købe den nye Bronco, men til at gøre sit hjemmearbejde og inspicere bilen grundigt, før man køber den. Alle vil normalt anbefale, at man foretager en inspektion før købet, så det er bedre at gøre det, hvis man ikke har erfaring med bilmekanik og elektriske komponenter.

Det er også meget almindeligt, at de allerførste årgange af en bil oplever flere problemer end nyere modeller, da ikke alle problemer kan løses i test og kvalitetskontrol før produktionen.

FAQ-sektion

Hvilke Ford Bronco-modeller er mest værdifulde?

Ford Bronco har en rig historie, og visse modelår er særligt eftertragtede blandt samlere og entusiaster og har en højere værdi på markedet. Blandt de mest værdifulde Ford Bronco-modeller er de tidlige førstegenerationsmodeller, især dem, der blev produceret mellem 1966 og 1977. Disse Broncos er meget eftertragtede med deres klassiske design og offroad-egenskaber.

Derudover er der særlig opmærksomhed på limited edition- og specialmodeller samt sjældne ekstraudstyrspakker, der gør dem endnu mere eftertragtede. Velbevarede eller restaurerede Bronco’er, især dem fra disse specifikke modelår, kan også indbringe premiumpriser på grund af deres tidløse appel.

  Ford F-150 Lightning - Almindelige problemer & fejl

Hvilke Ford Bronco-modeller er mindst værdifulde?

Fjerde generation af Bronco (1992-2996) er generelt ikke så populære som ældre Bronco-modeller, fordi de fik blandede anmeldelser og ikke er for gamle til at være begrænsede på nogen måde. Nogle specialudgaver og velholdte modeller kan dog stadig indbringe mange penge, især hvis kilometertallet er lavt, og bilen har en rig historie.

Desuden har Bronco-modeller med basisudstyr og almindelige konfigurationer uden unikke eller sjældne funktioner en tendens til at have lavere værdi sammenlignet med specialudgaver eller varianter med begrænset produktion. Det er også tilfældet for den moderne Bronco, fordi de var meget billigere at købe i første omgang.

Hvad er så specielt ved Ford Bronco?

Der er mange ting, der gør den nye Ford Bronco til noget særligt, og de vigtigste er arv, brandnavn, offroading, udseende og et rigt eftermarked. Bronco satte standarden for mange andre SUV’er, da den var en af de allerførste SUV’er, der nogensinde kom på markedet.

Med årtier af kontinuerlig produktion og en stadigt voksende tilhængerskare har Bronco gjort sig fortjent til sit navn gang på gang. Ford har lavet nogle af de mest ikoniske biler nogensinde, og det er mere end bare at inkludere Bronco i de “mest specielle Ford-modeller nogensinde”, som inkluderer Mustang, Model T og Ford GT.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z