Er Volvo C40 en god bil?

Volvo C40

Volvo C40 er en ny tilføjelse til Volvo SUV/Crossover-familien med to særlige funktioner, som ikke findes på de fleste Volvo SUV’er i dag. Den første er det faktum, at C40 er en fuld elektrisk SUV, mens den anden er, at det er en coupé-SUV. Coupé-SUV’er blev oprindeligt gjort “berømte” af BMW X6, men ikke mange havde forventet, at de ville blive så populære, som de er nu.

Hvorom alting er, så forsøger Volvo C40 at være en moderne, ungdommelig crossover/SUV, der perfekt gentager, hvad mange mennesker ønsker i en SUV i disse dage. Men er Volvo C40 en god bil? Svaret på dette spørgsmål er enkelt – ja, Volvo C40 er en god bil, men det er ikke nødvendigvis tilfældet for alle.

Så hvis du vil vide, om Volvo C40 er en god bil for dig, så bliv hængende og find ud af det. C40 er drevet af et stort batteri, der driver alle fire hjul og har op mod 400 hk, hvilket gør den til en af de mest kraftfulde Volvo SUV’er nogensinde. Designet ligner dem, der findes på den nuværende XC40, men med en mere coupé-agtig bagende og en blancheret frontgrill.

Interiøret er meget lig det samme som i XC40, hvilket ikke er nogen dårlig ting, for XC40 ser rigtig godt ud. Køreoplevelsen er en smule mere velkørende i forhold til XC40, fordi C40 har et lavere tyngdepunkt og meget mere kraft. Pålideligheden ser ud til at være okay, mens den praktiske anvendelighed er rigtig god takket være de to opbevaringsrum.

  Er Volvo mere pålidelig end Audi?

Volvo C40 – drivlinjen

Når det kommer til drivlinjen, drives C40 af et 77 kWh-batteri parret med to elmotorer til en samlet effekt på 408 hk. På en fuld opladning kan C40 Recharge køre omkring 220-230 miles i den virkelige verden, mens de officielle estimater ligger på omkring 270 miles. 0-60 tager 4,3 sekunder, hvilket er en hurtig tid for en Volvo SUV.

Med 150 kW DC-snelladeteknologi kan C40 Recharge genoplade sit batteri fra 0 % til 80 % på kun 40 minutter, hvilket ikke er fantastisk, men heller ikke forfærdeligt. Som en lille detalje skal det nævnes, at Hyundai Ioniq 5 ikke er en luksus crossover/SUV, men den kan alligevel oplade med hastigheder på op til 350 kW, hvilket betyder meget hurtigere opladningstider i den virkelige verden.

Alt i alt tilbyder C40 en anstændig drivlinje, men den maksimale rækkevidde kunne være lidt højere, da der er mange biler i dette segment, der kan klare over 300 miles på en fuld opladning, hvoraf mange er billigere end C40 Recharge.

Volvo C40 – Design og kørsel

Designmæssigt ligner C40 sin storebror, XC40, meget. Den eneste bemærkelsesværdige forskel foran er, at C40 ikke har nogen kølergrill. Sideprofilen er meget mere anderledes takket være en skrå taglinje, som bringer os til bagsiden, hvor C40 er unik med seje baglygter og en skrå bagrude. Interiøret er stort set det samme som i XC40, men med et par markante detaljer her og der.

Køreoplevelsen er overraskende for en Volvo, da C40 Recharge føles meget mere dynamisk end stort set alle andre Volvo SUV’er. Det skyldes primært et lavere tyngdepunkt og en stivere affjedring. Hvorom alting er, så kører C40 stadig rigtig godt og er komfortabel på alle slags ture, bortset fra terrænkørsel, som den ikke er designet til.

  Volvo V60 - Alt, hvad du behøver at vide

Volvo C40 – Pålidelighed og almindelige problemer

Når det kommer til pålidelighed, må vi dog påpege, at C40 stadig er en relativt ny bil, hvilket betyder, at vi ikke kan sige for meget. Der er nogle problemer, som folk påpeger, og mange siger, at C40 lider af lignende problemer som XC40 Recharge.

Det drejer sig bl.a. om en masse elektriske og softwareproblemer, problemer med de aktive sikkerhedssystemer, problemer med Apple CarPlay og problemer med opladning.

Volvo C40 – Værdi og praktisk anvendelighed

Med en startpris på 59.845 dollars er C40 fuldt udstyret, da den kun fås med top-trim Ultimate-pakken. Det betyder, at du får alt, hvad du har brug for, med denne pakke, og du behøver ikke at betale ekstra for noget. Det er helt sikkert en høj pris, men C40 er trods alt en luksus-SUV.

Rent praktisk er C40 bedre end XC40, når det gælder opbevaringsplads, da den har både et bagagerum og et frunkrum. Dog er hovedpladsen på bagsædet begrænset på grund af den coupéagtige taglinje, som æder meget mere af pladsen end i XC40.

FAQ-sektion

Er Volvo C40 bedre end XC40?

Disse to SUV’er er bemærkelsesværdigt ens, men også forskellige i mange henseender. For at få et lille stykke sammenhæng koster en fuldt udstyret Ultimate XC40 med en B5 topspec-motor 47.595 USD, hvilket er meget mere overkommeligt end C40, samtidig med at den også er mere praktisk som helhed. XC40 kører en smule højere og er uden tvivl en smule mere komfortabel på grund af en blødere affjedring.

  Volvo T5 vs T6 vs T8-motorer

Selv om XC40 giver mere værdi for pengene, er C40 sejere og er efter min mening den bedre bil. Men hvis du ikke ønsker elektrisk kraft, er XC40 mere end god nok.

Hvilke biler konkurrerer med Volvo C40?

Selv om den måske er lidt dyrere, konkurrerer C40 med Tesla Model Y, Ford Mustang Mach-E, Audi Q4 e-Tron og Mercedes Benz EQB. Ud af alle disse ville jeg nok vælge Tesla Model Y alene på grund af Tesla Supercharger-netværket, men C40 er en af de, hvis ikke den mest luksuriøse SUV her.

Fås Volvo C40 også som almindelig SUV?

Du kan for alt i verden overveje XC40 Recharge, hvis du vil have en elektrisk kompakt crossover-SUV med elektrisk drivlinje og Volvo-mærke. Bogstavet C foran C40 betyder, at C40 er en coupé, mens bogstavet 40 betyder, at det mere eller mindre bare er en XC40, der har fået et mere cool udseende karrosserisæt.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z