Hvad er BMW Alpina?

Alpina er en bilproducent, der fremstiller højtydende modeller af BMW’er og MINI’er. Alpina betragtes af det tyske transportministerium som en bilvirksomhed og ikke blot som en producent af performancebiler til eftermontering.

Alpina er ikke bare en virksomhed, der producerer højtydende udgaver af biler, men de er meget integreret i BMW’s produktionssystem. Alpina B7 produceres på den samme fabrik, hvor BMW’s 7-serie produceres.

Alpina: Lynhurtig

Alpina har en historie med at lave højtydende og hurtigere BMW’er. Virksomheden blev oprettet i 1965, og den har siden da produceret ekstremt hurtige biler som BMW ALPINA B5 Bi-Turbo eller BMW Alpina B7. Alpina producerer håndlavede motorer kun til BMW-biler.

Alpina er heller ikke bare en eftermarkedsproducent af højtydende biler, men er endda integreret med BMW. BMW og Alpina deler en fabrik i Dingolfing, Tyskland, sammen. Nogle af de hurtige Alpina-biler er endda hurtigere end BMW’s M-serie. De Alpina-fabrikerede BMW-biler har endda deltaget i flere løb, og de har også vundet det europæiske touringvognsmesterskab i 1970.

Historie

I 1962 skabte grundlæggeren af Alpina, Burkard Bovensiepen, en Weber dobbeltkarburator. Denne karburator blev udelukkende fremstillet til BMW 1500. Karburatoren blev vellidt af bilindustrien og derefter af BMW’s salgschef. Det banede vejen for at få fuld fabriksgaranti fra BMW.

Officielt blev firmaet lavet i 1965, da Burkard Bovensiepen startede firmaet med kun otte ansatte som Alpina Burkard Bovensiepen KG i Kaufbeuren i Bayern. Firmaet lavede først kun skrivemaskiner og havde også en fabrik, men senere gjorde Burkard det til et BMW-tuningfirma og brugte den samme gamle bygning, som havde været brugt til at lave skrivemaskiner.

  Hvordan fungerer en BMW plug-in hybrid?

Alpina’s opgave var at forbedre kvaliteten af BMW-motoren yderligere ved at tuning af karburatorer og krumtapaksler. Alpina-modificerede BMW’er blev derefter brugt i mange bilvæddeløb i hele Tyskland, og de vandt endda i 1970. Efter 1988 begyndte Alpina at lave deres egne BMW Alpina-biler og holdt op med at deltage i bilvæddeløb.

Højtydende biler

Bilerne fra Alpina er blevet udviklet hos Alpina, og de har usædvanligt hurtige motorer som f.eks. en 3,0-liters straight-six bi-turbomotor med bi-turbomotor eller en 4,4 L V8 bi-turbomotor med bi-turbomotor. Bilerne har alle BMW’s premium-funktioner med ekstra højtydende funktioner som ALPINA Sport-ophæng og andre Alpina-softwaresystemer.

Alpina-serien

Alpina har produceret sine egne biler siden 1988. De har tidligere fremstillet biler i 3-serien, 5-serien og 7-serien. Den første, de nogensinde producerede, var BMW E21 320-modellen, og de kaldte den A1/3. De skabte og monterede deres egne motorer i disse biler.

5-serie bilerne blev startet med BMW E12 528i, og Alpina omdøbte den til B7 Turbo, som var en af de hurtigste biler på det tidspunkt. Den nuværende Alpina-linje består af blot 7 biler fra BMW’s 3-serie, 4-serie, 5-serie og 7-serie.

 • Alpina XD3
 • Alpina XD4
 • Alpina B3 Bi-Turbo
 • Alpina D3 Bi-Turbo
 • Alpina B4 Bi-Turbo
 • Alpina B5 Bi-Turbo
 • Alpina D5 S
 • Alpina B6 Gran Coupé
 • Alpina B7
  Af denne lille serie tilbydes kun 2 biler i USA, nemlig BMW Alpina B7 og BMW Alpina XB7.

BMW Alpina B7

BMW Alpina B7 er baseret på BMW 7-serie (G12), og det er den femte generation af Alpina-bilen. Den højtydende executive luksusbil med høj ydeevne blev introduceret i 2016. Bilen fokuserer på høj hastighed på grund af den højtydende motor lavet af Alpina. Den har en 4,4L BMW N63M30 V8-motor med dobbelt turboladning på 4,4L, som yder 599 hk.

  BMW 328i vs 428i: Hvilken er bedre?

BMW Alpina XB7

Alpina XB7 er en crossover SUV, som har en ekstremt kraftfuld motor på 4,4L V8 Bi-turbo, og den producerer 612 hestekræfter. Bilen har al den komfort og det luksuriøse interiør fra en BMW og al den teknik fra en Alpina. XB7 har et firehjulstræk med alle de nyeste sikkerhedsfunktioner.

Alpina gør BMW endnu mere sportslig

Bilerne fra Alpina er ekstremt hurtige og sportslige. Deres biler yder endda op til 600 hestekræfter. Alpina-biler har et spændende højt antal drejningsmoment, og de er også kendt for deres biler med højt drejningsmoment. Accelerationen er også hurtig i disse biler, og de kan komme fra 0 til 60 mph på kun 3,7 sekunder. Alt i alt er de fremragende sportslige højtydende biler.

FAQ

Er Alpina hurtigere end BMW?

Alpina er en højtydende bilproducent af BMW’er, og de har biler, der kan nå op på 600 hestekræfter. Deres teknik er udelukkende baseret på at producere hurtige motorer og højere drejningsmoment. Alpina-biler er ofte hurtigere end BMW M-biler, og de er endnu mere luksuriøse. Alpina B6 xDrive Gran Coupe kører så hurtigt som 0 til 60 mph på kun 3,6 sekunder.

Konkurrerer Alpina-biler i motorløb?

Alpina-biler og tunede BMW’er har deltaget i racerløb siden 1968. Alpina startede med blot at tuning af BMW-biler med Alpina-udviklede karburatorer og krumtapaksler, men de holdt op med det og begyndte at præsentere deres egne biler. De trak sig ud af racerløb i 1988, hvor de plejede at tune BMW’er, men gjorde comeback i 2009.
Fra 2009 har Alpina haft deres egne Alpina BMW-biler med i løb. De gjorde comeback med deres hurtigste BMW ALPINA B6 GT3. De vandt endda mesterskabet i 2011 med den samme BMW ALPINA B6 GT3 og kørerne Margaritis og Lunardi.

  Top 10 BMW sportsvogne

Er BMW Alpina berømt i USA?

Højhastighedssportsvogne er noget berømte blandt entusiaster. Der er kun to Alpina-biler, der tilbydes i USA, nemlig BMW Alpina B7 og BMW Alpina XB7. Disse biler er berømte for deres ekstremt høje luksus og hurtigere drejningsmoment end nogen anden bil. Da de er en producent af højtydende biler, er de dog ikke så berømte blandt ikke-sportsvognsentusiaster.

Disse typer af højtydende biler er ofte meget dyrere end andre oprindeligt producerede biler fra firmaer som BMW. Alpina-biler er lavet til en bestemt type person, der ønsker ekstremt hurtige biler. Ud over dette er disse biler også sværere at vedligeholde og også dyre.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z